تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,247,767 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,848 |
اثر اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 3، آذر 1397، صفحه 53-65 اصل مقاله (243.89 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2018.10180.1304 | ||
نویسندگان | ||
سید حسن حسینیان بیلندی* 1؛ سید محمد حسینی2؛ محسن مجتهدی3؛ مسلم باشتنی4 | ||
1دانشجوی دکتری علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
4استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس گیاهان آویشن و کاکوتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. در این تحقیق از 420 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 15پرنده در هر تکرار استفاده شد. اسانس گیاه آویشن یا کاکوتی در سطوح 50، 100 و 150 میلیگرم در هر کیلوگرم جیره اضافه و یک جیره فاقد اسانس به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج بدست آمده در پایان دوره، تیمار آزمایشی حاوی کاکوتی در سطح 50 میلیگرم به طور معنیداری افزایش وزن بالاتری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0>P). همچنین استفاده از تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن و کاکوتی در سطح 50 میلیگرم سبب افزایش مصرف خوراک جوجههای گوشتی شد (05/0>P). تیمارهای آزمایشی در پایان دوره، از نظر ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشتند. تیمار آزمایشی حاوی اسانس آویشن در سطح 150 میلیگرم و کاکوتی در سطح 50 میلیگرم بالاترین شاخص کارآیی تولید (05/0>P) را نشان دادند. تیمارهای آزمایشی حاوی آویشن در سطوح 100 و 150 میلیگرم به صورت معنیداری سبب افزایش جمعیت لاکتوباسیل و کاهش کلیباسیل روده شدند (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، سطوح مختلف اسانس آویشن اسانس آویشن به صورت معنیداری باعث تقویت پاسخ ایمنی همورال و سلولی جوجههای گوشتی شد، اما سطوح مختلف اسانس کاکوتی تاثیرمعنیداری بر پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی نشان نداد. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ پاسخ ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ کاکوتی | ||
مراجع | ||
اکبری نیا ا.، سفیدکن ف.، قلاوند ا.، طهماسبی سروستانی ز. و شریفی عاشورآبادی ا. ۱۳۸۴. ترکیبهای شیمیایی اسانس گیاه دارویی زنیان تولید شده در قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ۹: ۲5-۲2. آﻣﻮزﻣﻬﺮ ا. و دﺳﺘﺎر ب. 1388. ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻋﺼﺎره اﻟﻜﻠﻲ دو ﮔﻴﺎه داروﻳﻲ آوﻳﺸﻦ و ﺳﻴﺮ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﻏﻠﻈﺖ ﻟﻴﭙﻴﺪﻫﺎی خون جوجههای گوشتی. ﻋﻠﻮم ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ، 16: 68-62. عالمپور م.، رحیمی ش. و کریمی ترشیزی م. ا. 1392. مقایسه پنج عصاره گیاهی و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هتروفیل و لنفوسیت در جوجههای گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29: 10-1. صدیقی شیخ حسن ب.، شیوازاد م. و زاغری م. 1395. تاثیر روش خوراکدهی بر عملکرد و پیشگیری از عارضه آسیت در جوجههای گوشتی نر سویه آرین. مجله علوم دامی ایران، 74: 291-277. صفامهر ع.، محمودی س. و نوبخت ع. 1391. تاثیر گیاه دارویی کاکوتی بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی و سلولهای خونی در جوجههای گوشتی. پژوهشهای تولیدات دامی، 5: 64-53. صمدیان ف.، توحیدی آ.، زین الدینی س.، کریمی ترشیزی م. ا.، انصاری پیراسرایی ز.، غلامزاده پ. و تقی زاده م. 1392. تاثیر افزودن اسانس آویشن، لیمو، نعناع و زنیان در جیره جوجههای گوشتی نر بر روی فراسنجههای کیفی گوشت. پژوهشهای تولیدات دامی، 4: 91-78. محمدی ع.، امیری ح. و خدایاری ح. 1394. بررسی خواص ضد قارچی و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه آویشن کوهی. زیست فناوری گیاهان دارویی، 4: 318-311. مهدوی س. و نوبخت ع. 1396. ارزیابی تاثیر اسانس آویشن و کاکوتی بر فلور میکروبی روده در جوجههای گوشتی. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی، 11: 312-305. Adaszyńska-Skwirzyńska M. and Szczerbińska D. 2017. Use of essential oils in broiler chicken production. Annals of Animal Science, 17: 317–335.
Al-Kassie G. A. M. and Jameel Y. J. 2009. The effect of adding Thyme vulgaris and Cinnamomuim zeylanicum on productive performance in broilers. Proceeding of 9th Veterinary Scienztific Conference, College Veterinary Medicine University. Baghdad, Iraq.
Al-Kassie G. A. M. 2010. The role of peppermint (Mentha piperita) on performance in broiler diets. Agriculture and Biology Journal of North America, 1: 1009-1013.
Amirghofran Z., Ahmadi H., Karimi M. H., Kalantar F. and Gholijani N. 2016. In vitro inhibitory effects of thymol and carvacrol on dendritic cell activation and function. Pharmaceutical Biology, 54: 1125-1132.
Amouei H., Qotbi A., Bouyeh M. and Seidavi A. 2015. Thymus vulgaris and Thechnomos decrease Escherichia coli and increase lactobacillus in broiler ileum and cecum. International Journal of Biology Pharmacy and Allied Sciences, 4: 4857-4863.
Assiri A. M., Elbanna A. K., Abulreesh H. H. and Ramadan M. F. 2016. Bioactive Compounds of Cold-pressed Thyme (Thymus vulgaris) oil with antioxidant and antimicrobial properties. Journal of Oleo Science, 65: 629-640.
Badiri R. and Saber S. N. 2016. Effects of dietary oregano essential oil on growth performance, carcass parameters and some blood parameters in Japanese male quail. International Journal of Pure and Applied Bioscience, 4: 17-22.
Bakkali F., Averbeck S., Averbeck D. and Idaomar M. 2008. Biological effects of essential oils. Food and Chemical Toxicology, 46: 446-475.
Bento M. H. L., Acamovic T. and Makkar H. P. S. 2005. The influence of tannin, pectin and polyethylene glycol on attachment of 15N-labelled rumen microorganisms to cellulose. Animal Feed Science and Technology, 122: 41-57.
Bobotsoglou N. A., Florou-Paner P., Christaki E., Fletouris D. J. and Spais A. B. 2002. Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast, thigh and abdominal fat tissues. British Poultry Science, 43: 230-233.
Caterina M. J., Schumacher M. A., Tominaga M., Rosen T. A., Levine J. D. and Julius D. 1997. The capsaicin receptor: A heat activated ion channel in the pain pathway. Nature, 389: 816-824.
Cook N. C. and Samman S. 1996. Flavonoids-chemistry, metabolism, cardioprotective effects, and dietary sources. Nutritional Biochemistry, 7: 66-76.
Corrier D. E. and Deloach J. R. 1990. Evaluation of cell-mediated cutaneous basophil hypersensibility in young chickens by an interdigital skin test. Poultry Science, 69: 403-408.
Craig W. J. 1999. Health-promoting properties of common herbs. American Journal of Clinical Nutrition, 70: 491-499.
Cross D. E., Mcdevitt R. M., Hillman K. and Acamovic T. 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, digestibility and gut micro flora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science, 48: 496-506.
Deans S. G. and Ritchie G. 1987. Antibacterial properties of plant essential oils. Food Microbiology, 5: 165-180.
De Man J. C., Rogosa M. and Sharpe M. E. 1960. A medium for the cultivation of Lactobacilli. Applied Bacteriology, 23: 130-135.
Denli M., Okan F. and Uluocak A. M. 2004. Effect of dietary supplementation of herb essential oils on the growth performance carcass and intestinal characteristics of quail (Conturnix conturnix japonica). South African Journal of Animal Science, 34: 174-179.
Fallah R. and Mirzaei E. 2016. Effect of Dietary inclusion of turmeric and thyme powders on performance, blood parameters and immune system of broiler chickens. Journal of Livestock Science, 7: 180-186.
Farag R. S., Daw Z. Y., Hewed F. M. and El-Barory G. S. A. 1989. Antimicrobial activity of some Egyptian spice essential oils. Journal of Food Protection, 52: 665-667.
Ferreira A. C., Mostarda C. T., Dias C. J., Paixao L. C. and Pires F. D. O. 2018. Effect of carvacrol tested on different in vivo and in vitro experimental studies: Systematic review. Clinical Pharmacology Biopharmaceutics, 7: 181.
Garcia V. P., Catala-Gregori F., Hernandez M., Megras D. and Madrid J. 2006. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562.
Hady M. M., Zaki M. M., Abd EL-Ghany W. and Korany Reda M. S. 2016. Assessment of the broilers performance, gut healthiness and carcass characteristics in response to dietary inclusion of dried coriander, turmeric and thyme. International Journal of Environmental and Agriculture Research, 2: 153-159.
Haghighi H. R., Gong J., Gyles C. L., Hayes M. A., Sanei B. and Parvizi P. 2005. Modulation of antibody mediated immune response by probiotic in chickens. Clinical and diagnostic laboratory performance and nutrient availability in broiler. Journal of Animal Science and Technology, 36: 630-638.
Hammer K. A., Carson C. F. and Riley T. V. 1999. Antimicrobial activity of essential oils and other plants extracts. Applied Microbiology, 86: 985-990.
Harborne J. B. 2001. Twenty-five years of chemical ecology. Natural Product Reports, 18: 361-379.
Herandez F., Madrir J. and Garcia V. 2004. Influence of two plant extracts on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174.
Jang I. S., Ko Y. H., Yang H. Y., Kim J. S., Kim J. Y. and Yoo Nam S. Z. 2004. Influence of essential oil components on growth performance and the functional activity of the pancreas and small intestine in broiler chickens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 17: 394-400.
Kalantar M., Saki A. A., Zamani P. and Aliarabi H. 2011. Effect of drinking thyme essence on performance, energy and protein efficiency and economical indices of broiler chickens. Animal Sciences Journal, 92: 59-67.
Kelly C., Gundogdu O., Pircalabioru G., Cean A. and Scates P. 2017. The in vitro and in vivo effect of carvacrol in preventing campylobacter infection, colonization and in improving productivity of chicken broilers. Foodborne Pathogens and Disease, 14: 341-349.
Laila A., Mohamed M. M., El-Hindawy Askar A. A. and Alagawany M. 2017. Effect of cold pressed oils of marjoram and thyme on growth performance, carcass traits and blood chemistry of growing Japanese quail. Animal and Poultry Production, 44: 111-120.
Lambert R. J. W., Skandamis P. N., Coote P. J. and Nychas G. J. E. 2001. A study of the minimum inhibitory concentration and mode of action of oregano essential oil, listeria monocytogenes and Salmonella enterica. Journal of Food Protection, 65: 1545-1560.
Langhout P. 2000. New additives for broiler chickens. World Poultry, 16: 22-27.
Lawrence B. M. and Reynolds R. J. 1984. Progress in essential oils. Perfumer and Flavorist, 9: 23-31.
Lee K. W., Everts H. and Beyen A. C. 2003. Dietary carvacrol lowers body gain but improves feed conversion in female broiler chickens. Applied Poultry Research, 12: 394-399.
Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Wouterse H., Frehner M. and Beynen A. C. 2004. Cinnamanaldehyde, but not thymol, counteracts the carboxymethyl cellulose-induced growth depression in female broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 3: 608-612.
Luettig B., Steinmuller C., Gifford G. E., Wagner H. and Lohmann- Matthes M. L. 1989. Macrophage activation by the polysaccharide arabinogalactan isolated from plant cell cultures of Echinacea purpurea. Journal of the National Cancer Institute, 81: 669-675.
Mansoub N. H. 2011. Evaluation of herbal plant on different parameters of Laying Hens. Annals of Biological Research, 2: 510-515.
Mora F. D., Araque M., Rojas L. B., Ramirez R., Silva B. and Usubillaga A. 2009. Chemical composition and in vitro antibacterial activity of the essential oil of Minthostachys mollis (Kunth) Griseb Vaught from the Venezuelan Andes. Natural Product Communications, 47: 997-1000.
Placha I., Takacova J., Ryzner M., Cobanova K., Laukova A., Strompfova V., Venglovska K. and Faix S. 2014. Effect of thyme essential oil and selenium on intestine integrity and antioxidant status of broilers. British Poultry Science, 1: 105-114.
Rajput J. D., Bagul S. D., Pete U. D., Zade C. M. and Padhye S. B. 2017. Perspectives on medicinal properties of natural phenolic monoterpenoids and their hybrids. Molecular Diversity, 11: 1-21.
Ralphs M. H., Gardner D. R. and Pfister J. A. 2004. Toxophenology and grazing risk models of tall larkspur. International Poisonous Plants and Related Toxins, 1: 575-581.
Ruwali P., Ambwani T. K. and Gautam P. 2018. In vitro immunomodulatory potential of Artemisia indica Willd. in chicken lymphocytes. Veterinary World, 11: 80-87.
Saadat Shad H., Mazhari M., Esmaeilipour O. and Khosravinia H. 2016. Effects of thymol and carvacrol on productive performance, antioxidant enzyme activity and certain blood metabolites in heat stressed broilers. Journal of Applied Animal Science, 6: 195-202.
Sakine Y., Ebru E., Reisli Z. and Suzan Y. 2006. Effect of garlic powder on the performance, egg traits and blood parameters of laying hens. Food Science, 86: 1336-1339.
Sarica S., Ciftci A., Demir E., Kilinc K. and Yildirim Y. 2005. Use of antibiotic growth promoter and two herbal natural feed additives with and without exogenous enzymes in wheat based broiler diets. South African Journal of Animal Science, 35: 61-72.
SAS. 2004. User’s Guide: Statistics. Version 9.1 Edition. SAS Inst. Inc. Cary, NC.
Sethiya N. K. 2016. Review on natural growth promoters available for improving gut health of poultry: an alternative to antibiotic growth promoters. Asian Journal of Poultry Science, 10: 1-29.
Shafei M., Sharifan A. and Aghazade Meshki M. 2012. Composition of essential oil of Ziziphora clinopodioides and its antimicrobial activity on Kluyveromyces marxianus. Food Technology and Nutrition, 9: 101-107.
Simitzis P. E. 2017. Enrichment of animal diets with essential oils—A great perspective on improving animal performance and quality characteristics of the derived products. Medicines, 35: 1-21.
Sturkie P. D. 1995. Avian physiologhy. 4th ed. Springer Verlag. New York, pp: 115-270.
Taheri H. R., Moravej H., Malakzadegan A., Tabandeh F., Zaghari M., Shivazad M. and Adibmoradi M. 2010. Efficacy of Pediococcus acidlactici-based probiotic on intestinal Coliforms and villus height, serum cholesterol level and performance of broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 9: 7564-7567.
Teymouri Zadeh Z., Rahimi S. H., Karimi Torshizi M. A. and Omidbaigi R. 2009. The effects of Thymus vulgaris L., Echinacea purpurea (L.) Moench, Allium sativum L. extracts and virginiamycin antibiotic on intestinal microflora population and immune system in Broilers. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 25: 39-48.
Toghyani M., Tohidi M., Ghaisari A. A. and Tabaidian S. A. 2010. Performance and immunity, Biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. African Journal of Biotechnology, 9: 6819-6825.
Tongnuanchan P. and Benjakul S. 2014. Essential oils: extraction, bioactivities, and their uses for food preservation. Journal of Food Science, 7: 1231-1249.
Ultee A., Kets E. P. W. and Smid E. J. 1999. Mechanism of action of carvacrol on the food borne pathogen Bacillus cereus. Applied and Environmental Microbiology, 65: 4606-4610.
Verma J., Johri T. S., Swain B. K. and Ameena S. 2004. Effect of graded levels of aflatoxin, ochratoxin and their combinations on the performance and immune response of broilers. British Poultry Science, 45: 512-518.
Wegmann T. and Smithies O. 1966. A simple hemagglutination system requiring small amounts of red cells and antibodies. Transfusion, 6: 67-75.
Xin Jian L., Hyeok Min Y. and In Ho K. 2018. Effects of dietary supplementation of natural and fermented herbs on growth performance, nutrient digestibility, blood parameters, meat quality and fatty acid composition in growing-finishing pigs. Italian Journal of Animal Science, Doi: 10.1080/1828051X.2018.1429955.
Youssef A., Ahmed A., Bakhashwain A. and Nehal Bertu K. 2017. Thyme oil (Thyme vulgaris L.) as a natural growth promoter for broiler chickens reared under hot climate. Italian Journal of Animal Science, 16: 275-282. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,412 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,010 |