تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,958 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,884,480 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,708,281 |
تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 9، شماره 2، مرداد 1399، صفحه 55-65 اصل مقاله (648.97 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2020.13823.1427 | ||
نویسندگان | ||
عاطفه برنجیان1؛ سید داود شریفی* 2؛ عبدالله محمدی سنگ چشمه3؛ محمدرضا بختیاری زاده2 | ||
1دانشجوی دکتری تغذیه طیور، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
3استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد و صفات فیزیکی تخممرغ در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی با استفاده از 96 قطعه مرغ تخمگذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک آزمایش فاکتوریل2×3 با دو سطح تنش (تنش و بدون تنش) و سه سطح اسیدهای چرب امگا-3 (صفر، 24/0 و 48/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز بررسی شد. از سن 35 تا40 هفتگی، پرندگان با جیره پایه به همراه سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند و در سن 41 هفتگی، تنش فیزیولوژیکی با استفاده از افزودن 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره به مدت یک هفته القاء شد. سپس دگزامتازون از جیره حذف و پرندگان به مدت سه هفته دیگر با جیرههای قبل از تنش تغذیه شدند (دوره پس از تنش). درصد تولید، مصرف خوراک، توده تخممرغ و همچنین صفات فیزیکی تخممرغ در دورههای تنش و بعد از آن بررسی شدند. در دوره تنش، درصد تولید تخممرغ، وزن و توده تخممرغ و ضخامت پوسته کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0p <). مصرف خوراک پرندگان متحمل تنشی که با جیرههای حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند، کمتر بود (05/0p <). کمترین شاخص زرده مربوط به پرندگان متحمل تنش تغذیه شده با سطوح 24/0 و 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 بود. در دوره پس از تنش، درصد تولید، توده تخممرغ و مصرف خوراک در پرندگان متحمل تنش، در مقایسه با پرندگان بدون تنش کمتر بود و ضریب تبدیل بالاتری داشتند (05/0p <). در این دوره، ضخامت پوسته تخم پرندگان متحمل تنشی که سطح 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 را دریافت کرده بودند، کمتر بود (05/0p <). به طور کلی، استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش، با تشدید کاهش مصرف خوراک در این پرندگان میتواند آثار زیانبار تنش بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب امگا-3؛ توده تخم مرغ؛ دگزامتازون؛ ضخامت پوسته؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
Al-Nasser A.Y., Al-Saffar A. E., Abdullah F. K., Al-Bahouh M. E., Ragheb G. and Mashaly M. M. 2011. Effect of adding flaxseed in the diet of laying hens on both production of omega-3 enriched eggs and on production performance. International Journal of Poultry Science, 10: 825-831. Ao T., Macalintal L., Paul M., Pescatore A., Cantor A., Ford M., Timmons B. and Dawson K. 2015. Effects of supplementing microalgae in laying hen diets on productive performance, fatty-acid profile, and oxidative stability of eggs. Journal of Applied Poultry Research, 24: 394-400. Appleton K., Rogers P. and Ness A. 2008. Is there a role for n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in the regulation of mood and behaviour? A review of the evidence to date from epidemiological studies, clinical studies and intervention trials. Nutrition Research Reviews, 21: 13-41. Augier S., Penes M., Debilly G. and Miachon A. 2003. Polyunsaturated fatty acids in the blood of spontaneously or induced muricidal male Wistar rats. Brain Research Bulletin, 60: 161-165. Bar A., Vax E., Hunziker W., Halevy O. and Striem S. 1996. The role of gonadal hormones in gene expression of calbindin (Mr28, 000) in the laying hen. General and Comparative Endocrinology, 103: 115-122. Berenjian A., Sharifi S. D., Mohammadi-Sangcheshmeh A. and Ghazanfari S. 2018. Effect of chromium nanoparticles on physiological stress induced by exogenous dexamethasone in Japanese quails. Biological Trace Element Research, 184(2): 474-481. Coiro V., Casti A., Rubino P., Manfredi G., Maffei M., Melani A., Saccani Jotti G. and Chiodera P. 2007. Free fatty acids inhibit adrenocorticotropin and cortisol secretion stimulated by physical exercise in normal men. Clinical Endocrinology, 66: 740-743. Delezie E., Swennen Q., Buyse J. and Decuypere E. 2007. The effect of feed withdrawal and crating density in transit on metabolism and meat quality of broilers at slaughter weight. Poultry Science, 86: 1414-1423. De Vriese S., Christophe A. and Maes M. 2004. In humans, the seasonal variation in poly-unsaturated fatty acids is related to the seasonal variation in violent suicide and serotonergic markers of violent suicide. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 71: 13-18. Du Bois T., Deng C., Bell W. and Huang X. F. 2006. Fatty acids differentiallyaffect serotonin receptor and transporter binding in the rat brain. Neuroscience, 139: 1397-1403. Fedorova I. and Salem N. 2006. Omega-3 fatty acids and rodent behavior. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 75: 271-289. Foucaud L., Niot I., Kanda T. and Besnard P. 1998. Indirect dexamethasone down-regulation of the liver fatty acid-binding protein expression in rat liver. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Lipids and Lipid Metabolism, 1391(2): 204-212. Gray B., Steyn F., Davies P. and Vitetta L. 2013. Omega-3 fatty acids: a review of the effects on adiponectin and leptin and potential implications for obesity management. European Journal of Clinical Nutrition, 67: 1234. Hoan N. D. and Khoa M. A. 2016. The effect of different levels of sesame oil on productive performance, egg yolk and blood serum lipid profile in laying hens. Open Journal of Animal Sciences, 6: 85. Houseknecht K. L., Baile C. A., Matteri R. L. and Spurlock M. E. 1998. The biology of leptin: a review. Journal of Animal Science, 76: 1405-1420. Hull K., Cockrem J., Bridges J., Candy E. and Davidson C. 2007. Effects of corticosterone treatment on growth, development, and the corticosterone response to handling in young Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Molecular andIntegrative Physiology, 148: 531-543. Kim Y. H., Kim J., Yoon H. S. and Choi Y. H. 2015. Effects of dietary corticosterone on yolk colors and eggshell quality in laying hens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 28: 840. Küçükersan K., Yeşilbağ D. and Küçükersan S. 2010. Influence of different dietary oil sources on performance and cholesterol content of egg yolk in laying hens. Journal of Biological and Environmental Sciences, 4: 117-122. Liu L., Song Z., Sheikhahmadi A., Jiao H. and Lin H. 2012. Effect of corticosterone on gene expression of feed intake regulatory peptides in laying hens. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology, 162: 81-87. Mashaly M., Hendricks G., Kalama M., Gehad A., Abbas A. and Patterson P. 2004. Effect of heat stress on production parameters and immune responses of commercial laying hens. Poultry Science, 83: 889-894. Nemeth M., Millesi E., Wagner K. H. and Wallner B. 2014. Effects of diets high in unsaturated fatty acids on socially induced stress responses in guinea pigs. PLoS One, 9: e116292. Nettleton J. A. and Katz R. 2005. n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in type 2 diabetes: a review. Journal of the American Dietetic Association, 105: 428-440. Nieuwenhuizen A. G. and Rutters F. 2008. The hypothalamic-pituitary-adrenal-axis in the regulation of energy balance. Physiology and Behavior, 94: 169-177. Parra D., Ramel A., Bandarra N., Kiely M.,Martínez J. A. and Thorsdottir I. 2008. A diet rich in long chain omega-3 fatty acids modulates satiety in overweight and obese volunteers during weight loss. Appetite, 51: 676-680. Pérez-Matute P., Pérez-Echarri N., Martínez J. A., Marti A. and Moreno-Aliaga M. J. 2007. Eicosapentaenoic acid actions on adiposity and insulin resistance in control and high-fat-fed rats: role of apoptosis, adiponectin and tumour necrosis factor-α. British Journal of Nutrition, 97: 389-398. Pérez M. Á., Terreros G. and Dagnino-Subiabre A. 2013. Long-term ω-3 fatty acid supplementation induces anti-stress effects and improves learning in rats. Behavioral and Brain Functions, 9: 25. Raouf S. A., Smith L. C., Brown M. B., Wingfield J. C. and Brown C. R. 2006. Glucocorticoid hormonelevels increase with group size and parasite load in cliff swallows. Animal Behaviour, 71: 39-48. Re S., Zanoletti M. and Emanuele E. 2008. Aggressive dogs are characterized by low omega-3 polyunsaturated fatty acid status. Veterinary Research Communications, 32: 225-230. Richardson R. D., Boswell T., Woods S. C. and Wingfield J. C. 2000. Intracerebroventricular corticotropin-releasing factor decreases food intake in white-crowned sparrows. Physiology and Behavior, 71: 213-216. Romero L. M., Dickens M. J. and Cyr N. E. 2009. The reactive scope model—a new model integrating homeostasis, allostasis, and stress. Hormones and Behavior, 55: 375-389. Sapolsky R. M., Romero L. M. and Munck A. U. 2000. How do glucocorticoids influence stress responses? Integrating permissive, suppressive, stimulatory, and preparative actions. Endocrine Reviews, 21: 55-89. Shashoua V. E. and Hesse G. W. 1996. N-docosahexaenoyl, 3 hydroxytyramine: a dopaminergic compound that penetrates the blood-brain barrier and suppresses appetite. Life Sciences, 58: 1347-1357. Song Z., Liu L., Sheikhahmadi A., Jiao H. and Lin H. 2012. Effect of heat exposure on gene expression of feed intake regulatory peptides in laying hens. BioMed Research International, 2012: 484869. Stillwell W. and Wassall S. R. 2003. Docosahexaenoic acid: membrane properties of a unique fatty acid. Chemistry and Physics of Lipids, 126: 1-27. Thaxton J., Dozier W., Branton S., Morgan G., Miles D., Roush W., Lott B. and Vizzier-Thaxton Y. 2006. Stocking density and physiological adaptive responses of broilers. Poultry Science, 85: 819-824. Vallarino A., Wingfield J. and Drummond H. 2006. Does extra corticosterone elicit increased begging and submissiveness in subordinate booby (Sula nebouxii) chicks? General and Comparative Endocrinology, 147: 297-303. Wall J. and Cockrem J. 2010. Effects of corticosterone treatment in laying Japanese quail. British Poultry Science, 51: 278-288. Wang X. J., Li Y., Song Q. Q., Guo Y. Y., Jiao H. C., Song Z. G. and Lin H. 2013. Corticosterone regulation of ovarian follicular development is dependent on the energy status of laying hens. Journal of Lipid Research, 54: 1860-1876. Wang X., Liu L., Zhao J., Jiao H. and Lin H. 2017. Stress impairs the reproduction of laying hens: an involvement of energy. World's Poultry Science Journal, 73: 845-856. Wingfield J. and Sapolsky R. 2003. Reproduction and resistance to stress: when and how. Journal of Neuroendocrinology, 15: 711-724. Zhang Z. and Kim I. 2014. Effects of dietary olive oil on egg quality, serumcholesterol characteristics, and yolk fatty acid concentrations in laying hens. Journal of Applied Animal Research, 42: 233-237. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 919 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 657 |