تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,829 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,368 |
اثر محیط کشت و غنی سازی روغن روی تولید و آنالیز تقریبی ریزکرم Panagrellus redivivus | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 18، دی 1400، صفحه 29-42 اصل مقاله (687.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2022.22723.1175 | ||
نویسندگان | ||
زهره ورزیده رنج؛ محمد امینی چرمهینی* | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الأنبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر انواع محیط کشت و غنی سازی روغن بر رشد و سنجش تقریبی ریزکرم (میکروورم) بررسی شد. برای این منظور از سه ماده اصلی (آرد جوی دو سر، سیبزمینی و آرد گندم) و ترکیب آنها به نسبت مساوی و دو نوع روغن گیاهی (آفتابگردان و کنجد) بهعنوان محیط کشت استفاده شد. بنابراین، 12 تیمار در 6 تکرار شامـل 4 محیط کشت و هر محـیط کشت بدون روغن، با روغـن آفتابگردان و با روغن کنجد در نظر گرفته شد. روغن به میزان 4/3% وزن کل محیط کشت استفاده شد. بعد از 12 تا 14 روز برداشت انجام شد. تولید و سنجش تقریبی ریزکرمها ثبت شد. نتایج حاصل نشان داد که میزان تولید ریزکرم بهترتیب در تیمارهای مخلوط، سیبزمینی، جوی دو سر و گندم بیشترین مقدار بوده است. همچنین استفاده از روغن تأثیر معنیداری بر میزان چربی ریزکرم داشت و باعث افزایش چربی کل بدن کرم شد. بیشترین میزان روغن در تیمار مخلوط آفتابگردان و کمترین در تیمار گندم بدون روغن مشاهده شد (05/0p<). از طرف دیگر، با افزایش روغن، درصد پروتئین کاهش یافت (05/0p<). تغییر محیط کشت بر میزان همه اسیدهای آمینه اندازهگیری شده بجز سیستئین تأثیر معنیدار داشت، ولی اضافه کردن روغن به محیط کشت فقط روی برخی اسیدهای آمینه یعنی آرژینین و تریپتوفان تأثیر معنیدار داشت (05/0p<). در مجموع، نوع محیط کشت و افزودن روغن اثر معنیداری روی میزان تولید و ترکیب بدن ریزکرم دارد و نشان میدهد این نماتد قابلیت غنیسازی بسیار خوبی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
غذای زنده؛ نوزاد؛ آبزیپروری؛ ریزکرم؛ غنیسازی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 289 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 258 |