تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,561 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,114 |
تأثیر باکتری های جدا شده از روده فیلماهیان انگشت قد (Huso huso) بر برخی شاخص های رشد، آنزیمهای آمیلاز و لیپاز در عصاره بدن و ترکیب لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، اسفند 1398، صفحه 39-50 اصل مقاله (310.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.16131.1085 | ||
نویسندگان | ||
محسن پورعباسعلی* 1؛ حجتاله جعفریان1؛ میترا اسماعیلی2؛ شایان قبادی3 | ||
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، گلستان | ||
2گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، گلستان | ||
3گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، مازندران | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پروبیوتیکهای جدا شده از روده فیلماهیان انگشت قد (Huso huso) بر شاخصهای رشد، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ترکیب شیمیایی لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. 360 قطعه لارو کپور معمولی با میانگین وزن تقریبی 200 میلیگرم پس از گذراندن یک دوره یک هفتهای برای سازگاری با شرایط جدید، به مدت 45 روز با جیرههای مکمل شده با مخلوط پروبیوتیکهای Bacillus subtilis، B. licheniformis وSaccharomyces cerevisiae به ترتیب در غلظتهای ۱۰٦ × ۵/1 (1T)،۱۰٦ × 3 (2T)، ۱۰٦ × ۵/4 (3T) CFU/100 g غذادهی شدند. در گروه شاهد لاروهای ماهی از جیره بدون مکمل تغذیه شدند و آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در انتهای دوره آزمایش بالاترین میزان وزن نهایی (12/0 ± 350 میلیگرم) و نرخ رشد ویژه (66/0 ± 94/0% وزن بدن در روز) در تیمار 3T مشاهده شد. بیشترین میزان کارایی غذا (02/19 ± 52/46%)، نسبت کارایی پروتئین (41/0 ± 37/0)، نسبت کارایی چربی (34/1 ± 22/1)، پروتئین ابقا شده (0018/0 میلیگرم در روز) و میزان بهرهبرداری از پروتئین خالص (0058/0%) در تیمار 3T و کمترین ضریب تبدیل غذایی (61/0 ± 34/2) نیز در همین تیمار آزمایشی به دست آمد (05/0p <). تمامی شاخصهای ذکر شده با گروه شاهد اختلاف معنیداری داشتند (05/0p <). بالاترین سطح پروتئین خام (68/0 ± 33/72%) و چربی خام (32/0 ± 43/13%) لاشه در تیمار 3T سنجش شد. سطوح ماده خشک، انرژی خام و خاکستر لاشه اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نشان ندادند (05/0p>). مقادیر آنزیمهای آمیلاز و لیپاز عصاره بدن در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشتند. مقدار آنزیم آمیلاز در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با شاهد اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0p <). این آزمایش مشخص کرد که مخلوط باسیلوس و مخمر در غلظتهای مختلف تأثیرات متفاوتی بر ترکیب لاشه و فراسنجههای تغذیهای این ماهی دارد و بهترین نتایج در تیمار 3T (CFU/100g ۱۰٦× ۵/4) به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
کپور معمولی؛ پروبیوتیک؛ باسیلوس؛ مخمر؛ فاکتورهای رشد؛ آنزیم آمیلاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 816 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 626 |