تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,079 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,193,680 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,873,914 |
اثر ژل آلوئهورا و مکمل اسید لینولئیک مزدوج بر عملکرد، متابولیتهای خونی و فراسنجههای ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 9، شماره 2، مرداد 1399، صفحه 67-77 اصل مقاله (227.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2020.13803.1425 | ||
نویسندگان | ||
فرزاد میرزایی آقجه قشلاق* 1؛ نادر سیفی حاجی خانلو2؛ بهمن نویدشاد1؛ سعید نیک بین3؛ سمیرا کرامتی جبه دار4 | ||
1دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
4دانشجوی دکترای تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ژل آلوئهورا و مکمل اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر عملکرد، متابولیتهای خونی و فراسنجههای ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بدین منظور، تعداد 24 رأس گوساله نر و ماده با میانگین سنی 10-1 روزه و میانگین وزنی 8±38 کیلوگرم به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) جیره پایه شامل خوراک آغازین و شیر کامل (شاهد)، (2) جیره پایه+250میلیگرم ژل آلوئهورا به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، (3) جیره پایه+20 گرم مکمل CLA (بر اساس هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی) و (4) 250 میلیگرم ژل آلوئهورا+20 گرم مکملCLA بودند. میزان مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، متابولیتهای خونی و شاخصهای ایمنی و سلامتی اندازهگیری شدند.بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از نظر مصرف خوراک و عملکرد گوسالههای شیرخوار هلشتاین تفاوت معنیداری مشاهده نشد. اثر متقابل ژل آلوئهورا و CLA بر غلظت گلوکز خون معنیدار بوده و گوسالههای دریافتکننده 250 میلیگرم ژل آلوئهورا کمترین غلظت گلوکز (33/88 میلیگرم در دسی لیتر) را داشتند (05/0p <). از طرفی، اثر زمان بر تعداد گلبول سفید خون، درصد لنفوسیت و مونوسیت معنیدار بود (05/0p <) و استفاده از 20 گرم CLA سبب افزایش درصد مونوسیت خون (33/5 درصد) در مقایسه با عدم استفاده از CLA (58/3 درصد) شد (05/0p <). به طور کلی، اثر متقابل استفاده از ژل آلوئهورا و مکمل CLA بر عملکرد و وضعیت سلامت گوسالههای شیرخوار هلشتاین معنیدار نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب مزدوج؛ عملکرد؛ سلامت؛ گوساله؛ گیاه دارویی | ||
مراجع | ||
Belury M. A. 2002. Dietary conjugated linoleic acid in health: hysiological effects and mechanisms of action. Annual Review of Nutrition, 22: 505-514.
Bernal-Santos G., Perfield J. W., Barbano D. M., Bauman D. E. and Overton T. R. 2003. Production responses of dairy cows to dietary supplementation with conjugated linoleic acid (CLA) during the transition period and early lactation. Journal of Dairy Science, 86: 3218-3228.
Boudreau M. D. and Beland F. A. 2006. An evaluation of the biological and toxicological properties of Aloe barbadensis (Miller), Aloe vera. Journal of Environmental Science, 24: 103-154.
Bradford B. J., Harvatine K. J. and Allen M. S. 2008. Dietary unsaturated fatty acids increase plasma glucagon-like peptide-1 and cholecystokinin and may decrease premeal ghrelin in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 91: 1443-1450.
Bu D. P., Wang J. Q., Dhiman T. R. and Liu S. J. 2007. Effectiveness of oils rich in linoleic acid to enhance conjugated linoleic acid in milk from dairy cows. Journal of Dairy Science, 90; 998-1007.
Choi S. and Chung M. H. 2003. A review of the relationship between Aloe Vera components and their biological effects. Journal of Integrative Medicine, 1: 53-62.
Christaki E. V. and Florou-Paneri P. C. 2010. Aloe vera: A plant for many uses. Food Agriculture Environment, 8: 245-249.
Danicke J., Kowalczyk L., Renner J., Pappritz U., Meyer R., Kramer E., Weber M., Döll S., Rehage J. and Jahreis G. 2012. Effects of conjugated linoleic acids fed to dairy cows during early gestation on hematological, immunological, and metabolic characteristics of cows and their calves. Journal of Dairy Science, 95: 3938-3953.
Darabighane B., Zarei A. and Zare Shahneh A. 2012. The effects of different levels of Aloe vera gel on ileum microflora population and immune response in broilers: a comparison to antibiotic effects. Journal of Applied Animal Research, 40 (1): 31-36.
Espinoza J. L., Ramirez-Godinez J. A., Jimenez J. A. and Flores A. 1995. Effects of calcium soaps of fatty acids on postpartum reproductive activity in beef cows and growth of calves. Journal of Animal Science, 73(10): 2888-2892.
Ferro V., Bradbury B., Cameron P., Shakir E., Rahman S. and Stimson W. 2003. In vitro susceptibility of Shigella flexner and Streptococcus pyogenic to inner gel of Aloe barbadensis Miller. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 3: 1137-1139.
Fuller R. 1989. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology, 66: 365-372.
Ghane B. D., Zarei A. and Shahne A. Z. 2010. The Effect of different levels of Aloe vera on performance, intestinal microbial population, and serum parameters in Holstein calves, In: World Buiatrics Congress, Santiago, Chile.
Ghosh S. Mehla R. K. Sirohi S. K. and Roy B. 2010. The effect of dietary garlic supplementation on body weight gain, feed intake, feed conversion efficiency, faecal score, faecal coliform count and feeding cost in crossbred dairy calves. Tropical Animal Health and Production, 42: 961-968.
Hill T. M., Aldrich J. M., Schlotterbeck R. L. and Bateman H. G. 2007a. Effects of changing the fat and fatty acid composition of milk replacers fed to neonatal calves. Journal of Animal Science, 23(2): 135-143.
Hill T. M., Aldrich J. M., Schlotterbeck R. L. and Bateman H. G. 2007b. Effects of changing the fatty acid composition of calf starters. Journal of Animal Science, 23: 665-671.
Hillman G. G. and Haas G. P. 1995. Role of cytokines in lymphocyte functions (Ed.), Human Cytokines: Their Role in Disease and Therapy. BB Aggarwal and RK Puri, Pp. 37-54.
Hu Y., Xu J. and Hu Q. 2003. Evaluation of antioxidant potential of Aloe vera (Aloe Barbadensis Miller) extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51: 7788-7791.
Huang Y., Schoonmaker J. P., Bradford B. J. and Beitz D. C. 2008. Response of milk fatty acid composition to dietary supplementation of soy oil, conjugated linoleic acid or both. Journal of Dairy Science, 91: 260-270.
Huyghebaert G., Ducatelle R. and Van Immerseel F. 2011. An update on alternatives to antimicrobial growth promoters for broilers. Veterinary Journal, 187: 182-188.
Jagadeeswaran A. 2012. Effect of supplementation of Aloe vera extracts on growth performance in commercial broilers. Journal of Animal Science, 55: 102-109.
Jain N., Vijayaraghavan R., Pant S. C., Lomash V. and Ali M. 2010. Aloe Vera gel alleviates cardio toxicity in streptozocin-induced diabetes in rats. Journal of Pharmacy and Pharmacology, 62: 115-123.
Kahlon J., Kemp M., Carpenter R., Analley B., Daniel H. and Shannon W. 1991. Inhibition of AIDS virus replication by Acemannan TM in vitro. Molecular Biotherapy, 3: 127-135.
Kumar R., Sharma B., Tomar N. R., Roy P., Gupta A. K. and Kumar A. 2011. In vivo evaluation of hypoglycemic activity of Aloe spp and identification of its mode of action on GLUT-4 gene expression in vitro. Applied Biochemistry and Biotechnology, 164: 1246-1256.
Lacetera N., Scalia D., Franci O., Bernabucci U., Ronchi B. and Nardone A. 2004. Effects of no esterified fatty acids on lymphocyte function in dairy heifers. Journal of Dairy Science, 87: 1012-1014.
Moore C. E., Hafliger H. C., Mendivil O. B., Sanders S. R., Bauman D. E. and Baumgard L. H. 2004. Increasing amounts of conjugated linoleic acid (CLA) progressively reduces milk fat synthesis immediately postpartum. Journal of Dairy Science, 87: 1886-1895.
Moorthy M., Saravanan S., Mehala C., Ravi S., Ravikumar M., Viswanathan K. and Edwin S. C. 2009. Performance of single comb White Leghorn layers fed with Aloe vera, Curcuma longa (Turmeric) and probiotic. International Journal of Poultry Science, 8: 775-778.
Mougios V., Matsakas A. and Petridou A. 2001. Effect of supplementation with conjugated linoleic acid on human serum lipids and body fat. Journal of Nutritional Biochemistry, 12: 585-595.
Movahedi B. Foroozandeh A. D. and Shakeri P. 2016. Effects of different forage sources as a freechoice provision on the performance, nutrient digestibility, selected blood metabolites and structural growth of Holstein dairy calves. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 101: 293-301.
Ni Y. and Tizard I. R. 2004. Analytical methodology: The gel-analysis of Aloe pulp and its derivatives. Journal of Nutrition, 4: 256-265.
Nounech G. N., Overton T. R., Bateman H. G. and Drackley J. K. 2003. Peripartal metabolism and production of Holstein cows fed diets supplemented with fat during the dry period. Journal of Dairy Science, 87: 4210-4220.
Nugent A. P., Roche H. M., Noone E. J., Long A., Kelleher D. K. and Gibney M. J. 2005. The effects of conjugated linoleic acid supplementation on immune function in healthy volunteers. European Journal of Clinical Nutrition, 59: 742-750.
Odens L. J., Burgos R., Innocenti M., van Baale M. J. and Baumgard L. H. 2007. Effects of varying doses of supplemental conjugated linoleic acid on production and energetic variables during the transition period. Journal of Dairy Science, 90: 293-305.
Palmquist D. L., Lock A. L., Shingfield K. J. and Bauman D. A. 2005. Biosynthesis of conjugated linoleic acid in ruminants and humans. Advances in Food and Nutrition Research, 50: 179- 217.
Pappritz J., Meyer U., Kramer R., Weber E. M., Jahreis G., Rehage J., Flachowsky G. and Dänicke S. 2011. Effects of long-term supplementation of dairy cow diets with rumen-protected conjugated linoleicacids (CLA) on performance, metabolic parameters and fatty acid profile in milk fat. Animal Nutrition Science, 65: 89-107.
Perfield J. W., Bernal-Santos G., Overton T. R. and Bauman D. E. 2002. Effects of dietary supplementation of rumen-protected conjugated linoleic acid in dairy cows during established lactation. Journal of Dairy Science, 85: 2609-2617.
Quigley J., Bernard J., Tyberendt T. L. and Martin K. R. 1994. Intake, growth, and selected blood parameters in calves fed calf starter via bucket or bottle. Journal of Dairy Science, 77: 354-357.
Reynolds T. and Dweck A. C. 1999. Aloe vera leaf gel: a review update. Journal of Ethnopharmacology,68: 3-37.
Shin E., Shim K. S. and Kong H. 2011. Dietary Aloe improves insulin sensitivity via the suppression of obesity-induced inflammation in obese mice. Immune Network, 11: 59-67.
Suleyman A. and Sema A. 2009. Investigation of in vitro antimicrobial activity of Aloe vera juice. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8: 99-102.
Suttle N. F. 2010. Mineral Nutrition of Livestock (4th ed.). CAB International, 368 Oxford. UK. Pp. 1-579.
Talmadge J., Chavez J., Jacobs L., Munger C., Chinnah T., Chow J. T., Williamson D. and Yates K. 2004. Fractionation of Aloe vera inner gel, purification and molecular profiling of activity. International Journal of Immunopharmacology, 4: 1757-1773.
Timmerman H. M., Mulder L., Everts H., van Espen D. C., van der Wal E., Klaassen G., Rouwers S. M. G., Hartemink R., Rombouts F. M. and Beynen A. C. 2005. Health and growth of veal calves fed milk replacers with or without probiotics. Journal of Dairy Science, 88: 2154-2165.
Turner C. E., Williamson D. A., Stroud P. A. and Talley D. J. 2004. Evaluation and comparison of commercially available Aloe Vera L. products using size exclusion of chromatography with refractive index and multi-angle laser light scattering detection. International Journal of Immunopharmacology, 4: 1227-1377.
Vazquez B., Avila G., Segura D. and Escalante B. 1996. Anti-inflammatory activity of extracts from Aloe vera gel. Journal of Ethnopharmacology, 55: 69-75.
Yadav A. K., Kumar S., Barman R. S. D., Varma R. K. and Jha D. K. 2017. The effect of Aloe vera on growth and body measurement traits in cross bred calf. Research Journal of Chemical and Environmental Sciences, 5: 37-44.
Yadav A. K., Kumar S., Barman R. S. D., Verma R. K. and Jha D. K. 2018. The effect of Aloe vera on feed intake efficiency and internal parasite load in crossbred calves. International Journal of Agriculture Sciences, 10(14): 6696-6699.
Yamasaki M., Chujo H., Hirao A., Koyanagi N., Okamoto T., Tojo N., Oishi A., Iwata T., Yamacuchi-Sato Y., Yamamoto T., Tsutsumi K., Tachibana H. and Yamada K. 2003. Immunoglobulin and cytokine production from spleen lymphocytes is modulated in C57BL/6J mice by dietary cis-9, trans-11 and trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid. Journal of Nutrition, 133: 784-788.
Zhang L. and Tizard I. R. 1996. Activation of a mouse macrophage line by acemannan: the major carbohydrate fraction from Aloe vera gel. International Journal of Immunopharmacology, 35: 119-128. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,126 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 624 |