تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,960 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,889,530 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,709,227 |
اثر محیط های کشت مختلف بر تولید ریزجلبک کلرلا (Chlorella sp.) با به کارگیری کودهای کشاورزی تجاری | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، اسفند 1398، صفحه 51-60 اصل مقاله (383.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.16181.1086 | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی* ؛ کامران رضایی توابع؛ نازنین معتمدی | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز | ||
چکیده | ||
جلبک ها به عنوان غذای آغازین و نیز به عنوان غذای اصلی پلانکتونهای جانوری مورد تغذیه لاروهای آبزیان در آبزیپروری نقش مهمی را ایفا میکنند و فرمول بندی ارزان محیط کشت آنها دارای اهمیت زیادی است. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه تولیدی و اقتصادی محیطهای کشت برای جلبک کلرلا انجام شد. در این تحقیق که دوره آن 20 روزه بود، محیط کشت F/2 به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد و با چهار محیط کشت جدید با غلظت های ثابت شامل نسبتهای مختلف 25، 50، 75 و 100% محیط کشت کوپر که برای کشت گیاهان خشکیزی در روش آبکشت یا هایدروپونیک بهکار میرود، با بهکارگیری نمکهای معدنی تجاری و اوره (کود) در بازار فرمولبندی و مقایسه شدند. جلبک کلرلا در محیط با غلظت 25%، نسبت به محیط F/2 نتایج عملکردی بهتری را نشان داد (05/0>p). بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، محیط کشت با غلظت 25% برای ریزجلبک کلرلا، محیط کشت مناسب و بسیار مقرون به صرفه شناخته شد، زیرا علاوه بر افزایش تراکم جلبکی بیشتر در پایان دوره آزمایش، نسبت به محیط F/2، %94 نیز هزینه کمتری را در بر داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
کلرلا (Chlorella spp.)؛ محیط کشت؛ نمک های تجاری کشاورزی؛ تولید زیست توده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 931 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 773 |