تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,142,104 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,855,291 |
اثر مصرف جیره های غذایی حاوی درصدهای متفاوت پروتئین گیاهی و حیوانی در پرورش لاروهای قورباغه Rana ridibunda تا تبدیل شدن به فراگلت | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 4 - شماره پیاپی 18، دی 1400، صفحه 1-13 اصل مقاله (634.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2022.21280.1160 | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی* ؛ فرزانه شوقعلی نیری؛ آرش جوانشیر | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز | ||
چکیده | ||
با توجه به مصرف جهانی قورباغهها و تامین 95% پای قورباغهها در سطح بین المللی از طریق صید از محیط طبیعی، نگرانیهای زیست محیطی بیش از پیش ورد توجه قرار گرفته است. لذا، در جهت توسعه تکثیر قورباغه در محیط های مصنوعی، پژوهشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی راهاندازی شد و تاثیر پنج جیره غذایی حاوی درصد های مختلف پروتیین گیاهی و جانوری شامل 1- حاوی 100% پروتئین حیوانی 2- حاوی 100% پروتئین گیاهی3- 50% پروتئین حیوانی و 50% پروتئین گیاهی 4- 70% پروتئین حیوانی و 30% پروتئین گیاهی 5-30% پروتئین حیوانی و 70% پروتئین گیاهی، بر شاخص های رشد نوزادان قورباغه Rana ridibunda بررسی شد. دادههای حاصل از آزمایش اختلاف معنیداری را در افزایش وزن انفرادی نوزادان در طول دوره پرورش در بین تیمارها نشان داد (05/0>p). افزایش وزن انفرادی بین تیمار اول با تیمار دوم و پنجم معنیدار (05/0>p) بود، اما اختلاف موجود بین تیمارهای سوم و چهارم معنیدار نبود (05/0<p). بیشترین کاهش وزن نیز در هفته دهم پرورش بهترتیب در تیمارهای چهارم، سوم و اول رخ داد. در تیمار پنجم در هفته دوازدهم و در تیمار دوم در هفته سیزدهم بیشینه کاهش وزن دیده شد. با توجه به نتایج شاخص افزایش وزن نوزادان، مقایسه فرایند دگردیسی و زیتوده نوزادان، تیمار سوم با 50% پروتئین جانوری و 50% پروتئین گیاهی بهینهترین تیمار برای پرورش نوزادان قورباغه R. ridibunda تا رسیدن به مرحله کامل دگردیسی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پرورش قورباغه؛ دگردیسی؛ جیره غذایی؛ پروتئین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 200 |