تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,134,847 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,852,271 |
ارزیابی اثرات ضداکسایشی و سیتوتوکسیک پپتیدهای به دست آمده از هیدرولیز آنزیمی و میکروبی عضله ماهی مید (Liza klunzingeri) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 3، آذر 1398، صفحه 29-50 اصل مقاله (750.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2018.10248.1244 | ||
نویسندگان | ||
ثنا ربیعی1؛ مسعود رضایی* 2؛ مهدی نیکو3؛ محمود رفیعیان کوپایی4 | ||
1دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، مازنداران، نور، ایران | ||
3استادیار گروه پاتوبیولوژی و کنترل کیفی، پژوهشکده آرتمیا و آبزیپروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
4استاد مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده علوم پایه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل در وضعیت ردوکس بدن است که در ایجاد و پیشرفت بسیاری از بیماریها انسان از جمله سرطان نقش اساسی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضداکسایشی و سیتوتوکسیک پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی و میکروبی عضله ماهی مید (Liza klunzingeri) بود. پروتئین عضله ماهی مید با روش هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیم الکالاز و میکروبی توسط باکتری Bacillus licheniformis هیدرولیز شد. فعالیت ضداکسایشی نمونههای به دست آمده در مهار رادیکالهای DPPH،ABTS و هیدروکسیل، کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی و شلاته کنندگی یون آهن دو ظرفیتی تعیین شد. علاوه بر این اثرات سیتوتوکسیک نمونههای پروتئین هیدرولیز شده بر رده سلول سرطان سینه 4T1 با استفاده از آزمون MTT بررسی شد. محدوده وزن مولکولی پروتئینهای به دست آمده از هیدرولیز توسط دستگاه HPLC تعیین شد. نمونه میکروبی در مقایسه با نمونه آنزیمی فعالیت ضداکسایشی بیشتری در مهار رادیکالهای ABTS، شلاتهکنندگی و کاهندگی یون آهن نشان داد (05/0P<). فعالیت سیتوتوکسیک نمونه میکروبی نیز به طور معنیداری بیشتر از نمونه آنزیمی بود (05/0P<). در پروتئین هیدرولیز آنزیمی، درصد پپتیدهای با وزن مولکولی کمتر از 1000 دالتون 15/26 درصد ولی در نمونه میکروبی 17/75 درصد بود. پروتیئن هیدرولیز شده به روش میکروبی فعالیت ضداکسایشی و سیتوتوکسیک بیشتری در مقایسه با نمونه آنزیمی نشان داد که احتمالا به دلیل حضور پپتیدهایی با وزن مولکولی پایین بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی مید؛ هیدرولیز آنزیمی؛ هیدرولیز میکروبی؛ فعالیت ضداکسایشی؛ فعالیت سیتوتوکسیک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,138 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 625 |