تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,088 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,787 |
آثار مصرف صبحانه ایزوانرژتیک با شاخص گلیسمی بالا و پایین قبل از فعالیت تناوبی شدید بر هومئوستاز گلوکز و اکسیداسیون سوبسترا | ||
سوخت و ساز و فعالیت ورزشی | ||
مقاله 4، دوره 7، شماره 2، آذر 1396، صفحه 136-154 اصل مقاله (1.4 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jme.2017.3380 | ||
نویسندگان | ||
مهدی قلیزاده1؛ فرهاد رحمانی نیا* 2؛ معرفت سیاه کوهیان3 | ||
1دانشجوی دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی | ||
2استاد دانشگاه گیلان | ||
3استاد دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
هدف: هدف از تحقیق حاضر بررسی آثار مصرف صبحانه ایزوانرژتیک با شاخص گلیسمی بالا و پایین بر هومئوستاز گلوکز و اکسیداسیون سوبسترا در طول فعالیت تناوبی شدید در مردان تمرین کرده میباشد روششناسی: 8 نفر از دانشجویان مرد رشته تربیت بدنی با سن 9/0± 4/23 سال، وزن 38/4±21/76 کیلوگرم، حداکثراکسیژن مصرفی 1/1 ± 7/53 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه، در دو مرحله آزمایش با فاصله 7 روز و 60 دقیقه بعد از مصرف صبحانه ایزوانرژتیک(819 کیلوکالری)، فعالیت تناوبی شدید را روی چرخ کارسنج انجام دادند. نمونههای خونی برای بررسی گلوکز، انسولین وگلوکاگون پلاسما، جمعآوری و میزان اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات در طول فعالیت از طریق معادلههای تنفسی ارزیابی شدند. یافتهها: افزایش غلظت گلوکز پلاسما (از 86 به 127 میلی گرم بر دسی لیتر) در دوره پس از صرف غذا و افت ناگهانی غلظت گلوکز در اوایل فعالیت تناوبی شدید (به 79 میلی گرم بر دسی لیتر) در گروه شاخص گلیسمی بالا (HGI) نشان دادند؛ برعکس این، غلظت گلوکز در گروه شاخص گلیسمی پایین (LGI) به هنگام فعالیت، تقریبا در حالت پایدار با کمی افزایش باقی مانده است(86 به 89 میلی مول بر دسی لیتر)(05/0 P< ). ناحیه زیرمنحنی گلوکز و انسولین در گروه HGI به ترتیب (08/1درصد) و (37/1درصد) بیشتر از گروه LGI بوده و همچنین، در طول فعالیت مقدار اکسیداسیون چربی در گروه LGI بیشتر از گروه HGI بوده است (2/5 گرم به 3 گرم) (05/0 P<). نتیجهگیری: : HGI موجب ایجاد هایپرگلیسمی و هایپرانسولینمی در دوره پس از صرف غذا شده و بیشتر بودن سطح انسولین در قبل از فعالیت، موجب افت ناگهانی گلوکز خون در طول فعالیت تناوبی شدید شده است؛ولی LGI به علت انسولینمی کمتر موجب حفظ بهتر گلوکز خون و هومئوستاز گلوکز و افزایش اکسیداسیون چربی در طول فعالیت تناوبی شدید شده است. واژگان کلیدی: شاخص گلیسمی(GI)، هومئوستاز گلوکز، اکسیداسیون سوبسترا، فعالیت تناوبی شدید (HIIE). | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: شاخص گلیسمی(GI)؛ هومئوستاز گلوکز؛ اکسیداسیون سوبسترا؛ فعالیت تناوبی شدید (HIIE) | ||
مراجع | ||
1. Ajala, O., P. English, and J. Pinkney. (2013). Systematic review and meta-analysis of different dietary approaches to the management of type 2 diabetes. The American journal of clinical nutrition, 97(3), 505-516. 2. Aronoff, S.L., et al. (2004). Glucose Metabolism and Regulation: Beyond Insulin and Glucagon. Diabetes Spectrum, 17(3), 183-190. doi: 10.2337/diaspect.17.3.183 3. Augustin, L.S., et al. (2015). Glycemic index, glycemic load and glycemic response: an International Scientific Consensus Summit from the International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC). Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, 25(9), 795-815. 4. Balsom, P.D., et al. (1999). High-intensity exercise and muscle glycogen availability in humans. Acta Physiologica Scandinavica, 165, 337-346. 5. Bawden, S., et al. (2017). Increased liver fat and glycogen stores after consumption of high versus low glycaemic index food: A randomized crossover study. Diabetes, Obesity and Metabolism, 19(1), 70-77. 6. Bollinger, L. and T. LaFontaine. (2011). Exercise and insulin resistance. Strength & Conditioning Journal, 33(5), 40-43. 7. Burke, L.M. and J.A. Hawley. (1999). Carbohydrate and exercise. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care, 2(6), 515-520. 8. Christmass, M.A., B. Dawson, and P.G. Arthur. (1999). Effect of work and recovery duration on skeletal muscle oxygenation and fuel use during sustained intermittent exercise. European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology, 80(5), 436-447. 9. Coyle, E.F., et al. (1997). Fatty acid oxidation is directly regulated by carbohydrate metabolism during exercise. American Journal of Physiology-Endocrinology And Metabolism, 273(2), E268-E275. 10. DeMARCO, H.M., et al. (1999). Pre-exercise carbohydrate meals: application of glycemic index. Medicine and science in sports and exercise, 31(1), 164-170. 11. DiPilato, L.M., et al. (2015). The role of PDE3B phosphorylation in the inhibition of lipolysis by insulin. Molecular and cellular biology, 35(16), 2752-60. 12. Febbraio, M.A., et al. (2000). Preexercise carbohydrate ingestion, glucose kinetics, and muscle glycogen use: effect of the glycemic index. Journal of Applied Physiology, 89(5), 1845-1851. 13. Foster-Powell, K., S.H. Holt, and J.C. Brand-Miller. (2002). International table of glycemic index and glycemic load values: 2002. The American journal of clinical nutrition, 76(1), 5-56. 14. Gibala, M.J. and S.L. McGee. (2008). Metabolic adaptations to short-term high-intensity interval training: a little pain for a lot of gain? Exercise and sport sciences reviews, 36(2), 58-63. 15. Hargreaves, M., J.A. Hawley, and A. Jeukendrup. (2004). Pre-exercise carbohydrate and fat ingestion: effects on metabolism and performance. Journal of sports sciences, 22 :31-38. 16. Haveman, L., Nutritional strategies for endurance and ultra-endurance cycling. 2008, University of Cape Town. 17. Helge, J.W. (2017). A high carbohydrate diet remains the evidence based choice for elite athletes to optimise performance. The Journal of physiology, 595(9), 2775-2775. 18. Horowitz, J.F., et al. (1997). Lipolytic suppression following carbohydrate ingestion limits fat oxidation during exercise. American Journal of Physiology-Endocrinology And Metabolism, 273(4), E768-E775. 19. Jenkins, A., et al. (1985). Exercise-induced hepatic glucose output is precisely sensitive to the rate of systemic glucose supply. Metabolism, 34(5), 431-436. 20. Jenkins, D., et al. (1981). Glycemic index of foods: a physiological basis for carbohydrate exchange. The American journal of clinical nutrition, 34(3), 362-366. 21. Jenkins, D.A., et al. (1984). The glycaemic response to carbohydrate foods. The Lancet, 324(8399), 388-391. 22. Jeukendrup, A. and G. Wallis. (2005). Measurement of substrate oxidation during exercise by means of gas exchange measurements. International journal of sports medicine, 26(S 1), S28-S37. 23. Jeukendrup, A.E. and S.C. Killer. (2010). The myths surrounding pre-exercise carbohydrate feeding. Annals of Nutrition and Metabolism, 57(Suppl. 2), 18-25. 24. Kirwan, J.P., et al. (2001). Effects of moderate and high glycemic index meals on metabolism and exercise performance. Metabolism, 50(7), 849-855. 25. Little, J.P., et al. (2010). A practical model of low‐volume high‐intensity interval training induces mitochondrial biogenesis in human skeletal muscle: potential mechanisms. The Journal of physiology, 588(6), 1011-1022. 26. Matthews, D., et al. (1985). Homeostasis model assessment: insulin resistance and β-cell function from fasting plasma glucose and insulin concentrations in man. Diabetologia, 28(7), 412-419. 27. Midgley, A.W., et al. (2007). Criteria for determination of maximal oxygen uptake. Sports Medicine, 37(12), 1019-1028. 28. Saltin, B. (1972). Metabolic fundamentals in exercise. Medicine and science in sports, 5(3), 137-146. 29. Sidossis, L.S. and R.R. Wolfe. (1996). Glucose and insulin-induced inhibition of fatty acid oxidation: the glucose-fatty acid cycle reversed. American Journal of Physiology-Endocrinology And Metabolism, 270(4), E733-E738. 30. Sparks, M.J., S.S. Selig, and M.A. Febbraio. (1998). Pre-exercise carbohydrate ingestion: effect of the glycemic index on endurance exercise performance. Medicine and science in sports and exercise, 30:844-9. 31. Stanfield, C.L., Principles of human physiology. 2012: Pearson Higher Ed. 32. Stannard, S.R., M.W. Thompson, and J.C.B. Miller. (2000). The effect of glycemic index on plasma glucose and lactate levels during incremental exercise. International journal of sport nutrition and exercise metabolism, 10(1), 51-61. 33. Stevens, J., et al. (1998). The effect of age on the association between body-mass index and mortality. New England Journal of Medicine, 338(1), 1-7. 34. Stevenson, E.J., et al. (2006). Influence of high-carbohydrate mixed meals with different glycemic indexes on substrate utilization during subsequent exercise in women. The American journal of clinical nutrition, 84(2), 354-360. 35. Thomas, D., J. Brotherhood, and J. Brand. (1991). Carbohydrate feeding before exercise: effect of glycemic index. International journal of sports medicine, 12(02), 180-186. 36. Walton, P. and E.C. Rhodes. (1997). Glycaemic index and optimal performance. Sports Medicine, 23(3), 164-172. 37. Wee, S.-l., et al. (1999). Influence of high and low glycemic index meals on endurance running capacity. Medicine and Science in Sports and Exercise, 31(3), 393-399. 38. Wee, S.-L., et al. (2005). Ingestion of a high-glycemic index meal increases muscle glycogen storage at rest but augments its utilization during subsequent exercise. Journal of Applied Physiology, 99(2), 707-714. 39. Wolever, T.M. and D. Jenkins. (1986). The use of the glycemic index in predicting the blood glucose response to mixed meals. The American journal of clinical nutrition, 43(1), 167-172. 40. Wu, C.-L. and C. Williams. (2006). A low glycemic index meal before exercise improves endurance running capacity in men. International journal of sport nutrition and exercise metabolism, 16:510-527 41. Zhang, J. and F. Liu. (2014). Tissue‐specific insulin signaling in the regulation of metabolism and aging. IUBMB life, 66(7), 485-495. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 821 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 725 |