تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,944 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,889,135 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,704,172 |
تأثیر سبوس برنج خام و پایدار شده بر میزان کلسترول خون و تخممرغ در مرغ های تخمگذار | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 3، آذر 1391، صفحه 61-68 اصل مقاله (104.31 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید متقی طلب* 1؛ لیلا لطفی2؛ مجتبی زاغری3 | ||
1دانشیار علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
با هدف بررسی اثرات سبوس برنج خام و پایدارشده بر میزان کلسترول سرم خون و تخممرغ مرغهای تخمگذار، این پژوهش به مرحله اجرا در آمد. تعداد 200 قطعه مرغ تخمگذار سویة «های لاین» در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 10 مشاهده برای هر تکرار به مدت 10 هفته با 5 جیره غذایی (تیمار)، مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1- فاقد سبوس برنج به عنوان شاهد (NC) 2- تیمار حاوی 10% سبوس برنج خام (RRB10)، 3- 10% سبوس برنج پایدارشده (SRB10)، 4- 15% سبوس برنج خام (RRB15) 5- 15% سبوس برنج پایدار شده (SRB15) بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که کمترین میزان کلسترول سرم و زرده (بهترتیب mg/dl 22/25 ± 34/95 و mg/g35 /3 ± 10/11) مربوط به تیمار حاوی 15% سبوس برنج پایدار شده بود و بالاترین میزان آن (بهترتیب mg/dl 2/14± 58/162 و mg/g57/0 ± 25/16) برای تیمار شاهد بهدست آمد. بالاترین کلسترول کل تخممرغ ( mg/egg4/26 ± 6/307) مربوط به تیمار شاهد و کمترین آن (mg/egg 74/16± 55/149) برای تیمار حاوی 15% سبوس برنج پایدار شده، بدست آمد. در عین حال در هیچ یک از موارد فوق اختلاف بین تیمارهای حاوی درصدهای مختلف سبوس برنج خام و سبوس برنج پایدار شده معنیدار نبود. وزن زرده و تخممرغ و نیز میزان ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مختلف، تفاوت معنیداری نداشتند. استنتاج نهایی این بود که استفاده از سبوس برنج در جیره مرغهای تخمگذار سبب کاهش میزان کلسترول خون، تخم مرغ و زرده خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
سبوس برنج؛ کلسترول؛ مرغهای تخمگذار | ||
مراجع | ||
پور رضا، ج . 1389 . اصول علمی و عملی پرورش طیور. انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان. یوسفیان آستانه، ا . 1381 . اثرات سبوس برنج خام وپایدار شده بر روی صفات اقتصادی طیور گوشتی نژاد آرین . پایان نامه کارشناسی ارشد . دانشگاه آزاد اسلامی. کرج. Azizah A., Raja Sulaiman, R. R., Osman A. and Saari N. 2007. Preliminary study of the chemical composition of rice milling fractions stabilized by microwave heating. Department of food science, University Putra Malaysia, UMP43400. Beyer R. S. and Jensen L. S. 1989. Cholesterol content of commercially produced eggs in Georgia. Poultry Science, 68: 14703–1706. DSM, yolk color fan . 2004 . HMB 51548. Printed in Switzerland (1 / 0404 :35 ). Folch J., Lees M. and Sloane Stanley G. H. 1956. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissue. Journal of Biological Chemistry, 226: 497-509. Kahlon T. S., Chow F. I., Chiu M. M., Hudson C. A. and Sayre R. N. 1996. Cholesterol– lowering by rice bran and rice bran oil unsaponifiable matter in hamsters. Cereal Chemistry, 73: 69–74. Leeson S. and Summers J. D. 1997. Commercial Poultry Nutrition. University of Guelph. Second edition. Mack O. N. and Donald D. B. 1990. Commercial Chicken Production Manual. New York Van Nostrand Reinold. Fourth Edition. Malekian F., Rao R. M., Prinyawiwatkul W., Marshal W. E., Windhauser M. and Ahmedna M. 2000. Lipase and lipoxygenase activity, functionality, and nutrient losses in rice bran during storage. LSU Ag Center Research & Extension. Bulletin No. 870: 1–69. Marks H. L. and Washburn K. W. 1991. Plasma and yolk cholesterol levels in Japanese Quail divergently selected for plasma cholesterol response to adreno corticotropin. Poultry Science, 70: 429–433. McDonald P., Edwards R. A. and Greenhalgh J. F. D. 2002. Animal Nutrition. Fifth Edition. Longman. UK. Mottaghitalab M. and Taraz Z. 2004. Garlic powder as blood serum and egg yolk cholesterol lowering agent. Journal of Poultry Science, 41: 50–57. Mujahid A. U, Haq I., Asif M. and Gilani A. H. 2005. Effect of various processing techniques and different levels of antioxidant on stability of rice bran during Storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 85: 847–852. Prabhakar J.V. and Venkatesh K.V.L. 1986. A simple chemical method for stabilization of rice bran. Journal of the American Oil Chemists Society, 63: 644-646. Quereshi A. A., Abuirmeileh N., Din Z. Z., Elson C. E. and Burger W.C. 1983 . Inhibition of cholesterol and fatty acid biosynthesis in liver enzymes and chicken hepato cytes by polar fractions of garlic. Lipids, 18: 343–348 Rahimi G. 2005. Dietary forage legume (On obrrychis altissima grossh.) supplementation on serum/yolk cholesterol, triglycerides and egg shell characteristics in laying hens. International journal of poultry science, 4: 772– 776. Ramezanzadeh F.M., Rao R.M., Windhauser M., Prinyawiwatkul W. and Marshall W.E. 1999.prevention of oxidative rancidity in rice bran during storage. Journal of Agricalture and Food Chemistry, 47: 2997–3000. SAS Institute. 1993. SAS Users Guide: Statistics Ver. 6.03 Edition. SAS Institute, Inc. Cary, Nc. Seetharamaiah G.S. and Chandrasekhara S. 1990. Effect of oryzanol on cholesterol absorption and biliary and fecal bile acids in rats. Indian Journal of Medical Research, 92: 471–475. Sharma H.R., chauhan G.S. and Agraal K. 2004. Physico-chemical characteristics of rice bran processed by dry heating and extrusion cooking. International Journal of Food Properties, 7: 603-614. Sugano M. and Tsuji E. 1996. Rice bran oil and human health. Biomedical and Environmental Sciences, 9: 242- 246. Sugano M. and Tsuji E. 1997. Rice bran oil and cholesterol metabolism. Journal of Nutrition, 127: 521–524. Sutton C. D., Muir W. M. and Mitchel G. E. J. R. 1984. Cholesterol metabolism in the laying hen as influenced by dietary cholesterol, caloric intake and genotype. Poultry Science, 63: 972–980. Turk D. E. and Barnett B. D. 1971. Cholesterol Content of Market Eggs. Poultry Science, 50: 1303–1306. United Nations. New York. 1985. Rice bran: An underutilized raw material. Vorlova L., Sieglova E., Karpiskova R. and Kopriva V. 2001. Cholesterol content in eggs during the laying period. ActaVeterinaria Brno, 70: 387–390. Zlatkis A., Zak B. and Boyle A. J. 1953. A new method for the direct determination of serum cholesterol. Journal of Laboratory and Clinical Medicine, 41: 486–487. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,423 |