تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 766 |
تعداد مقالات | 7,262 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,627,022 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,095,581 |
تحلیل لجستیک اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر در گاوهای هلشتاین ایران | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 2، شهریور 1391، صفحه 21-31 اصل مقاله (234.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
همایون فرهنگ فر* | ||
دانشیار دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر سازه گامه شیردهی بر احتمال وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر، از تعداد 938047 رکورد روز آزمون متعلق به 108077 رأس گاو شکم اول هلشتاین ایران متعلق به 427 گله که طی سالهای 1374 تا 1388 زایش داشتند، استفاده گردید. بر مبنای مقدار انحراف نسبت درصد چربی به درصد پروتئین برای هر رکورد روز آزمون از میانگین این نسبت برای کل دوره شیردهی و نقطه آستانه ای 12/0-، متغیر وابسته به صورت دوتایی (کد صفر برای عدم وقوع و کد یک برای وقوع اختلال متابولیکی کاهش چربی شیر) تعریف شد. دادهها توسط یک مدل مختلط خطی تعمیم یافته لجستیک و با کمک رویه GLIMMIX نرم افزار آماری SAS آنالیز شد. در مدل مزبور، اثرات ثابت گامه شیردهی، فصل تولید، نوع اسپرم تلقیح شده بر روی مادر گاو، سن نخستین زایش، گله، نوع گاو (زینه یا اصیل)، سال زایش و اثر تصادفی پدر حیوان قرار داده شد. میانگین احتمال وقوع کاهش چربی شیر از ابتدا (1989/0) تا اواسط دوره شیردهی (3192/0) روندی صعودی و سپس روند رو به کاهش نشان داد. بزرگترین نسبت احتمال وقوع کاهش چربی شیر در ماه پنجم شیردهی نسبت به ماه دهم شیردهی (313/1) بود. با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر نتیجه گیری میشود که توجه به وضعیت تغذیه گاوها در آن بخش از دوره شیردهی که احتمال وقوع افت چربی شیر در آنها بالا است، به دلیل جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از تغییرات شدید تولید، از اهمیت اقتصادی برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
تحلیل لجستیک؛ کاهش چربی شیر؛ گامه شیردهی؛ گاو هلشتاین | ||
مراجع | ||
Bahri Binabaj F., Farhangfar H., Shamshirgaran Y. and Taheri A. 2010. Analysis the probability of pregnancy after the first insemination in Iranian Holstein cow using a logistic statistical approach. In Proceedings of the 61th Annual Meeting of the European Association for Animal Production (EAAP), Heraklion, Greece, p. 177. (Abstract) Bauman D. E. and Davis C. L. 1974. Biosynthesis of milk fat. In Larson, B. L., Smith, V. R. (Eds.). Lactation: A Comprehensive Treatise. Academic Press, New York, 2: 31–75. Bauman D. E., Perfield J. W., Harvatine K. J. and Baumgard L. H. 2008. Regulation of fat synthesis by conjugated linoleic acid: Lactation and the ruminant model. Journal Nutrition, 138: 403– 409. Bauman D. E. and Griinari J. M. 2003. Nutritional regulation of milk fat syndrome. Annual Review of Nutrition, 23: 203- 227. Belyea R. L. and Adams M. W. 1990. Energy and nitrogen utilization of high versus low producing dairy cows. Journal of Dairy Science, 73: 10- 23. Bourdon R.M. 1999. Understanding Animal Breeding. Second Edition. Prentice Hall. p. 538. Calus M. P. L., Carrick M. J., Veerkamp R.F. and Goddard M. E. 2005. Estimation of Genetic Parameters for Milk Fat Depression in Dairy Cattle. Journal of Dairy Science , 88: 1166– 1177. Chilliard Y., Ferlay A. and Doreau M. 2000. Effect of different types of forages, animal fat or marine oils in cow’s diet on milk fat secretion and composition, especially conjugated linoleic acid (CLA) and polyunsaturated fatty acids. Livestock Production Science, 70: 31– 48. De Vries M. J. and Veerkamp R. F. 2000. Energy balance of dairy cattle in relation to milk production variables and fertility. Journal of Dairy Science, 83: 62– 69. Fang J. Q. 2005. Medical Statistics and Computer Experiments. World Scientific Publishing Co. LTD, Singapore. Farhangfar H., Abedini A., Naeemipour H., Asghari M.R. and Fathi Nasri M.H. 2008. Using logistic regression model to analyse some environmental factors affecting mastitis incidence of primiparous Iranian Holsteins. Journal of Animal Science Vol. 86, Supplement 2/ Journal of Dairy Science 91: 1- 6. (Abstract) Loeffler S. H., De Vries M. J. and Schukken Y. H. 1999. The effects of time of disease occurrence, milk yield, and body condition on fertility of dairy cows. Journal of Dairy Science , 82: 2589– 2604. MacGibbon A. K. H. and Taylor M. W. 2006. Composition and Structure of Bovine Milk Lipids. (Pp. 1- 42). In: Fox, P. F. and McSweeney, P. L. H (eds). Advanced Dairy Chemistry, Volume 2: Lipids, 3rd edition. Springer, New York. Palmquist D. L. 2006. Milk Fat: Origin of Fatty Acids and Influence of Nutritional Factors Thereon. (Pp.43- 92). In: Fox, P.F. and McSweeney, P. L. H (eds). Advanced Dairy Chemistry, Volume 2: Lipids, 3rd edition Springer, New York. p. 43-92. Palmquist D.L., Beaulieu A. D. and Barbano D.M. 1993. ADSA foundation symposium: Milk fat synthesis and modification. Feed and animal factors influencing milk fat composition. Journal of Dairy Science, 76: 1753– 1771. Parodi P. W. 1997. Cows milk fat components as potential anti carcinogenic agents Journal Nutrition. 127: 1055- 1060 Plaizier J. C., Krause D. O. Gozho G. N. and McBride B.W., 2008. Subacute ruminal acidosis in dairy cows: The physiological causes, incidence and consequences. Veterinary Journal, 176: 21– 31. SAS Institute Inc. 2004. SAS/STAT 9. 1 User's Guide. Cary, NC: SAS Institute Inc. Simm G. 1998. Genetic Improvement of Cattle and Sheep. Farming Press Books and Videos, United Kingdom. p. 433. Stoop W. M., Bovenhuis H., Heck J. M. L. and Van Arendonk J. A. M. 2009. Effect of lactation stage and energy status on milk fat composition of Holstein-Friesian cows. Journal of Dairy Science, 92: 1469– 1478. Teimouri Yansari, A. 2006. Milk Production and Processing. Avaye Masih Publication, Sari, p. 668. (In Farsi) Van Dorp T. E., Dekkers J. C. M., Martin S. W. and Noordhuizen J. P. T. M. 1998. Genetic parameters of health disorders, and relationships with 305- day milk yield and conformation traits of registered Holstein cows. Journal of Dairy Science, 81: 2264- 2270. Van Knegsel A. T. M., Van den Brand H., Dijkstra J., Tamminga S. and Kemp B. 2005. Effect of dietary energy source on energy balance, production, metabolic disorders and reproduction in lactating dairy cattle Review. Reproduction Nutrition, 45: 665– 688. Wiggans G. R. and Gengler N. 2002. Genetic selection: evaluation and methods, Encyclopedia of Dairy Science. P. Fox and J. Fuquay (eds.). Elsevier Science Ltd., Academic Press, London, Royaume-uni. 2, 1207- 1212. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,729 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,053 |