تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 742 |
تعداد مقالات | 7,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,141,802 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,816,757 |
بررسی تاثیر سویههای پروبیوتیکی Lactobacillus reuteri، Lactobacillus brevis و Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus روی کیفیت میکروبی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) پرورشی | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 4، اسفند 1398، صفحه 137-166 اصل مقاله (887.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2020.11993.1292 | ||
نویسندگان | ||
مینا سیف زاده1، 2؛ محمد ربانی* 3؛ رسول شفیعی4 | ||
1دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، گروه زیستشناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فنآوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2مربی پژوهشی پژوهشکده آبزیپروی آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران | ||
3دانشیار گروه زیستشناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فنآوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
4استادیار گروه زیستشناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فنآوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
سویههای پروبیوتیکی Lactobacillus قابلیت استفاده به عنوان نگهدارنده غذایی را دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی استفاده از Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (PTCC 1737)، L. reuteri (PTCC 1655)، L. brevis CD0817 و ترکیب باکتریهای Lactobacillus روی کیفیت میکروبی فیله قزلآلای رنگینکمان در یخچال و انجماد انجام شد. تیمارها شامل فیلههای غوطهور شده در سوسپانسیون L. reuteri، L. brevis، L. delbrueckii و ترکیب آنها بودند. فیلههای غوطهور شده در اسید لاکتیک ۲ درصد و فیلههای بدون افزودنی به عنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. تیمارها به مدت ۵ روز در یخچال و شش ماه در انجماد نگهداری شدند. Staphylococcus aureus و Escherichia coli در تیمارهای آزمایشی و شاهد مشاهده نشدند.L. delbrueckii قادر به بقا تحت شرایط اتجماد نبود. تعداد Lactobacillusها در تیمارهای ترکیبی طی مدت زمان نگهداری در شرایط انجماد کاهش داشت (logCFU/g۳۴/۱). در L. brevis اسیدهای چرب اشباع ۹۱/۲۳ درصد و غیراشباع ۷۷ درصد و در تیمار L. reuteri اسیدهای چرب اشباع ۱۲/۲۷ درصد و غیراشباع ۸۸/۷۲ درصد بود (05/0P<). افزایش معنیدار در نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع در L. brevis در مقایسه باL. reuteri و عدم تفاوت معنیدار در تعداد L. brevis طی مدت زمان نگهداری در دمای انجماد سبب شد که L. brevis به عنوان محافظ غذایی برای نگهداری فیله قزلآلای رنگینکمان پرورشی در یخچال و انجماد پیشنهاد شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ قزلآلای رنگینکمان پرورشی؛ Lactobacillus brevis؛ محافظ غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 594 |