تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,247,257 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,529 |
اثر افزودن پودر سیر و پودر تفاله گوجه فرنگی به جیره غذایی بر وزن بدن، عملکرد تولیدی و صفات کیفی تخم مرغ در مرغ مادر گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 10، شماره 3، آذر 1400، صفحه 79-87 اصل مقاله (634.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.17391.1551 | ||
نویسندگان | ||
علی لمتر محمدی1؛ مهران ترکی* 2؛ مجید متقی طلب3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تاثیر افزودن پودر سیر (GAR) و پودر تفاله گوجهفرنگی (TOM) به جیره غذایی مرغهای مادر گوشتی، بر وزن بدن، عملکرد تولیدی و شاخصهای کیفی تخممرغ از هفته 47 تا 56، تعداد 375 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 بهطور تصادفی به پنج تیمار شامل جیرههای بر پایه ذرت و سویا حاوی پودر سیر یا پودر تفاله گوجهفرنگی، هر کدام در دو سطح دو و چهار درصد (GAR0.2، GAR0.4، TOM0.2 و TOM0.4) و جیره شاهد با پنج تکرار و 15 قطعه مرغ و یک خروس در هر تکرار، تقسیم شدند. گروه شاهد، با 9/80 درصد، بیشترین و تیمارTOM0.4 با 3/76 درصد، کمترین تولید تخممرغ را داشتند. تولید در گروههای شاهد و حاوی پودر سیر در مقایسه با گروههای حاوی پودر تفاله گوجه بهطور معنیداری بیشتر بود (05/0>P). توده تخممرغ در گروه شاهد بیشترین و در گروه TOM0.4 کمترین مقدار بود. به لحاظ صفات جوجهکشی، تفاوت معنیداری بین گروههای آزمایشی مشاهده نشد (05/0<P). وزن بدن طی پنج هفته اول در گروه شاهد بالاتر بود و همچنین در گروههای حاوی پودر سیر در مقایسه با گروههای حاوی پودر تفاله گوجه بیشتر بود، و طی 52 تا 56 هفتگی، وزن بدن در گروه TOM0.4 از بقیه گروهها بیشتر بود (05/0>P). ضریب تبدیل خوراک در گروه شاهد کمترین و در گروه TOM0.4 در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی، بیشترین بود. صفات کیفی تخممرغ در تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنیداری نبودند. با توجه به نتایج آزمایش حاضر، به نظر میرسد از افزودن پودر سیر در مقایسه با پودر تفاله گوجه، پاسخ مطلوبتری حاصل شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر تفاله گوجه فرنگی؛ پودر سیر؛ جوجه درآوری؛ عملکرد تولیدی؛ مرغ مادر گوشتی؛ وزن زنده | ||
مراجع | ||
مهدی زاده س.، محمدی م.، و محیطی اصلی م.، 1395. اثر سطوح مختلف عصاره آبی سیر در آب آشامیدنی بر عملکرد، لیپیدهای سرم و فلور میکروبی روده بلدرچین ژاپنی، تحقیقات تولیدات دامی، 5: 23-32.
Alasahan S. and Copur A. J. 2016. Hatching characteristics and growth performance of eggs with different egg shapes. Brazilian Journal of Poultry Science, 18: 1-8.Aviagen. 2013. Parent Stock Management Handbook: Ross. Aviagen, Ltd. Huntsville, AL.
Augusti K. and Mathew P. 1974. Lipid lowering effect of allicin (diallyl disulphide-oxide) on long term feeding to normal rats. Cellular and Molecular Life Sciences, 30: 468-470.
Butt M. S. and Sultan M. T. 2010. Nigella sativa: reduces the risk of various maladies. Critical reviews in food science and nutrition, 50: 654-665.
Carrijo L. C., Andrich F., De Lima M. E., Cordeiro M. N., Richardson M. and Figueiredo S. G. 2005. Biological properties of the venom from the scorpionfish (Scorpaena plumieri) and purification of a gelatinolytic protease. Toxicon, 45: 843-850.
Choi I., Park W. and Kim Y. 2010. Effects of dietary garlic powder and α-tocopherol supplementation on performance, serum cholesterol levels, and meat quality of chicken. Poultry Science, 89: 1724-1731.
Chowdhury S. and Smith T. 2002. Effects of dietary garlic on cholesterol metabolism in laying hens. Poultry Science, 81: 1856-1862.
Dotas D., Zamanidis S. and Balios J. 1999. Effect of dried tomato pulp on the performance and egg traits of laying hens. British Poultry Science, 40: 695-697.
Dikmen Y. and Sahan U. 2006. Correlations between breeder age, egg cholesterol content, blood cholesterol level and hatchability of broiler breeders. British Poultry Science, 48: 98-103.
Eisen E., Bohren B. and McKean H. J. P. S. 1962. The Haugh unit as a measure of egg albumen quality. Poultry Science, 41: 1461-1468.
El Boushy A. and Van der Poel A. F. 2013. Handbook of poultry feed from waste: processing and use. Springer Science and Business Media, 428 p.
Espon T. 2013.Territorial Diversity. Final Report. The ESPON.
Horton G., Fennell M. and Prasad B. 1991. Effect of dietary garlic (Allium sativum) on performance, carcass composition and blood chemistry changes in broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 71: 939-942.
Hosseini-Vashan S., Golian A. and Yaghobfar A. 2016. Growth, immune, antioxidant, and bone responses of heat stress-exposed broilers fed diets supplemented with tomato pomace. International Journal of Biometeorology, 60: 1183-1192.
Jafari M., Pirmohammadi R. and Bampidis V. 2006. The use of dried tomato pulp in diets of laying hens. International Journal of Poultry Science, 5: 618-622.
Khan S. H., Sardar R. and Anjum M. A. 2007. Effects of dietary garlic on performance and serum and egg yolk cholesterol concentration in laying hens. Asian Journal of Poultry Science, 1: 22-27.
Petrenko U. and Banina N. 1984. Use of tomato wastes in diets for laying hens. Nauchno-Tekhnicheskii Byullten, 16: 13-16.
Pourali M., Mirghelenj S. A. and Kermanshahi H. 2010. Effects of garlic powder on productive performance and immune response of broiler chickens challenged with Newcastle Disease Virus. Global Veterinaria, 4: 616-621.
Prasad J. and Pandey R. 1994. Effect of different levels of garlic inclusion in the ration of cockerels in their growth rate and feed conversion ratio. Poultry Advisor, 27: 39-39.
Safamehr A., Malek H. and Nobakhat A. 2011. The effect of different levels of tomato pomace with or without multi–enzyme on performance and egg traits of laying hens. Iranian Journal of Applied Animal Science, 1: 39-47.
Sahin N., Orhan C., Tuzcu M., Sahin K. and Kucuk O. 2008. The effects of tomato powder supplementation on performance and lipid peroxidation in quail. Poultry Science, 87: 276-283.
Salajegheh M. H., Ghazi S., Mahdavi R. and Mozafari O. 2012. Effects of different levels of dried tomato pomace on performance, egg quality and serum metabolites of laying hens. African Journal of Biotechnology, 11: 15373-15379.
Washburn K. W. and Marks H. L. 1977. Changes in fitness traits associated with selection for divergence in yolk cholesterol concentration. British Poultry Science, 18: 189-199. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 948 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 636 |