تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,134,876 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,852,294 |
تعیین سطح مناسب پروتئین جیره ماهی دورگه ماش ماده (Aspius aspius ♀) و سفید نر (♂ Rutilus frisii) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 4، مهر 1395، صفحه 11-22 اصل مقاله (1.31 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2017.3165 | ||
نویسندگان | ||
سجاد رستمی پور1؛ بهرام فلاحتکار* 1؛ ایرج عفت پناه2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
2مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسف پور، سیاهکل، گیلان | ||
چکیده | ||
این مطالعه برای بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره بر شاخصهای رشد و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی دورگه ماش ماده (Aspius aspius ♀)و سفید نر (Rutilus frisii ♂) طراحی شد. در این آزمایش تأثیر شش جیره حاوی سطوح مختلف پروتئین (28، 32، 36، 40، 44 و 48 درصد) و سطح انرژی یکسان به مدت 60 روز بر روی این ماهی مورد بررسی قرار گرفت. در هر تکرار 14 ماهی جوان با میانگین وزنی 72 /0 ± 5/28 گرم در یک مخزن گرد بتونی با حجم آبگیری 400 لیتر ذخیرهسازی شد. ماهیان سه بار در روز تا حد سیری غذادهی شدند. نتایج نشان داد پروتئین جیره به صورت معنیداری بر کارایی غذا، نرخ رشد ویژه، کارایی پروتئین، افزایش وزن، وزن نهایی و فاکتور وضعیت تأثیرگذار است. با افزایش پروتئین جیره تا 36% این شاخصها به صورت معنیداری افزایش یافت و پروتئین و خاکستر لاشه تحت تأثیر پروتئین جیره قرار گرفتند. به طوری که پروتئین لاشه با افزایش پروتئین جیره تا 36% افزایش و در تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی 48% پروتئین به صورت معنیداری کاهش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق اثبات کرد که مناسبترین پاسخ رشد و ترکیبات لاشه در ماهی دورگه جوان ماش ماده و سفید نر در تغذیه با جیره حاوی 36% پروتئین به دست میآید. بنابراین جیره حاوی این مقدار پروتئین به عنوان یک جیره اقتصادی حاوی پروتئین کافی و مناسب برای رشد بهینه ماهی دورگه جوان ماش و سفید توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
رشد؛ ترکیبات بیوشیمیایی؛ نیازمندی پروتئین؛ هیبرید؛ ماهی سفید؛ ماهی ماش | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 12,383 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 608 |