تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,451 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,026 |
اثر افزودن اسانس نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین بر عملکرد گوساله های هلشتاین | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 6، شماره 3، آذر 1396، صفحه 53-62 اصل مقاله (178.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2610 | ||
نویسندگان | ||
محسن ابراهیمی1؛ مهدی دهقان بنادکی2؛ مهدی گنج خانلو3؛ حامد خلیل وندی بهروزیار* 4 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
2استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
4استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر افزودن اسانسهای نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین گوسالههای شیرخوار هلشتاین بر میزان مصرف خوراک، عملکرد رشد، سن از شیرگیری، قابلیت هضم مواد مغذی و قوام مدفوع بود. در این آزمایش 36 راس گوساله هلشتاین بهطور تصادفی به سه جیره غذایی با 12 رأس گوساله (6 راس نر و 6 راس ماده) اختصاص داده شدند. جیرههای غذایی شامل 1) خوراک آغازین بدون افزودنی (شاهد) 2) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس نعناع فلفلی و 3) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس آویشن شیرازی بود. گوسالهها در جایگاههای انفرادی نگهداری شده و به آب و خوراک دسترسی آزاد داشتند. از شیرگیری در زمان مصرف روزانه یک کیلوگرم ماده خشک در دو روز متوالی انجام شده و آزمایش تا دو هفته بعد از شیرگیری ادامه یافت. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه اندازهگیری شده و وزنکشی در سنین یکماهگی، 2 ماهگی، زمان از شیرگیری و پایان آزمایش انجام شد. قوام ظاهری مدفوع به صورت یک روز در میان اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر سن از شیرگیری و میزان خوراک مصرفی وجود نداشت. گوسالههای مصرفکننده جیره حاوی اسانس نعناع فلفلی، افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). تیمارهای آویشن و نعناع باعث سوددهی بیشتر در زمان از شیرگیری نسبت به گروه شاهد شدند. نتایج این آزمایش نشان داد افزودن اسانس نعناع به جیرههای آغازین باعث بهبود بازده مصرف خوراک و در نهایت افزایش سود ناخالص پرورش گوساله شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس آویشن؛ اسانس نعناع؛ جیره آغازین؛ گوساله | ||
مراجع | ||
Ababakri R., Riasi A., Fathi M. H., Naeemipoor H. and Khorsandi S. 2012. The effect of spearmint sativum essence added to starter diet on ruminal fermentation, weaning age and performance of Holstein calves. Animal Science Research Journal, 22: 141-154.
Agarwal N., Shekhar C., Kumar R., Chaudhary L. and Kamra D. 2009. Effect of peppermint (Mentha piperita) oil on in vitro methanogenesis and fermentation of feed with buffalo rumen liquor. Animal Feed Science and Technology, 148: 321-327.
AOAC. 2000. Official Methods of Analysis. (17th ed.) Association of Official Analytical Chemists. Washington D. C.
Benchaar C., Calsamiglia S., Chaves A., Fraser G., Colombatto D., McAllister T. and Beauchemin K. 2008. A review of plant-derived essential oils in ruminant nutrition and production. Animal Feed Science and Technology, 145: 209-228.
Benchaar C., Petit H., Berthiaume R., Ouellet D., Chiquette J. and Chouinard P. 2007. Effects of essential oils on digestion, ruminal fermentation, rumen microbial populations, milk production, and milk composition in dairy cows fed alfalfa silage or corn silage. Journal of Dairy Science, 90: 886-897.
Busquet M., Calsamiglia S., Ferret A., Cardozo P. and Kamel C. 2005a. Effects of cinnamaldehyde and garlic oil on rumen microbial fermentation in a dual flow continuous culture. Journal of Dairy Science, 88: 2508-2516.
Busquet M., Calsamiglia S., Ferret A., Carro M. and Kamel C. 2005b. Effect of garlic oil and four of its compounds on rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 88: 4393-4404.
Calsamiglia S., Busquet, M., Cardozo, P.W., Castillejos, L., and Ferret, A. 2007. Invited review: Essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. J Dairy Sci. 90(6): 2580-2595.
Carlotto S. B., Olivo C. J., Viégas J., Stiles D. A., Gabbi A. M., Brustolin K. D., Charão P. S., Rossarolla G., Ziech M. and Pereira L. E. T. 2007. Performance and behavior of dairy calves fed diets containing milk and citric flavor agents. Ciência e Agrotecnologia, 31: 889-895.
Evans J. D. and Martin S. A. 2000. Effects of Thymol on ruminal microorganisms. Current Microbiology, 41: 336-340.
Fathi M., Riasi A. and Allahresani A. 2009. The effect of vanilla flavoured calf starter on performance of Holstein calves. Journal of Animal and Feed Sciences, 18: 412-419.
Franz C., Baser K. H. C. and Windisch W. 2010. Essential oils and aromatic plants in animal feeding–a European perspective. A review. Flavour and Fragrance Journal, 25: 327-340.
Godfrey N. W. 1961. The functional development of the calf II. Development of rumen function in the calf. The Journal of Agricultural Science, 57: 177-183.
Jeshari M., Riasi A., Mahdavi A. H., Khorvash M. and Ahmadi F. 2016. Effect of essential oils and distillation residues blends on growth performance and blood metabolites of Holstein calves weaned gradually or abruptly. Livestock Science, 185: 117-122.
Lesmeister K. and Heinrichs A. 2004. Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87: 3439-3450.
Meriden Animal Health. 2009. Orego-Stim promotes a balanced intestinal microbiota. Tech Bulletin. Edition 18. available on: http://www.meriden-ah.com/products/orego-stim.
Meyer N. F., Erickson G. E., Klopfenstein T. J., Greenquist M. A., Willams P. and Losa R. 2007. Effect of CRINA RUMINANTS AF, a mixture of essential oil compounds on finishing beef steer performance. Nebraska beef cattle reports: 80.
Osborne V., Odongo N., Edwards A. and McBride B. 2007. Effects of photoperiod and glucose-supplemented drinking water on the performance of dairy calves. Journal of Dairy Science, 90: 5199-5207.
Platel K. and Srinivasan K. 2004. Digestive stimulant action of spices: a myth or reality? Indian Journal of Medical Research, 119: 167-179.
Santos F. H. R., De Paula M. R., Lezier D., Silva J. T., Santos G. and Bittar C. M. M. 2015. Essential oils for dairy calves: effects on performance, scours, rumen fermentation and intestinal fauna. Animal Journal, 9: 958-965.
SAS. 2002. Version 9.1 SAS/STAT User’s Guide. Cary, NC, USA: Statistical Analysis Systems Institute.
Seyedalmoosavi S. M. M., Riasi A., Fathi M. H. and Farhangfar H. 2013. Effect of water delivery system and dill (Anethum graveolens) essence added to starter feed on weaning age, rumen fermentative condition and performance of Holstein calves. Animal Science Researches, 23: 41-55.
Soltan M. 2009. Effect of essential oils supplementation on growth performance, nutrient digestibility, health condition of Holstein male calves during pre-and post-weaning periods. Pakistan Journal of Nutrition, 8: 642-652.
Tatsuoka N., Hara K., Mikuni K., Hara K., Hashimoto H. and Itabashi H. 2008. Effects of the essential oil cyclodextrin complexes on ruminal methane production in vitro. Journal of Animal Science, 79: 68-75.
Thomas L., Wright T., Formusiak A., Cant J. and Osborne V. 2007. Use of flavored drinking water in calves and lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 90: 3831-3837.
Van Keulen J. and Young B. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2): 282.
Vakili A. R., Khorrami B., Danesh Mesgaran M. and Parand E. 2013. The effects of Thyme and Cinnamon essential oils on performance, rumen fermentation and blood metabolites in Holstein calves consuming high concentrate diet. Asian Australasian Journal of Animal Science, 26: 935-944
Warner R. 1991. Nutritional factors affecting the development of a functional ruminant: a historical perspective. Proceedings Cornell Nutrition Conference, 1-12. Ithaca, NY: Cornell University. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,641 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,013 |