تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,143,062 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,855,847 |
تعیین مناسب ترین درصد غذادهی در پرورش بچه ماهیان ازون برون (Acipenser stellatus) در اندازه های مختلف | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 2 - شماره پیاپی 10، اسفند 1398، صفحه 17-26 اصل مقاله (443.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2020.15331.1078 | ||
نویسندگان | ||
بهرام فلاحتکار1؛ عبدالعلی راهداری* 2؛ ایرج عفت پناه1؛ بهمن مکنت خواه1؛ سمیه دفاعی1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
2گروه شیلات، پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین مناسبترین درصد غذادهی در پرورش بچهماهیان ازونبرون (Acipenser stellatus) بر اساس مصرف خوراک،آزمایشی در سه گروه وزنی پایین، متوسط و بالا به ترتیب 68/0 ± 71/11، 87/1 ± 2/41 و 88/15 ± 76/421 گرم به صورت کاملاً تصادفی در حوضچههای بتونی طراحی و اجرا شد. ماهیان بر اساس اشتها به مدت هفت ماه و 2 تا 6 مرتبه در روز غذادهی شدند. مقدار غذای مصرف شده و دمای روزانه ثبت شد. محدوده دما در طول دوره آزمایش 5 ± 5/13 درجه سانتیگراد بود. در پایان دوره پرورش، شاخصهای تغذیه و رشد محاسبه شدند. نتایج نشان داد شاخصهای افزایش وزن بدن، درصد رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی ماهیانی که در گروه وزنی پایین بودند، نسبت به دو گروه دیگر اختلاف معنیدار داشتند (05/0p<). بیشترین سرعت رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی در گروه وزنی پایین مشاهده شد. همچنین، بر اساس نتایج بهدست آمده، میانگین مصرف خوراک برای رسیدن وزن از 11 به 183 گرم و از 41 به 173 گرم حدود 1% وزن بدن ولی برای وزنهای بالاتر (از 421 به 553 گرم) کمتر از 1% وزن بدن (88/0) در دماهای مورد مطالعه بود. هیچ مرگ و میری در طول دوره پرورش در گروههای وزنی مورد مطالعه مشاهده نشد. همچنین، با توجه به میزان مصرف خوراک، جدولی برای تعیین درصد مناسب غذادهی ازونبرون در اوزان و دماهای مختلف طراحی و ارائه شد که میتواند راهنمایی برای پرورشدهندگان این ماهی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
درصد غذادهی؛ مصرف خوراک؛ شاخص رشد؛ ازون برون | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 932 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 655 |