تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,168,351 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,863,243 |
اثر عصاره اتانولی گیاه شوید (Anethum graveolens) بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 8، دوره 7، شماره 2، شهریور 1398، صفحه 129-150 اصل مقاله (819.42 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2019.11886.1286 | ||
نویسندگان | ||
رضا ذیلاب سندیجانی1؛ عبدالمحمد عابدیان کناری* 2؛ امیر حسین اسماعیلی تمندگانی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی شیلات، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
2استاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
3استادیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران | ||
چکیده | ||
در این مطالعه اثر عصاره اتانولی گیاه شوید بر رشد، ترکیب بدن، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن 32/0±12 گرم مورد بررسی قرار گرفت. ماهیها به روش خوراکی با غلظتهای 500، 1000، 1500 و 3000 میلیگرم بر کیلوگرم جیره عصاره شوید به مدت 56 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد از نظر شاخصهای رشد بیشترین میزان افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای 1000 و 1500 میلیگرم بر کیلوگرم مشاهده شد (05/0>P). از طرفی بیشترین و کمترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در تیمارهای 3000 و 1500 میلیگرم و بیشترین و کمترین میزان چربی نیز در تیمارهای 1500 و 3000 میلیگرم عصاره اتانولی شوید مشاهده شد (05/0>P). همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز به ترتیب در سطوح 1500 و 1000 میلیگرم و کمترین میزان هر دو آنزیم در تیمار 3000 میلیگرم بود. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، غلظتهای 1000 و 1500 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره شوید موجب افزایش وزن و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در این ماهی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
Anethum graveolens؛ کاتالاز؛ سوپر اکسید دیسموتاز؛ قزلآلای رنگین کمان؛ ترکیب بدن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,102 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 630 |