تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,896 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,576 |
اثر تغذیه مکمل گیاه کاکوتی به برههای پرواری بر فعالیت قارچها و باکتریهای شکمبه در هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 1، خرداد 1398، صفحه 29-39 اصل مقاله (213.26 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2019.11463.1347 | ||
نویسندگان | ||
پروین علیمیرزایی1؛ مرتضی چاجی* 2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر استفاده از گیاه کاکوتی در جیره برههای پرواری بر فعالیت باکتریها و قارچهای شکمبه در هضم برونتنی سرشاخه نیشکر انجام شد. سه جیره آزمایشی حاوی سطوح صفر، 2/0 یا 4/0 درصد کاکوتی به مدت ۳۰ روز به ۱۵ راس بره پرواری ۷ ماهه با میانگین وزن ۴۰ کیلوگرم تغذیه شدند. در پایان آزمایش، از برهها به روش لوله معدی مایع شکمبه گرفته شد. سپس جمعیت باکتریها و قارچها از مایع شکمبه جداسازی و بعد از خالصسازی، تاثیر آنها بر هضم و تخمیر سرشاخه نیشکر در محیط کشت اختصاصی باکتریایی یا قارچی بررسی شد. نتایج نشان داد پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله قارچهای شکمبه در تیمارهای حاوی مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود (05/0p <). غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و درصد ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت قارچی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت نیتروژن آمونیاکی محیط کشت باکتریایی در ساعت ۷۲ انکوباسیون کاهش یافت و غلظت آن در تیمار ۴/۰ درصد کاکوتی کمترین مقدار (۶/۱۳ میلیگرم در ۱۰۰ میلیلیتر) بود (۰۵/۰p <). ناپدید شدن ماده خشک و NDF سرشاخه نیشکر در محیط کشت باکتریایی در ساعت 24 انکوباسیون با استفاده از مایع شکمبه گوسفندان تغذیه شده با کاکوتی بیشتر از شاهد بود و بیشترین مقدار ناپدید شدن ماده خشک (۶/۵۵ درصد) و NDF (۵/۴۴ درصد) مربوط به تیمار ۴/۰ درصد کاکوتی بود (05/0p <). در مجموع، تغذیه مکمل کاکوتی به برههای پرواری تاثیری بر هضم سرشاخه نیشکر به وسیله قارچهای شکمبه نداشت و تنها منجر به افزایش پتانسیل تولید گاز سرشاخه نیشکر به وسیله آنها شد. از طرفی مکمل کاکوتی تنها در زمان 24 ساعت انکوباسیون منجر به افزایش ناپدید شدن مواد مغذی سرشاخه نیشکر به وسیله باکتریهای شکمبه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید گاز؛ جدایه باکتریایی؛ جدایه قارچی؛ قابلیت هضم برونتنی | ||
مراجع | ||
احمدی نقدهی ع. ع.، پیرمحمدی ر.، صحراییبلوردی م. و پارساییمهر خ. 1394. تاثیر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر قابلیت هضم خوراک و تخمیر شکمبهای گوسفندان ماکویی. علوم دامی، ۲۸(۱): 70-65. خضریان ع.، نوریان سرور م. ا.، و معینی م. م. 1395. تاثیر گیاه و اسانس پونه بر فراسنجههای تخمیر، تولید گاز متان و جمعیت پروتوزوایی شکمبه بز به روش آزمایشگاهی. تولیدات دامی، 18(3): 490-477. رضایی ف.، محمدآبادی ط.، چاجی م. و مشایخی م. ر. a1395. اثر تغذیه گل میمونی سازوئی یا تشنهداری بر خصوصیات تخمیر، تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی در گوسفند لری- بختیاری. علوم دامی ایران، ۴۷(۱): ۱۶۴-۱۵۵. رضایی ف.، محمدآبادی ط.، چاجی م. و مشایخی م. ر. b1395. اثر تغذیه گل میمونی سازوئی یا تشنهداری بر خصوصیات تخمیر، تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی در گوسفند لری- بختیاری. تحقیقات تولیدات دامی، ۵(۳): 92-83. سلامت ع.، قورچی ت.، قنبری ف. و عشایریزاده ا. 1394. تعیین تجزیهپذیری و اثر گیاه کاکوتی بر قابلیت هضم ماده خشک، جمعیت میکروبی شکمبه و فراسنجههای خونی گوسفند دالاق. تحقیقات دام و طیور، ۴(۳): ۳4-23. شهابی ح.، چاشنیدل ی.، تیموری یانسری ا. ا. و جعفرپور س. ع. 1395. اثر اسانس پونه کوهی و روغن کلزا بر قابلیت هضم، pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه و کیفیت لاشه در برههای پرواری دالاق. پژوهشهای تولیدات دامی، 13: 135-127. صحراییبلوردی م. و پیرمحمدی ر. 1393. تاثیر اسانس گیاه رزماری بر قابلیت هضم خوراک و فراسنجههای خونی و شکمبه گوسفندان نژاد قزل. علوم دامی، 103: 82-71. قهاری ن.، قورچی ت. و وکیلی س. ع. ر. 139۵. اثر افزودن گیاهان کاکوتی، نعنا و پونه به شیر بر عملکرد، متابولیتهای شیمیایی خون و جمعیت میکروبی مدفوع گوساله های هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی ایران، ۸(۱): ۷۱-۵۷. محمودی میمند ص.، چاجی م.، اسلامی م.، محمدآبادی ط. و بوجارپور م. ۱۳۹۲. استفاده از افزودنیهای مختلف برای تهیه سیلاژ سر شاخه نیشکر و ارزیابی ارزش تغذیهای آن با روشهای هضم آزمایشگاهی. تحقیقات دام و طیور، 2(۴): 23-11. مینوئیانحقیقی م. ح. و خسروی ع. ر. 1392. اثر مهاری و تخریبی اسانسهای زیره سبز، کاکوتی و سیاه دانه روی سلولهای آسپرژیلوس، مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، 15: 35-25. نیکزاد ز.، چاجی م.، محمدآبادی ط. و ساری م. 1394. تاثیر جیرههای حاوی سطوح مختلف خارمریم و دانههایی با سرعت تجزیه متفاوت بر قارچهای شکمبه گاومیش خوزستان. تحقیقات دامپزشکی، 70(۲): 225-213. Alexander G., Singh B., Sahoo A. and Bhat T. K. 2008. In vitro screening of plant extracts to enhance the efficiency of utilization of energy and nitrogenin ruminant diets. Animal Feed Science and Technology, 145: 229-242.
Benchaar C., Chaves A. V., Fraser G. R., Wang Y., Beauchemin K. A. and McAllister T. A. 2007. Effects of essential oils and their components on in vitro rumen microbial fermentation. Canadian Journal of Animal Science, 87: 413-449.
Brodrick G. A. and Kang J. H. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75.
Busquet M., Calsamiglia S., Frevet A. and Camel C. 2006. Plant extract of feet in vitro rumen microbial fermentation. Journal Dairy Science, 89: 761-771.
Caldwell D. R. and Bryant M. P. 1966. Medium without rumen fluid for nonselective enumeration and isolation of rumen bacteria. Applied Microbiology, 14: 794-801.
Davies D. R., Theodorou M. K., Lawrence M. I. and Trinci A. P. J. 1993. Distribution of anaerobic fungi in the digestive tract of cattle and their survival in faeces. Journal of GeneralMicrobiology, 139: 1395-1400.
Dehority B. A. 2003. Rumen Microbiology. Nottingham University Press, Nottingham, UK.
France J., Theodorou M. K. and Davies D. 1990. The use of zoospore concentrations and life cycle parameters in determining the population of anaerobic fungi in the rumen ecosystem. Journal of Theoretical Biology,147: 413-422.
Jahani-Azizabadi H., Danesh Mesgaran M., Vakili A. R., Rezayazdi K. and Hashemi M. 2011. Effect of various medicinal plant essential oils obtained from semi-arid climate on rumen fermentation characteristics of a high forage diet using in vitro batch culture. African Journal of Microbiology Research, 5(27): 4812-4819.
Joblin K. N. 1981. Isolation, enumeration and maintenance of rumen anaerobic fungi in roll tubes. Applied Environmental Microbiology, 42: 1119-1122.
Kamra D. N. 2005. Rumen microbial ecosystem. Current Sciences, 89(1): 124-135.
Mahboubi M. and Haghi Gh. 2008. Antimicrobial activity and chemical composition of Mentha pulegium L. essential oil. Journal of Ethnopharmacology, 119: 325-327.
Menke K. H. and Steingass H. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7–55.
Mohammadabadi T. and Chaji M. 2010. In vitro digestibility of sugarcane top treated with exogenous enzyme or sodium hydroxide. In: Proceeding of Australian Society of Animal Production 11-15 July. Armidale, Australia. p. 45.
Mohammadabadi T., Danesh Mesgaran M., Chaji M. and Tahmasebi R. 2012. Evaluation of the effect of fat content of sunflower meal on rumen fungi growth and population by direct (quantitative competitive polymerase chain reaction) and indirect (dry matter and neutral detergent fiber disappearance) methods. African Journal of Biotechnology, 11(1): 179-183.
Nagpal R., Puniya A. K., Griffith G., Goel G., Puniya M., Sehgal J. P. and Singh K. 2009. Anaerobic rumen fungi: potential and applications. Chapter 17, 375-393 in: Khachatourians G. G., Arora D. K., Rajendran T. P. and Srivastava A. K. (Eds), Agriculturally Important Micro-Organisms, Volume 1, Academic World International.
Noroozy S. and Alemzadeh B. 2006. Effect of different amounts of treated sugarcane tops silage on performance of milk buffaloes. Buffalo Bulletin, 25(1): 1.
NRC. 2007. Nutrient Requirements of Small Rumenants; sheep, goats, cervids, and New World camelids (2nd ed.)Nalt Academy press.
Orpin C. G. 1977. The rumen flagellate Piromonas communis: its life history and invasion of plant material in the rumen. Journal of General Microbiology, 99: 107-117.
Orskov E. R. and McDonald I. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agricultural Sciences, 92: 499-503.
Roger V., Grenet E., Jamot J., Bernalier A., Fonty G. and Gouet P. 1992. Degradation of maize stem by two rumen fungal species, Piromyces comrnunis and Caecomyces comrnunis, in pure cultures or in association with cellulolytic bacteria. Reproduction Nutrition Development, 32: 321-329.
Smith H., Zoetendal E. and Mackie R. I. 2005. “Bacterial mechanisms to overcome inhibitory effects of dietary tannins”. Microbial Ecology, 50(2): 197-205.
Tamminga S. 1992. Nutrition management of dairy cows as a contribution to pollution control. Journal of Dairy Science, 75: 345-357.
Tekippe J. A., Hristov A. N., Heyler K. S., Cassidy T. W., Zheljazkov V. W., Ferreira J. F. S., Karnati S. K. and Varga G. A. 2011. Rumen fermentation and production effects of Origanum vulgare L. leaves in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90: 5056-5079.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods of dietary fiber, neutral detergent fiber, and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.
Wallace R. J., McEwan N. R., McIntosh F. M., Teferedegne B. and Newbold C. J. 2002. Natural products as manipulators of rumen fermentation. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 15: 1458-1468.
Yuangklang C., Wanapat M. and Wachirapakorn C. 2005. Effects of pelleted sugarcane tops on voluntary feed intake, digestibility and rumen fermentation in beef cattle. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 18(1): 22-26. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,409 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 667 |