تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,168,335 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,863,231 |
تاثیر پروسل به تنهایی و در ترکیب با Lactobacillus plantarum و Lactobacillus pentosus بر شاخصهای بیوشیمیایی و برخی آنزیم های اکسیداتیو سرم قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
دوره 10، شماره 2، مهر 1401، صفحه 85-102 اصل مقاله (874.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2021.20521.1435 | ||
نویسندگان | ||
تکاور محمدیان* 1، 2؛ عبدالحسین جانگران نژاد کاهدی3؛ سیده پروا موسوی4؛ محمدرضا تابنده5، 2؛ هدی لب آبیان4؛ صادق رباط کریمی4 | ||
1دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
2عضو قطب بهداشت و بیماریهای ماهیان گرمابی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
3استادیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
4دکتری حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
5دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
پرورش متراکم و تولید تجاری آبزیان نیاز به بهبود شرایط بهداشتی ماهی دارد و پروبیوتیکها به عنوان گزینه مناسب برای دستیابی به این هدف مطرح هستند. در این مطالعه، تاثیر مکمل سینبیوتیکی پروسل به تنهایی و در ترکیب با باکتریهای درونزاد بر فاکتورهای بیوشیمایی و برخی آنزیمهای اکسیداتیو در سرم ماهی قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 300 قطعه قزلآلای رنگینکمان با متوسط وزن 15 گرم به شکل تصادفی به پنج گروه با سه تکرار تقسیم شدند که به ترتیب با جیره پایه و بدون هیچ افزودنی (شاهد)، پریبیوتیک پروسل به میزان یک درصد جیره، سینبیوتیک پروسل به میزان یک درصد و CFU/mg108 Lactobacillus plantarum، سینبیوتیک پروسل به میزان یک درصد و CFU/mg108 Lactobacillus pentosus و سینبیوتیک پروسل به میزان یک درصد به همراه CFU/mg 108 L. plantarum و L. pentosus به مدت 12 هفته تغذیه شدند. نمونهگیری در روزهای صفر و 60 انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروسل+L. plantarum+L. pentosus قادر است که در شاخصهای بیوشیمیایی و آنتیاکسیدانی و همچنین آنزیمهای کبدی سرم بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان موجب بهبود شرایط شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروسل؛ سینبیوتیک؛ باکتریهای درونزاد؛ آنزیمهای اکسیداتیو؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
مراجع | ||
بهروز خوش قلب م.ر.، آذری تاکامی ق.، خارا ح. و کاظمی ر. 1392. بررسی تاثیر سطوح مختلف Pediococcus acidilactici در جیره غذایی بر فاکتورهایهای ایمنی خون بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله فیزیولوژی و تکوین جانوری، 6(3): 66-53. سلطان کریمی س. و کلباسی م. 1397. تاثیر فیلترهای آب حاوی نانوذرات نقره طی دوران انکوباسیون بر تغییرات متابولیت لاکتات و آنزیمهای گلوتاتیون پراکسیداز و لاکتات دهیدروژناز در جنین تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 6(1): 155-137. قبادی ش.، دنجی ک.، اکرمی ر.، رازقی منصور م. و شعاعی ر. 1392. تاثیر سطوح متفاوت پریبیوتیک مانان الیگوساکارید بر شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و تراکم لاکتوباسیلهای روده در بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله توسعه آبزی پروری، 7(2): 85-73. مرتضایی ف. و فلاحتکار ب. 1396. مروری بر نیازمندیهای مواد معدنی در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله ترویجی علوم آبزیپروری پیشرفته، 1(2): 58-43. نویدپور ف.، میردار ج.، قرایی ا. و راهداری ع. 1394. تاثیر سطوح مختلف پودر تفاله گوجهفرنگی بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون و شاخصهای رشد در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio, L. 1758). نشریه پژوهشهای ماهیشناسی، 3(4): 114-101. Agrahari S., Pandey K.C. and Gopal K.G. 2007. Biochemical alteration induced by monocrotophos in the blood plasma of fish, Channa punctatus (Bloch). Pecticide Biochemistry and Physiology, 88(3): 268–272. Ahire J.J., Mokashe N.U. and Chaudhari B.L. 2019. Effect of dietary probiotic Lactobacillus helveticus on growth performance, antioxidant levels, and absorption of essential trace elements in goldfish (Carassius auratus). Probiotics and Antimicrobial Proteins, 11(2): 559–568. Assefa A. and Abunna F. 2009. Maintenance of fish health in aquaculture: Review of epidemiological approaches for prevention and control of infectious disease of fish. Veterinary Medicine International, 2018: 1–10 (5432497). Borges A., Scotti L.V., Siqueira D.R., Jurinitz D.F. and Wassermann G.F. 2004. Hematologic and serum biochemical values for jundia (Rhamdia quelen). Fish Physiology and Biochemical, 30: 21–25. Chitsaz H., Akrami R. and Arab Arkadeh M. 2016. Effect of dietary synbiotics on growth, immune response and body composition of Caspian roach (Rutilus rutilus). Iranian Journal Fisheries Sciences, 15: 170–182. Claiborne A. 1985. Catalase activity. P: 283–284. In: Greenwald R.A. (Ed.). Handbook of Methods for Oxygen Free Radical Research. CRC Press, USA. Dall W. and Moriarty J.W. 1983. Functional aspects of nutrition and digestion. P: 215–216. In: Bliss D.E. (Ed.). The Biology of the Crustacea, Vol. 5. Academic Press, USA. Das A., Nakhro K., Chowdhury S. and Kamilya D. 2013. Effects of potential probiotic Bacillus amyloliquifaciens FPTB16 on systemic and cutaneous mucosal immune responses and disease resistance of catla (Catla catla). Fish and Shellfish Immunology, 35(5): 1547–1553. El-Haroun E.R., Goda A.S., Kabir A.M. and Chowdhurry M.A. 2006. Effect of dietary probiotic Biogen supplementation as a growth promoter on growth performance and feed utilization of Nile tilapia (Oreochromis niloticus L.). Aquaculture Research, 37: 1473–1480. Gatesoupe F.J. 1999. Review: The use of probiotics in aquaculture. Aquaculture, 180: 147–165. Ghasempour Dehghani P., Javaheri Baboli A., Taghavi Moghadam A., Ziaei-Nejad S. and Pourfarhadi M. 2015. Effect of symbiotic dietary supplementation on survival, growth performance, and digestive enzyme activities of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. Czech Journal of Animal Science, 60(5): 224–232. He X., Zou Y., Yoon W.B., Park S.J., Park D.S. and Ahn J. 2011. Effects of probiotic fermentation on the enhancement of biological and pharmacological activities of Codonopsis lanceolata extracted by high pressure treatment. Journal of Bioscience and Bioengineering, 112(2): 188–193. Hoseinifar S.H., Mirvaghefi A.R., Mojazi Amiri B., Khoshbavar Rostami H.A., Poor Amini M. and Darvish Bastami K. 2011. The probiotic effects of dietary inactive yeast Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus on growth factors, survival, body composition and intestinal microbiota of Beluga juvenile (Huso huso). Iranian Scientific Fisheries Journal, 19(4): 55–66. Lanius R.A., Williamson P.C., Densmore M., Boksman K., Gupta M.A., Neufeld R.W., Gati J.S. and Menon R.S. 2001. Neural correlates of traumatic memories in posttraumatic stress disorder: A functional MRI investigation. American Journal of Psychiatry, 158(11): 1920–1922. Manning T.S. and Gibson G.R. 2004. Prebiotics. Best Practice and Research Clinical Gastroenterology, 18: 287–298. Martinez-Alvarez R.M., Morales A.E. and Sanz A. 2005. Antioxidant defenses in fish: Biotic and abiotic factors. Reviews in Fish Biology and Fisheries, 15: 75–88. Mehrabi Z., Firouzbakhsh F. and Jafarpour A. 2012. Effects of dietary supplementation of synbiotic on growth performance, serum biochemical parameters and carcass composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 96: 474–481. Mohammadian T., Alishahi M., Tabandeh M.R., Ghorbanpoor M., Gharibi D., Tollabi M. and Rohanizade S. 2016. Probiotic effects of Lactobacillus plantarum and L. delbrueckii ssp. bulguricus on some immune-related parameters in Barbus grypus. Aquaculture International, 24: 225–242. Mohammadian T., Dezfuli Z.T., Motlagh R.G., Jangaran Nejad A., Hosseini S.S., Khaj H. and Alijani N. 2019a. Effect of encapsulated Lactobacillus bulgaricus on innate immune system and hematological parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Probiotics and Antimicrobial Proteins, 12: 375–388. Mohammadian T., Nasirpour M., Tabandeh M.R. and Mesbah M. 2019b. Synbiotic effects of β glucan, mannan oligosaccharide and Lactobacillus casei on growth performance, intestine enzymes activities, immune-hematological parameters and immune-related gene expression in common carp, Cyprinus carpio: An experimental infection with Aeromonas hydrophila. Aquaculture, 511: 1–13 (634197). Nekoubin H., Gharedashi E., Imanpour M.R. and Asgharimoghadam A. 2012. The influence of synbiotic (Biomin Imbo) on growth factors and survival rate of zebrafish (Danio rerio) larvae via supplementation with biomar. Global Veterinaria, 8: 503–506. Nikkhoo M., Yousefian M., Safari R. and Nikkhoo M. 2010. The influence probiotic of Aqualase on the survival, growth, intestinal microflora and challenge infection in wild carp (Cyprinus carpio L.). Research Journal of Fisheries and Hydrobiology, 5(2): 168–172. Planas M., Vazquez J.A., Marques J., Peres-Lomba R., Gonzalez M.P. and Murado M. 2004. Enhancement of rotifer (Brachionus plicatilis) growth by using terrestrial lactic acid bacteria. Aquaculture, 240(1-4): 313–329. Prabakaran S., Swatton J.E., Ryan M.M., Huffaker S.J., Huang J.T., Griffin J.L., Wayland M., Freeman T., Dudbridge F., Lilley K.S., Karp N.A., Hester S., Tkachev D., Mimmack M.L., Yolken R.H., Webster M.J., Torrey E.F. and Bahn S. 2004. Mitochondrial dysfunction in schizophrenia: Evidence for compromised brain metabolism and oxidative stress. Molecular Psychiatry, 9(7): 684–697. Ringo E., Olsen R.E., Gifstad T.O., Dalmo R.A., Amlund H., Hemre G.I. and Bakke A.M. 2010. Prebiotics in aquaculture: A review. Aquaculture Nutrition, 16(2): 117–136. Sugiura S.H., Hardy R.W. and Roberts R.J. 2004. The pathology of phosphorus deficiency in fish- A review. Journal of Fish Diseases, 27(55): 255–265. Villumsen K.R., Ohtani M., Forberg T., Aasum E., Tinsley J. and Bojesen A.M. 2020. Synbiotic feed supplementation significantly improves lipid utilization and shows disrete effects on disease resistance in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Scientific Reports, 10: 1–12 (16993). Vine N.G., Leukes W.D., Kaiser H., Daya S., Baxter J. and Hecht T. 2004. Competition for attachment of aquaculrue candidate probiotic and pathogenic bacaetia on fish interstinal mucus. Journal of Fish Diseases, 27(6): 319–326. Weifen L., Xiaoping Z., Wenhui S., Bin D., Quan L., Luoqin F., Jiajia Z., Yue W. and Dongyou Y. 2012. Effects of Bacillus preparations on immunity and antioxidant activities in grass carp (Ctenopharyngodon idella). Fish Physiology and Biochemistry, 38(6): 1585–1592. Zhang C.N., Li X.F., Xu W.N., Jiang G.Z., Lu K.L., Wang L.N. and Liu W.B. 2013. Combined effects of dietary fructooligosaccharide and (Bacillus licheniformis) on innate immunity, antioxidant capability and disease resistance of triangular bream (Megalobrama terminalis). Fish and Shellfish Immunology, 35(5): 1380–1386. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 394 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 136 |