تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,142,826 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,855,696 |
اثر سطوح مختلف کلم قرمز (Brassica oleracea) به عنوان رنگدانه طبیعی در تغییر رنگ پوست و شاخص های رشد ماهی سوروم (Heros severus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 10، دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 4، مهر 1395، صفحه 57-67 اصل مقاله (942.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3169 | ||
نویسندگان | ||
احسان اسدی شریف* 1؛ حمید علاف نویریان2 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، گیلان | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
چکیده | ||
با توجه به اثرات رنگدانه جیره بر رشد و بازارپسندی ماهی، این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف رنگدانه کلم قرمز بر عملکرد رشد و رنگ ماهی سوروم (Heros severus) انجام پذیرفت. در این آزمایش چهار سطح از پودر کلم قرمز شامل مقادیر صفر، 2، 4 و 6% در جیره غذایی ماهی سوروم در نظر گرفته شد. این آزمایش به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 120 عدد ماهی با میانگین وزنی 4/1 ± 73/9 گرم بهطور کاملاً تصادفی بین 12 مخزن توزیع شدند. در پایان آزمایش تغییر رنگ پوست ماهیان با کمک مدل Lab (نرم افزارAdobe photoshop ) و با سنجش پارامترهای L*، a* و b* مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد ماهیانی که با جیره غذایی 4 و 6% پودر کلم قرمز تغذیه شدند، تغییر رنگ محسوسی نشان دادند و از لحاظ آماری اختلاف معنیداری با دیگر تیمارها داشتند (05/0>P). سطوح 4% پودر کلم قرمز علاوه بر تغییر رنگ مطلوب، سبب افزایش شاخصهای رشد مانند درصد افزایش وزن بدن (3/7 ± 51/57%)، درصد بازده غذایی (8/16 ± 88%)، نرخ رشد ویژه (01/0 ± 70/0 درصد در هر روز) و درصد بقا (100%) ماهی سوروم شد. این مطالعه نشان میدهد که کاربرد رنگدانه کلم قرمز در سطوح 4% موجب افزایش شاخـصهای رشد ماهی سوروم شده است و برای افزایش بازارپسنـدی به تولیدکنندگان ماهیان زینتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی زینتی؛ Brassica oleracea؛ آنتوسیانین؛ سیکلیده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 773 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 771 |