تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,082 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,200,890 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,876,205 |
تاثیر پودر ترانگبین (Camel’s thorn manna) بر عملکرد، صفات لاشه، برخی متابولیتهای خونی و بافت شناسی ژژنوم در جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 10، شماره 1، خرداد 1400، صفحه 81-93 اصل مقاله (655.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.16298.1524 | ||
نویسندگان | ||
ماندانا کلنگری1؛ ایمان حاج خدادادی* 2؛ حسینعلی قاسمی3؛ محمد حسین مرادی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اراک | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی آثار مکملسازی جیره با پودر ترانگبین بر عملکرد، صفات لاشه، بیوشیمی سرم و فراسنجههای بافتشناسی ژژنوم در جوجههای گوشتی انجام شد. در این آزمایش، 400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه نر نژاد راس 308 به صورت تصادفی به پنج تیمار با چهار تکرار اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه به عنوان شاهد، شاهد + سطح نیم درصد ترانگبین در دوره آغازین، شاهد + نیم درصد ترانگبین در دوره آغازین و رشد، شاهد + یک درصد ترانگبین در دوره آغازین، و شاهد + یک درصد ترانگبین در دوره آغازین و رشد بود. مکملسازی جیره غذایی با سطح نیم درصد ترانگبین در دوره آغازین و رشد، وزن بدن جوجههای گوشتی را در 10، 24 و 42 روزگی افزایش داد (05/0P<). افزایش وزن روزانه بیشتر در دورههای 1 تا10، 11 تا 24 و 1 تا 42 روزگی در تیمار حاوی یک درصد ترانگبین در دوره آغازین و رشد، مشاهده شد. تیمار ترانگبین یک درصد در دوره آغازین دارای بیشترین طول پرز بود که با تیمار شاهد تفاوت معنیداری داشت (05/0>P). در مجموع میتوان نتیجه گرفت که سطح یک درصد ترانگبین در دوره آغازین برای صفات بافتشناسی ژژنوم و سطح نیم درصد پودر ترانگبین در دوره آغازین و رشد میتواند به عنوان افزودنی جهت بهبود عملکرد در جوجههای گوشتی استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر ترانگبین؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ متابولیت خون؛ هیستومورفولوژی | ||
مراجع | ||
عسکرزاده م. ا.، کاشکی م. ت.، حاجیان شهری م.، و پاریاب ا. 1377. منابع و روش تولید مان ترنگبین. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان. ص 56-57. محمدی م.، و دینی م. 1381. شناسایی عوامل مولد، نحوه تولید و بهرهبرداری از شیرابههای قندی (مانها) در ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 17(1): 75-109. Abdo-Zeinab Z. M. Soliman A. Z. and Barakat O. S. 2003. Effect of hot pepperand marjoram as feed additives on the growth performance and the microbial population of the gastrointestinal tract of broilers. Egyptian Poultry Science Journal, 23(1): 91-113.
Ali M. N., Hassan M. S. and Abdel-Ghany F. A. 2007. Effect of strain, type of natural antioxidant and sulphate on productive, physiological and hatching performance of native laying hens. International Journal of Poultry Science, 6: 539-554.
Allen P. C. 2003. Dietary supplemention with Echinacea and development of immunity to challenge infection with coccidian. Parasitology Research, 91: 74-78.
AOAC. 2004. Official method of analysis of association of official Analytical chemists. 15th ed., Washington. USA.
Art I. C., Hollman P. C. 2005. Polyphenols and disease risk in epidemiological studies. American Journal of Clinical Nutrition, 81: 317-325.
Aynehchi Y. 1991. Pharmacognosy and Medicinal Plants in Iran. Tehran University. Iran., pp: 93-103.
Case G. L., He L., Mo H. and Elson C .E. 1995. Induction of geranly pyrophophate pyrophosphatase activity by cholesterolsuppressive isoprenoids. Lipids, 30: 357-359.
Craig W. J. 1999. Health-promoting properties of common herbs. American Journal of Clinical Nutrient, 70: 491-499.
Cross D. E., McDevitt R. M., Hillman K. and Acamovic T. 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science, 48(4): 496-506.
Deighton N., Glidewell S. M., Deans S. G. and Goodman B. A. 1993. Identification by EPR spectroscopy of carvacrol and thymol as the major sources of free-radicals in the oxidation of plant essential oils. Journal of the Science of Food and Agriculture, 63: 221-225.
Denli M., Okan F. and Celik K. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2(2): 89-91.
Denli M., Okan F. and Uluocak A. N. 2004. Effect of dietary supplementation of herb essential oils on the growth performance, carcass and intestinal characteristics of quail. South African Journal of Animal Science, 34(3): 174-179.
Economou K. D., Oreopoulou V. and Thomopoulos C. D. 1991. Antioxidant properties of some plant extracts of the Labiatae family. Journal of American Oil Chemistry Society, 68: 109-113.
Garcia V., Gregori P. C., Hernandez F., Megıas M. D. and Madrid J. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, Intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562.
Gargoum H. M. Muftah S. S., Al Shalmani S., Mohammed H. A., Alzoki A. N., Debani A. H., AlFitur O., El Shari F., Barassi L. E., Meghil S. E. and Abdellatif A. G. 2013. Phytochemical screening and investigation of the Sceffect of Allagimaurorum (Camel thorn) on carbon tetrachloride, acetaminophen and adriamycin induced C toxicity in experimental animals. Journal of Scientific and Innovative Research, 2(6): 1023-1033.
Hampson D. J. 1986. Alteration in piglet small intestinal structure at weaning. Research in Veterinary Science, 40: 39-40.
Hernandez F., Madrid J., Garcia V., Orengo J. and Megias M. D. 2004. Influence of two plant extracts on broiler performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174.
Langhout P. 2000. New additives for broiler chickens. World Poultry, 16(3): 22-27.
Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Frehner M., Losaand R. and Beynen A. C., 2003. Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymesand lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44: 450-457.
Lee K. W., Everts H. and Beynen A. C. 2007. Essential oils in Broiler Nutrition. International Journal of Poultry Science, 3(12): 738-752.
Morrissey P. A., Sheehy P. J. A., Galvin K., Kerry J. P. and Buckley D. J. 1998. Lipid stabilityin meat and meat products. Meat Science, 49: 73-86.
Nascimento G. G. F., Locatelli J., Freitas P. C. and Silva G. L. 2000. Antibacterial activity of plant extracts and phytochemicals on antibiotic-resistant bacteria. Brazilian Journal of Microbiology, 31(4): 247-256.
Ocak N., Erener G., Burak A. K. F., Sungu M., Altop A. and Ozmen A. 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science, 53(4): 169-175.
Radwan N. L., Hassan R. A., Qota E. M. and Fayek H. M., 2008. Effect of natural antioxidant on oxidative stability of eggs and productive and reproductive performance of laying hens. International Journal of Poultry Science, 7: 134-150.
Rahman S. M. A., Abd-Ellatif S. A., Deraz S. F. and Khalil A. A. 2011. Antibacterial activity of some wild medicinal plants collected from Western Mediterranean coast, Egypt: natural alternatives for infectious disease treatment. African Journal of Biotechnology, 10: 10733-10743.
Sadeghi G. H., Karimi A., Jahromi S. H., Azizi T. and Daneshmand A. 2012. Effects of cinnamon, thyme and turmeric infusions on the performance and immune response in of 1- to 21-day-old male broilers. Brazilian Journal of Poultry Science, 14: 15-20.
Saeed N., Khan R. M. and Shabbir M. 2012. Antioxidant activity, total phenolic and total flavonoid contents of whole plant extracts Torilisleptophylla L. BMC Complement Alternative Medicine, 12: 221-233.
Sairam K., Rao Ch. V., Babu M. D., Kumar K. V., Agrawal V. K. and Goel R. K. 2002. Antiulcerogenic effect of methanolic extract of Emblica officinalis: an experimental study. Journal of Ethnopharmacology, 82: 1-9.
Sakamoto K., Hirose H., Onizuka A., Hayashi M., Futamura N., Kawamura Y. and Ezaki T. 2000. Quantitative study of changes in intestinal morphology and mucus gel on total parenteral nutrition in rats. Journal of Surgery Research, 94: 99-106.
Skandamis P. N. and Nychas G. J. E. 2001. Effect of oregano essential oil on microbiological and physico-chemical attributes of minced meat stored in air and modified atmospheres. Journal of Applied Microbiology, 91: 1011-1022.
Soliman A. Z., Ali M. A. and Abdo-Zeinab M. A., 2003. Effect of marjoram, bacitracin active yeast as feed additives on the performance and the microbial content of the broiler’s intestinal tract. Egyptian Poultry Science Journal, 23(3): 445-467.
Srinivasan D., Nathan S., Suresh T. and Lakshmana Perumalsamy P. 2001. Antimicrobial activity of certain Indian medicinal plants used in folkloric medicine. Journal of Ethnopharmacology, 74: 217-220.
Triantaphyllou K., Blekas G. and Boskou D. 2001. Antioxidant properties of water extracts obtained from herbs of the species Lamiaceae. International Journal of Food Science and Nutrition, 52: 313-317.
Viveros A., Chamorro S., Pizarro M., Arija I., Centeno C. and Brenes A. 2011. Effects of dietary polyphenol-rich grape products on intestinal microflora and gut morphology in broiler chicks. Poultry Science, 90(3): 566-578.
Wang A. Q., Wang X. K., Li J. K. and Cui X. Y. 2004. Isolation and structure identification of chemical constituents from the seeds of Descurainia sophia. Yao Xue Xue Bao, 39: 46-51.
Williams P. and Losa R. 2001. The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. World Poultry Science Journal, 17: 14-15. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 705 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 607 |