تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,518 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,083 |
تاثیر سطوح مختلف پری بیوتیک همزاد قارچ صدفی بر شاخص های ایمنی موکوس ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niloticus) در مواجهه با سم کلرپیریفوس در شرایط آزمایشگاهی | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، اسفند 1398، صفحه 61-70 اصل مقاله (433.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.15425.1080 | ||
نویسندگان | ||
عاطفه ایری1؛ سید علی اکبر هدایتی* 1؛ حامد پاکنژاد1؛ طاهره باقری2؛ سید رضا خالقی2 | ||
1دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان | ||
2مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی اثر پربیوتیک قارچ صدفی بر پارامترهای ایمنی موکوس ماهی تیلاپیا در مواجهه با سم کلرپیریفوس بر120 قطعه بچه ماهی تیلاپیا با میانگین وزنی 20 گرم صورت گرفت. بدین منظور به تیمار1(شاهد) غذای بدون پربیوتیک، به تیمار2 غذای حاوی 05/0 درصد پربیوتیک ، تیمار3 غذای حاوی 1/0 درصد پربیوتیک و تیمار4 غذای حاوی 2/0 درصد پربیوتیک به جیره غذایی اضافه شد. پس از پایان دوره تغذیه، ماهیان به مدت 14 روز در مواجهه با سم کلرپیریفوس با غلظت 05/0ppm قرار گرفته و نمونه برداری از موکوس پوست ماهی صورت گرفت. تیمار های آزمایشی بر فسفاتاز قلیایی، آنزیم لیزوزیم، پروتئین محلول و ایمنوگلوبین موکوس تاثیر معنی داری داشت(P | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی زیستی؛ پریبیوتیک؛ سم کلریپریفوس؛ ماهی تیلاپیا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 762 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 631 |