تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,944 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,889,158 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,704,200 |
اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه بلدرچینهای ژاپنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 2، شهریور 1391، صفحه 55-63 اصل مقاله (363.09 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ندا شیخ1؛ حسین مروج* 2؛ محمود شیوازاد3؛ آرمین توحیدی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد (طی24-5 و 38-25 روزگی) و خصوصیات لاشه بلدرچینهای ژاپنی صورت گرفت. آزمایش به روش فاکتوریل 5×3 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار در هر تیمار و 40 پرنده در هر تکرار انجام شد. 15 جیره حاوی 3 سطح انرژی قابل سوخت و ساز (2800 ،2900 و 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم) و 5 سطح پروتئین خام (22 ،23 ،24 ،25 و 26 %) مورد بررسی قرار گرفت. در 41 روزگی، 120 پرنده جهت بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. اثر متقابل انرژی و پروتئین و همچنین اثر پروتئین بر صفات اندازه گیری شده معنیدار نبود. طی 24-5 روزگی، افزایش وزن روزانه در بلدرچینهای تغذیه شده با 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (42/4 گرم) نسبت به سطوح دیگر بالاتر بود (01/0P<) و ضریب تبدیل غذایی در مورد سطح 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (90/2) نسبت به 2800 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز (21/3) پایینتر بود (01/0P<). طی 38-25 روزگی، با افزایش انرژی قابل سوخت و ساز از 2800 به 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم افزایش وزن روزانه افزایش (16/6 گرم) و ضریب تبدیل غذایی (52/3) کاهش یافت (05/0P<). سطح انرژی بر خوراک مصرفی و بازدههای لاشه، سینه و ران تاثیر معنیدار نداشت. در نتیجه استفاده از جیرههای حاوی 3000 کیلوکالری بر کیلوگرم انرژی قابل سوخت و ساز و 22% پروتئین خام جهت حصول عملکرد مناسب بلدرچینهای ژاپنی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین ژاپنی؛ انرژی؛ پروتئین؛ عملکرد و خصوصیات لاشه | ||
مراجع | ||
Abdel-Azeem A. F. 2011. Influence of qualitative feed restriction on reproductive performance of Japanese quail hens. Egyptian Poultry Science, 31: 883-897. Barreto S.L.D., Quirino B.J.D., Umigi R.T., Araujo M.S., Coimbra J.S.R., Rojas E.E.G., Freitas J.F. and Reis R.D. 2007. Metabolizable energy levels for Japanese quails in the initial laying phase. Revista Brasileira de Zootecnia, 36: 79- 85. Correa G.S.S., Silva M.A., Correa A.B., Fontes D.O., Torres R.A., Dionello N.J.L., Santos G.G. and Freitas L.S. 2007. Crude protein and metabolizable energy requirements for EV1 meat type quail line. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, 59(3): 797- 804. Correa G
.S.S., Silva M.A., Correa A.B., Fontes D.O., Santos G
.G. and Lima Neto H.R. 2008. Crude protein level for meat type quail during the growing period. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, 60: 209-217. Freitas A.C., Fuentes M.d.F.F., Freitas E.R., Sucupira F.S., Oliveira B.C.M. and Espindola G.B. 2006. Dietary crude protein and metabolizable energy levels for meat quails. Revista Brasileira de Zootecnia, 35: 1705-1710. Hyankova L., Dedkova L., Knizetova H. and Klecker D. 1997. Responses in growth, food intake and food conversion efficiency to different dietary protein concentrations in meattype lines of Japanese quail. British Poultry Science, 38: 564-570. Kaur S., Mandal A.B., Singh K.B. and Kadam M.M. 2008. The response of Japanese quails (heavy body weight line) to dietary energy levels and graded essential amino acid levels on growth performance and immuno-competence. Livestock Science, 117: 255–262. Lepore R.D. and Marks H.L. 1971. Growth rate inheritance in Japanese quail 5. Protein and energy requirements of lines selected under different nutritional environments. Poultry Science, 50: 1335-1341. National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry, ninth revised Edition. National Academy Press, Washington: DC. Parvin N., Mandal T.k., Saxena V., Sarkar S. and Saxena A.K. 2010. Effect of increasing protein percentage feed on the performance and carcass characteristics of the broiler chicks. Asian journal of poultry science
, 4(2): 53-59. Rajini R.A., Babu M. and Narahari D. 1992. Effect of varied dietary energy levels on the carcass yield and carcass composition of growing Japanese quail in humid tropics. Cheiron. 21: 163-166. Tarasewicz Z., Szczerbi
ńska D., Ligocki M., Wierci
ńska M., Majewska D. and Romaniszyn K. 2006. The effect of differentiated dietary protein level on the performance of breeder quails. Animal Science, 24(3): 207-216.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,665 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,955 |