تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,142,825 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,855,694 |
بررسی روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبارشده به صورت خشک | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 19، دوره 6، شماره 3، آذر 1396، صفحه 85-93 اصل مقاله (201.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2612 | ||
نویسندگان | ||
محسن کاظمی* 1؛ عبدالمنصور طهماسبی2؛ رضا ولی زاده2؛ عباسعلی ناصریان2؛ آمنه اسکندری تربقان3؛ آزاده صنعی4 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، مجتمع آموزش عالی تربتجام | ||
2استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
3مربی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی تربت جام | ||
4دکتری گیاهپزشکی، شرکت گیاهپزشکی پارس طراوت مشهد | ||
چکیده | ||
آزمایشی با هدف مقایسه روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبار شده بهصورت خشک در شرایط مزرعه انجام شد. بخشی از مزرعه یونجه جدا و به کرتهای مساوی تقسیم و با سموم فوزالون و دیازینون سمپاشی شد. نمونههایی از علف یونجه تازه، سیلو شده و خشک شده با فواصل زمانی مشخص به ترتیب تا زمانهای 15 روز، 14 و 24 هفته بعد از سمپاشی، گرفته شد. بقایای سموم با روش گازگروماتوگرافی جرمی (GC-Mass) تعیین شدند. مقدار فوزالون و دیازینون در روز پانزدهم پس از سمپاشی در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 13/2±33/57 و 51/1±75/24 میلیگرم در هر کیلوگرم ماده خشک بود. زمان تجزیه شدن50 درصد فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 34/4 و 62/3 روز بود. هیچگونه بقایایی از دیازینون در 14 هفته بعد از انبار کردن علف یونجه به صورت خشک مشاهده نشد، ولی مقدار فوزالون در علف یونجه خشک تا 24 هفتگی برابر 32/3 میلیگرم بود. همچنین در اثر سیلو کردن، هیچگونه بقایایی از دیازینون و فوزالون بهترتیب در هفتههای 12 و 14 نمونهگیری مشاهده نشد. نتایج کلی آزمایش نشان داد فوزالون نسبت به دیازینون از قابلیت تجزیه کمتری در هر سه علف یونجه تازه، سیلوشده و انبارشده بهصورت خشک برخوردار بوده و این دو سم میتوانند بهطور نسبی تا مدتها در علف یونجه باقی بمانند. همچنین سیلوکردن نسبت به انبارکردن علف یونجه به صورت خشک، تأثیر بیشتری بر کاهش باقیمانده سموم با گذشت زمان داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه؛ دیازینون؛ علف یونجه؛ فوزالون | ||
مراجع | ||
Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 2007. Pesticide Residues in Foods by Acetonitrile Extraction and Partitioning with Magnesium Sulfate Gas Chromatography/Mass Spectrometry and Liquid Chromatography/Tandem Mass Spectrometry First Action.
Bakirci G. T., Acay D. B. Y., Bakirci F. and Otles S. 2014. Pesticide residues in fruits and vegetables from the Aegean region, Turkey. Food Chemistry, 160: 379-392.
Chetan P. S., Kumar R. R. and Mohan P. M. 2009. Phosalone-induced changes in regional cholinesterase activities in rat brain during behavioral tolerance. African Research Review, 3: 20-30.
Dagnac T., Garcia-Chaoa M., Pulleiroa P., Garcia-Jaresb C. and Llompart M. 2009. Dispersive solid-phase extraction followed by liquid chromatography–tandem mass spectrometry for the multi-residue analysis of pesticides in raw bovine milk. Journal of Chromatography A, 1216: 3702-3709.
Edwards C. A. 1985. Agrochemicals as environmental pollutants (Ed.), Control of pesticide applications and residues in food: A guide and directory. Uppsala: Swedish Science Press. pp. 1-19.
Food and Agriculture Organization. 2013. Food and Agriculture Organization of the United Nations Statistics Division. Retrieved September 9, 2016. from http://faostat3.fao.org/download/R/RP/E.
Food and Agriculture Organization. 2016. Pesticide residue in food, special session of the join FAO/WHO meeting on pesticide residues. Retrieved July 5, 2017, from http://www.fao.org/3/a-i5693e.pdf.
Food and Agriculture Organization. 2017. Pesticide Residues in Food and Feed. Codex Alimentarius Commission. Retrieved July 4, 2017, from http://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/standards/pestres/pesticides/en/.
Gilden R. C., Huffling K. and Sattler B. 2010. Pesticides and health risks. Journal of Obstetric, Gynecologic, and Neonatal Nursing, 39(1): 103-110.
Hebert V. R., Hoonhout C. and Miller G. C. 2000. Reactivity of certain organophosphorous insecticides toward hydroxyl radicals at elevated air temperature. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48: 1922-1928.
Holland P. T., Maber J. F., May W. A. and Malcolm C. P. 1997. Drift from Orchard Spraying, In: Proceedings of 50th New Zealand Plant Protection Conference. New Zealand, pp. 112-118.
Kan C. A. and Meijer G. A. L. 2007. The risk of contamination of food with toxic substances present in animal feed. Animal Feed Science and Technology, 133: 84-108.
Kazemi M., Tahmasbi A., Valizadeh R., Naserian A. and Soni A. 2012. Organophosphate pesticides: a general review. Agricultural Science Research Journal, 2: 512-522.
Merhi M., Raynal H., Cahuzac E., Vinson F., Cravedi J. P. and Gamet-Payrastre L. 2007. Occupational exposure to pesticides and risk of hematopoietic cancers: meta-analysis of case–control studies. Cancer Causes Control, 18 (10): 1209–1226.
R Development Core Team. 2011. R: A language and environment for statistical computing. Vienna, Austria. Retrieved March 17, 2017. from http: //www.R-project.org.
Slotkin T. A. and Seidler F. J. 2008. Comparative developmental neurotoxicity of organophosphate in vivo: Transcriptional. Cell Biology, 2(1): 12-20.
Streibig J. C., Rudemo M., Jensen, J. E. 1993. Dose-response curves and statistical models (Ed.), Herbicide bioassays. Florida: CRC Press. pp. 29-55.
Sugeng A. J., Beamer P. I., Lutz E. A. and Rosales C. B. 2013. Hazard-ranking of agricultural pesticides for chronic health effects in yuma county, arizona. Science of the Total Environment, 463-464: 35-41.
Talebi K. H. 2006. Dissipation of phosalone and diazinon in fresh and dried alfalfa. Journal of Environmental Science and Health (Part B), 41: 595-603.
Ward C. R., Owens J. C. and Turner W. E. 1972. Residues of diazinon remaining after application to wheat. Journal of Economical Entomology, 65: 899-910.
World Health Organization. 1990. The WHO recommended classification of pesticides by hazard and guidelines to classification 1990-1991. Bulletin World Health Organization, 68(4): 517-521.
Zuin V. G. and Vilegas J. H. 2000. Pesticide residues in medicinal plants and phytomedicines. Phytotherapy Research, 14(2): 73-88. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 813 |