تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,895 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,574 |
اثر منابع مختلف سلنیوم جیره غذایی و دمای نگهداری بر افزایش ماندگاری تخم بلدرچین ژاپنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 23-33 اصل مقاله (667.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.9657.1287 | ||
نویسندگان | ||
حسین احمدیان1؛ ذبیح اله نعمتی* 2؛ امیر کریمی2؛ رشید صفری2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم جیره غذایی به همراه ویتامین E بر کیفیت تخم بلدرچین انجام شد. پرندهها جیرههای آزمایشی را به مدت هشت هفته تغذیه کردند. تخمهای بلدرچین در پایان دوره خوراکدهی جمعآوری و به مدت 15 و 30 روز در دو دمای C°5 یا C°22 نگهداری و از لحاظ کیفیت داخلی تجزیه شدند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل2×3 با چهار تکرار و 24 تخم در هر تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سه نوع جیره غذایی (پایه، 4/0 میلیگرم سلنیوم معدنی (سلنیت سدیم) و 120 میلیگرم ویتامین E، و 4/0 میلیگرم سلنیوم آلی (سلپلکس) و 120 میلیگرم ویتامین E در کیلوگرم جیره) و دو دمای نگهداری (C°5 و C°22) بودند. صفات کیفی تخم شامل کاهش وزن تخم، ارتفاع و pH سفیده، واحد هاو، شاخص زرده، pH زرده و مالونیل آلدئید زرده اندازهگیری شد. افزودن هر دو منبع آلی و معدنی سلنیوم در جیره غذایی سبب کاهش درصد افت وزن تخم، افزایش ارتفاع سفیده، واحد هاو و شدت رنگ زرده در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0p p ). شاخص واحد هاو بعد از 30 روز نگهداری در دمای C°5 (4/80) نسبت به دمای C°22 (5/77) به طور معنیداری بیشتر بود. درصد افت وزن و pH سفیده در دمای C°5 (به ترتیب 6/1 و 7/8) نسبت به دمای C°22 (به ترتیب 3/7 و 3/9) کاهش نشان داد (05/0>p ). افزودن سلنیوم به جیره غذایی با بهبود کیفیت سفیده و کاهش پراکسیداسیون چربی زرده سبب ماندگاری بیشتر تخم بلدرچین در دوره نگهداری میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ سلنیوم آلی و معدنی؛ کیفیت تخم؛ ماندگاری؛ ویتامین E | ||
مراجع | ||
Akyurek H. and Okur A. A. 2009. Effect of storage time, temperature and hen age on egg quality in free-range layer hens. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8: 1953-1958. Banerjee P., Keener K. and Lukito V. 2011. Influence of carbon dioxide on the activity of chicken egg white lysozyme. Poultry Science, 90: 889-895. Baylan M., Canogullari S., Ayasan T. and Copur G. 2011. Effects of dietary selenium source, storage time, and temperature on the quality of quail eggs. Biological Trace Element Research, 143: 957-964. Bennett D. and Cheng K. 2010. Selenium enrichment of table eggs. Poultry Science, 89: 2166-2172. Bhale S., No H., Prinyawiwatkul W., Farr A., Nadarajah K. and Meyers S. 2003. Chitosan coating improves shelf life of eggs. Journal of Food Science, 68: 2378-2383. Caner C. 2005. Whey protein isolate coating and concentration effects on egg shelf life. Journal of the Science of Food and Agriculture, 85: 2143-2148. Cha D. S., Choi J. H., Chinnan M. S. and Park H. J. 2002. Antimicrobial films based on Na-alginate and κ-carrageenan. LWT-Food Science and Technology 35: 715-719. Faustman C., Specht S., Malkus L. and Kinsman D. 1992. Pigment oxidation in ground veal: Influence of lipid oxidation, iron and zinc. Meat Science, 31: 351-362. Fotina A., Fisinin V. and Surai P. 2013. Recent developments in usage of natural antioxidants to improve chicken meat production and quality. Bulgarian Journal of Agriculture Science, 19: 889-896. Gajcevic Z., Kralik G., Has-Schon E. and Pavic V. 2009. Effects of organic selenium supplemented to layer diet on table egg freshness and selenium content. Italian Journal of Animal Science, 8: 189-199. Galobart J., Barroeta A., Baucells M., Codony R. and Ternes W. 2001. Effect of dietary supplementation with rosemary extract and α-tocopheryl acetate on lipid oxidation in eggs enriched with ω3-fatty acids. Poultry Science, 80: 460-467. Gebert S., Messikommer R., Pfirter H., Bee G. and Wenk C. 1998. Dietary fats and vitamin E in diets for laying hens: Effects on laying performance, storage stability and fatty acid composition of eggs. Archiv fuer Gefluegelkunde, 62: 214-222. Gore A. and Qureshi M. 1997. Enhancement of humoral and cellular immunity by vitamin E after embryonic exposure. Poultry Science, 76: 984-991. Haugh R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. Karoui R., Nicolaï B. and De Baerdemaeker J. 2008. Monitoring the egg freshness during storage under modified atmosphere by fluorescence spectroscopy. Food and Bioprocess Technology, 1: 346-356. Kenawi M., Aly A. and Abd E. 2016. Quality of table eggs and their product as affected by storage temperature. Lucrări Științifice-Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Seria Zootehnie, 66: 64-69. Kralik G., Gajčević Z., Suchý P., Straková E. and Hanžek D. 2009. Effects of dietary selenium source and storage on internal quality of eggs. Acta Veterinaria Brno, 78: 219-222. Mohiti-Asli M., Shariatmadari F., Lotfollahian H. and Mazuji M. T. 2008. Effects of supplementing layer hen diets with selenium and vitamin E on egg quality, lipid oxidation and fatty acid composition during storage. Canadian Journal of Animal Science, 88: 475-483. NRC. 1994. Nutrient requirements of poultry. National Academy Press Washington, DC. Ozdemir M. 1999. Antimicrobial releasing edible whey protein films and coatings. Ph.D Dissertation, Purdue University. Pappas A., Acamovic T., Sparks N., Surai P. and McDevitt R. 2005. Effects of supplementing broiler breeder diets with organic selenium and polyunsaturated fatty acids on egg quality during storage. Poultry Science, 84: 865-874. Paton N., Cantor A., Pescatore A. and Ford M. 2000. Effect of dietary selenium source and storage on internal quality and shell strength of eggs. Poultry Science, 79: 116. Payne R., Lavergne T. and Southern L. 2005. Effect of inorganic versus organic selenium on hen production and egg selenium concentration. Poultry Science, 84: 232-237. Puthpongsiriporn U., Scheideler S., Sell J. and Beck M. 2001. Effects of vitamin E and C supplementation on performance, in vitro lymphocyte proliferation, and antioxidant status of laying hens during heat stress. Poultry Science, 80: 1190-1200. Rocha J., Lara L., Baiao N., Vasconcelos R., Barbosa V., Pompeu M. and Fernandes M. 2010. Antioxidant properties of vitamins in nutrition of broiler breeders and laying hens. World''s Poultry Science Journal, 66: 261-270. Rodrigues E. and Han J. 2000. Antimicrobial whey protein films against spoilage and pathogenic bacteria. In: Proceedings of the IFT Annual Meeting. p 10-14. Ryu K. N. and No, H. K. 2009. Effects of Storage Temperature on Quality of Eggs Coated with Chitosan. Journal of Chitin and Chitosan, 14: 143-148. Samli H., Agma A. and Senkoylu N. 2005. Effects of storage time and temperature on egg quality in old laying hens. Journal of Applied Poultry Research, 14: 548-553. Scheideler S., Weber P. and Monsalve D. 2010. Supplemental vitamin E and selenium effects on egg production, egg quality, and egg deposition of α-tocopherol and selenium. Journal of Applied Poultry Research, 19: 354-360. Sébastien F., Stéphane G., Copinet A. and Coma V. 2006. Novel biodegradable films made from chitosan and poly (lactic acid) with antifungal properties against mycotoxinogen strains. Carbohydrate Polymers, 65: 185-193. Skřivan M., Marounek M., Dlouhá G. and Ševčíková S. 2008. Dietary selenium increases vitamin E contents of egg yolk and chicken meat. British Poultry Science, 49: 482-486. Surai P. 2002. Selenium in poultry nutrition 1. Antioxidant properties, deficiency and toxicity. World''s Poultry Science Journal, 58: 333-347. Surai P., Speake B. and Sparks N. 2001. Carotenoids in avian nutrition and embryonic development. 1. Absorption, availability and levels in plasma and egg yolk. The Journal of Poultry Science, 38: 1-27. Urso U., Dahlke F., Maiorka A., Bueno I., Schneider A., Surek D. and Rocha C. 2015. Vitamin E and selenium in broiler breeder diets: Effect on live performance, hatching process, and chick quality. Poultry Science, 94: 976-983. Utterback P., Parsons C., Yoon I. and Butler J. 2005. Effect of supplementing selenium yeast in diets of laying hens on egg selenium content. Poultry Science, 84: 1900-1901. Vieira S. L. 2007. Chicken embryo utilization of egg micronutrients. Revista Brasileira de Ciência Avícola, 9: 1-8. Yimenu S., Kim J., Koo J. and Kim B. 2017. Predictive modeling for monitoring egg freshness during variable temperature storage conditions. Poultry Science, 96: 2811-2819. Zhuang R., Beuchat L., Chinnan M., Shewfelt R. and Huang Y.-W. 1996. Inactivation of Salmonella montevideo on tomatoes by applying cellulose-based edible films. Journal of Food Protection, 59: 808-812. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 992 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 776 |