تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,558 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,099 |
اثر افزودن مکمل جیره ای گوانیدینو استیک اسید و ال- آرژنین بر عملکرد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 8، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 1-10 اصل مقاله (191.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.11507.1350 | ||
نویسندگان | ||
حسن درمانی کوهی* 1؛ پریسا توکلی2؛ اردشیر محیط3؛ فاطمه محمد پور4 | ||
1دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
4دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، 600 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه بر اساس آزمایش فاکتوریل 3 × 2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار به واحدهای آزمایشی اختصاص داده شدند. فاکتورها شامل دو سطح ال-آرژنین (پیشنهادی NRC و 10% بیشتر از پیشنهاد NRC) و سه سطح گوانیدینواستیک اسید (GAA) (صفر، 6/0 و 2/1 گرم در کیلوگرم) بودند. وزن بدن و خوراک مصرفی در پایان دوره اندازهگیری شدند. در سن 42 روزگی، از دو قطعه بلدرچین از هر تکرار جهت تعیین متابولیتهای خونی خونگیری به عمل آمد و سپس برای اندازهگیری خصوصیات لاشه کشتار شدند. مکمل ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر ازNRC منجر به افزایش خوراک مصرفی و بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0p <). اثرات مرتبط با مکمل جیرهای GAA روی خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک معنیدار نبود. مکمل ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC منجر به افزایش وزن نسبی سینه، ران و کاهش چربی محوطه بطنی شد (05/0p <). اثرات اصلی ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر از NRC و GAA روی متابولیتهای سرم خون معنیدار و منجر به کاهش کلسترول، تریگلیسرید و VLDL و افزایش HDL در مقایسه با گروه شاهد شد. برای اثرات متقابل نیز، تیمار حاوی ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC و 6/0 و 2/1 گرم GAA در کیلوگرم جیره به طور معنیداری موجب کاهش کلسترول، تریگلیسرید و VLDL و افزایش HDL سرم خون در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0p <). نتایج نشان داد که افزودن GAA به جیرههای با سطوح بالای ال-آرژنین منجر به بهبود عملکرد و برخی از فراسنجههای خونی در بلدرچین ژاپنی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ال-آرژنین؛ بلدرچین ژاپنی؛ خصوصیات لاشه؛ گوانیدینواستیک اسید؛ متابولیت های خونی | ||
مراجع | ||
ابراهیمی م.، زارع شحنه ا.، شیوازاد م.، انصاری پیرسرایی ز.، و تبیانیان م. 1392. اثرات مکمل ال-آرژنین بر رشد، تولید ماهیچه و ذخیره چربی در جوجههای گوشتی. پژوهشهای علوم دامی ایران، 4: 281-290. انصاری پیرسرایی ز.، ابراهیمی م.، زارع شحنه ا.، شیوازاد م.، و تبیانیان م. 1394. تعیین بهترین سطح تغذیه ال-آرژنین در بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی در دورههای آغازین و رشد. تولیدات دامی، 12: 87-95. اسمعیلینیا ل.، زاغری م.، موسوی ن.، هنربخش ش.، و لطفی ل. 1393. آیا یدک کردن آرژنین از طریق افزودن گوانیدینو استیک اسید به جیره مرغ های مادر گوشتی امکان پذیر است؟ ششمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه تبریز. فتحی م. 1393. اثرات تغذیه سطوح مختلف ال-آرژنین بر برخی فراسنجههای خونی، هورمونهای تیروئیدی، تلفات عملکرد جوجههای گوشتی تحت آسیت به روش سرما. پژوهش و سازندگی، 28: 197-206. جوان جدیت خواه چمثقالی م. 1388. اثر استفاده از گوانیدینواستات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر عملکرد جوجه های گوشتی، پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. ورامین. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا. طباطبایی یزدی ف.، گلیان ا.، و زرقی ح. 1393. اثر گوانیدینو استیک اسید در جیرههای آغازین گندم-سویا بر عملکرد و وزن نسبی اجزای لاشه جوجه های گوشتی. ششمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه تبریز. محسنی ا.، زاغزی م.، مروج ح.، هنربخش ش.، و لطفی ل. 1393. آیا افزودن گوانیدینو استیک اسید به جیره مرغ های مادر گوشتی می تواند عملکرد را بهبود دهد؟ ششمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه تبریز. Al-Daraji H. J. and Salih A. M. 2012. Effect of dietary L-arginine on carcass traits of broilers. Animal Veterinary Science, 2: 40-44.
Davis S. L. 2011. Plasma levels of prolactin, growth hormone, and insulin in sheep following the infusion of arginine, leucine and phenylalanine. Endocrinology, 91: 549-555.
Dilger R. N., Bryant-Angeloni K., Payne R. L., Lemme A. and Parsons C. M. 2013. Dietary guanidino acetic acid is an efficacious replacement for arginine for young chicks. Poultry Science, 92: 171-177.
Fernandes J. I. M., Murakami A. E., Martins E. N., Sakamoto M. I. and Garcia E. R. M. 2009. Effect of arginine on the development of the pectoralis muscle and the diameter and the protein: deoxyribonucleic acid rate of its skeletal myofibers in broilers. Poultry Science, 88: 1399-1406.
Fouad A. M., El-Senousey H. K., Yang X. J. and Yao H. 2013. Dietary L-arginine supplementation reduces abdominal fat content by modulating lipid metabolism in broiler chickens. Animal, 7: 1239-1245.
Jahanian R. 2009. Immunological responses as affected by dietary protein and arginine concentrations in starting broiler chicks. Poultry Science, 88: 1818-1824.
Jobgen W. S., Fried S. K., Fu W. J., Meininger C. J. and Wu G. 2006. Regulatory role for the argininenitric oxide pathway in metabolism of energy substrates. Journal of Nutritional Biochemistry, 17: 571-588.
Khajali F. and Widerman R. F. 2010. Dietary arginine: metabolic, environmental, immunological and physiological interrelationships. World's Poultry Science Journal, 66: 751-766.
Kwak H., Austic R. E. and Dietert R. R. 2001. Arginine-genotype interactions and immune status. Nutrition Research, 21: 1035–1044.
Lemme A., Ringel J., Sterk A. and Young J. F. 2007a. Supplemental guanidino acetic acid affects energy metabolism of broilers. 16th European Symposium on Poultry Nutrition, 339-342.
Lemme A., Ringel J., Rostagno H. S. and Redshaw M. S. 2007b. Supplemental guanidino acetic acid improved feed conversion, weight gain, and breast meat yield in male and female broilers.16th European Symposium on Poultry Nutrition, 26-30.
Lemme, A., Gobbi R., Helmbrecht A., Van Der Klis J. D., Firman J., Jankowski J. and Kozlowski K. 2010. Use of guanidino acetic acid in all-vegetable diets for turkeys. 4th Turkey Science and Production Conference, 57-61.
Ma X. Y., Lin Y. C., Jiang Z. Y., Zheng C. T., Zhou G. L. and Yu D. Q. 2010. Dietary Meat Science, 70: 332-341.
Michiels J., Maertens L., Buyse J., Lemme A., Rademacher M., Dierick N. A. and De Smet S. 2012. Supplementation of guanidinoacetic acid to broiler diets: Effects on performance, carcass characteristics, meat quality, and energy metabolism. Poultry Science, 91: 402-412.
Mousavi S. N., Afsar A. and Lotfollahian H. 2013. Effects of guanidinoacetic acid supplementation to broiler diets with varying energy contents. Poultry Science, 22: 47-54.
Munir K., Muneer M. A., Masaoud E., Tiwari A., Mahmud A., Chaudhry R. M. and Rashid A. 2009. Dietary arginine stimulates humoral and cell-mediated immunity in chickens vaccinated and challenged against hydropericardium syndrome virus. Poultry Science, 88: 1629-1638.
NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry, 9th Rev. Ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Ringel J., Lemme A., Knox A., Mc Nab J. and Redshaw M. S. 2007. Effects of graded levels of creatine and guanidinoacetic acid in vegetable-based diets on performance and biochemical parameters in muscle tissue. 16th European Symposium on Poultry Nutrition, 387-390.
Ringel J., Lemme A., Redshaw M. S. and Damme K. 2008. The effects of supplemental guanidino acetic acid as a precursor of creatine in vegetable broiler diets on performance and carcass parameters. Poultry Science, 87 (Suppl. 1): 72 (Abstr).
Tan B., Yin Y., Liu Z., Li X., Xu H., Kong X., Huang R., Tang W., Shinzato I., Smith S. B. and Wu G. 2009. Dietary L-arginine supplementation increases muscle gain and reduces body fat mass in growing-finishing pigs. Amino Acids, 37: 169-175.
Walker J. B. 1979. Creatine: Biosynthesis, regulation, and function. Advances in Enzymology and Related AreasofMolecular Biology, 50: 177-242.
Yao K., Guan S., Li T., Huang R., Wu G., Ruan Z. and Yin Y. 2011. Dietary L-arginine supplementation enhances intestinal development and expression of vascular endothelial growth factor in weanling piglets. British Journal of Nutrition, 105: 703-709. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,248 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 902 |