تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,162,875 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,862,305 |
اثر جایگزینی یونجه جیره با برگ زرشک بر صفات عملکردی و شاخصهای خونی شترمرغ | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 3، آذر 1401، صفحه 83-92 اصل مقاله (5.94 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.20184.1638 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی افشین* 1؛ نظر افضلی2؛ جواد حسینی واشان3؛ علی حاجی بابائی4 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
2استاد، گروه علوم دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
3دانشیار، گروه علوم دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
4استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه پرتوریا، آفریقای جنوبی | ||
چکیده | ||
اثر جایگزینی جیرهای یونجه با برگ زرشک بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی شترمرغهای پرواری با استفاده از 20 قطعه جوجه شترمرغ پرواری (از سن دو تا هفت ماهگی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (بدون برگ زرشک)، 2) جایگزینی 25 درصد یونجه با برگ زرشک، 3) جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک، 4) جایگزینی 75 درصد یونجه با برگ زرشک، و 5) جایگزینی 100 درصد یونجه با برگ زرشک، بودند. نتایج نشان داد، با افزایش درصد جایگزینی برگ زرشک در جیره، ماده خشک مصرفی افزایش یافت (05/0P<). جایگزینی 50 درصد یونجه با برگ زرشک سبب افزایش وزن روزانه در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). در کل دوره، ضریب تبدیل خوراک شترمرغها در جیره با نسبت جایگزینی 50 درصد، کمتر از جیره با نسبت جایگزینی 100 درصد برگ زرشک بود (05/0P<). بالاترین غلظت گلوکز در 90 و 210 روزگی به ترتیب 33/191 و 30/ 193 میلیگرم در دسیلیتر در جیره شاهد مشاهده شد (05/0P<). جایگزینی 50، 75 و 100 درصد یونجه با برگ زرشک سبب کاهش معنیدار غلظت آلانینآمینوترانسفراز پلاسما در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). نتایج بهدستآمده از این پژوهش نشان میدهد جایگزینی 50 درصدی یونجه با برگ زرشک در جیره شترمرغهای پرواری قابل توصیه است. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ زرشک؛ عملکرد؛ شاخصهای خونی؛ شترمرغ؛ یونجه | ||
مراجع | ||
Ahangarpour A., Eskandari M.,Vaezlari A. and Hashemi Tabar M. 2012. Effect of aqueous and hydroalcoholic extract of beberis vulgaris on insulin secretion from islets of langerhans isolated from male mice. Yasuj University of Medical Sciences Journal, 17(4): 289-298. (In Persian). Anonymous. 2017. Agricultural Statistics, Ministry of Agricultural Jihad. Office of Technology and Information, Tehran, Iran. Ashraf H., Heidari R., Nejati V. and Ilkhanipoo M. 2012. Preventive effect of berberis integerrima on the serum levels of glucose and lipids in streptozotocin (STZ)-induced diabetes in rats. Journal of Fasa University of Medical Sciences, 2(3): 148-155. (In Persian). Ashraf H., Zare S. and Farnad N. 2013. The effect of aqueous extract of barberry fruit on liver damage in streptozotocin - induced diabetic rats. Journal of Shahrekord University of Medical Sciences, 15(6): 1-9. (In Persian). Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 1997. Official methods of analysis, 18th ed. AOAC International, Gaithersburg, Maryland, USA. Bashtani M., Tehrani M. H., Naserian A. A. and Fathi M. H. 2013. The effect of different level of ziziphus jujube mill foliage on feed intake, blood metabolites and milk production and composition in fluffy goats. Iranian Journal of Animal Science Research, 5(2): 157-163. (In Persian). Bendich A. 1993. Physiological role of antioxidants in the immune system. Journal of Dairy Science, 76: 2789-2794. Brand T., Engelbrecht J., van der Merwe J. and Hoffman L. 2018. Feed preference of grower ostriches consuming diets differing in Lupinus angustifolius inclusion levels. South African Journal of Animal Science, 48(1): 170-185. Cilliers S. C. 1994. Evaluation of feedstuffs and the metabolisable energy and amino acid requirements for maintenance and growth in ostriches (Struthio camelus), Stellenbosch: Stellenbosch University, South Africa. Cloete S. W. P., Brand T. S., Hoffman L. C., Brand Z., Engelbrecht A., Bonato M., Glatz C. and Malecki I. A. 2012. The development of ratite production through continued research. World's Poultry Science Journal, 68: 323-334. Cooper R. G. and Mahroze K. M. 2004. Anatomy and physiology of the gastrointestinal tract and growth curves of the ostrich (Struthio camelus). Animal Science Journal, 75(6): 491-498. Dehghan M. and Tahmasebi R. 2010. Determination of chemical composition and digestibility by in vitro method of four agricultural by-products. Fifth National Conference on New Ideas in Agriculture. Islamic Azad University, Isfahan Branch. (In Persian). Daneshvar M. and Mazhari M. 2000. A socio-economic overview on importance of strategic agricultural crops in khorasan a case study of barberry. Agricultural Economics and Development, 30(8): 89-108. (In Persian). Donnelly E. D. and Anthony W. B. 1969. Relationship of tannin, dry matter digestibility and crude protein in Sericea lespedeza. Crop Science, 9(3): 361-362. Faghani M. and Doosti A. 2009. Sex determination in ostrich with the use of genetic markers using polymerase chain reaction. Veterinary Clinical Pathology. 3(3): 601-604. (In Persian). Fallahi J., Rezvani Moghaddam P. and Nassiri Mohalati M. 2010. Effect of harvesting date on quantitative and gualitative characteristics of seedless barberry (Berberis Vulgaris) fruit. Iranian Journal of Field Crops Research. 8(2): 225-234. (In Persian) Ghavipanje N. and Fathi Nasri M. H. 2020. Nutritive value, phenolic compounds and in vitro digestion parameters of barberry (Berberis vulgaris) harvest residues in comparison with alfalfa hay. Animal Production Research, 9(2): 79-90. (In Persian). Ghavipanje N. 2016. In situ and in vitro evaluation of Berberis vulgaris leaf and its using in feeding of Southern Khorasan crossbred goats. MSc Thesis, Faculty of Agriculture, Birjand University, Iran. (In Persian). Hinckley D., Park R., Xiong S., Andersen W. and Kooyman D. 2005. Identification and development of sex specific DNA markers in the Ostrich using polymerase chain reaction. International Journal of Poultry Science. 4(9): 663-669. Ivanovska N. and Philipov S. 1996. Study of the anti-inflammatory action of Berberis vulgaris root extract, alkaloid fractions and pure alkaloids. International Journal of Immunopharmacology, 18: 553-561. Karimov A. 1993. Berberis alkaloids. Chemistry of Natural Compounds, 29(4): 415-438. Maghsodi S. 2010. Barberry (Agriculture, industry, nutrition, and treatment). Iran Institute of Agricultural Science. Pp. 30-42. (In Persian). Makkar H. P. S., Tran G., Heuzé V. and Ankers P. 2014. State-of-the-art on use of insects as animal feed. Animal Feed Science and Technology, 197: 1-33. Malekinezhad P., Ellestad L., Afzali N., Farhangfar S. H., Omidi A. and Mohammadi A. 2021. Evaluation of berberine efficacy in reducing the effects of aflatoxin B1 and ochratoxin A added to male broiler rations. Poultry Science, 100(2): 797-809. Meliani N., Dib M. E. A., Allali H. and Tabti B. 2011. Hypoglycemia effect of Berbrris vulgaris L. in normal and streptozotocin induced diabetic rats. Asaian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1: 468-471. Mirbehbahani S. M., Hosseini-Vashan S. J., Mojtahedi M., Farhangfar S. H. and Hosseini S. A. 2020. Soluble and insoluble fibers in ostrich nutrition: influences on growth performance and blood biochemical indices during different ages. Tropical Animal Health and Production, 52(6): 3665-3674. Modaresi S. J., Valizadeh R., Danesh Mesgaran M., Fathi Nasri M. H. and Khosravi F. 2014. Determining the nutritional value of barberry leaves and the effect of anti-tannin compounds on its phenolic compounds. Sixth Iranian Congress of Animal Sciences, Tabriz, Iran. (In Persian). Mokhtarpour A., Naserian A. and Pour Mollai F. 2012. Determination of chemical and phenolic composition and gas production in laboratory conditions. Fifth Iranian Congress of Animal Science, Isfahan, Iran. (In Persian). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 396 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 320 |