تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,988 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,755 |
تاثیر پروبیوتیک پروتکسین و اسید فرمیک بر عملکرد جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 3، آذر 1391، صفحه 9-16 اصل مقاله (107.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نیلوفر میربابایی لنگرودی1؛ مهرداد محمدی* 2؛ محمد روستائی علیمهر3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر پروتکسین و اسید فرمیک بر عملکرد 200 قطعه جوجه یکروزه گوشتی سویه کاب500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 جوجه در هر واحد آزمایشی بررسی شد. جوجههای گروه اول به عنوان شاهد از جیره پایه استفاده نمودند. جوجههای گروه دوم، سوم و چهارم به ترتیب از جیره حاوی gr/kg1/0 پروتکسین، 8/0 درصد اسید فرمیک و gr/kg1/0 پروتکسین به همراه 8/0درصد اسید فرمیک در دان استفاده کردند. به منظور اندازهگیری صفات عملکرد، جوجهها و غذای باقیمانده در هر تکرار، هفتگی توزین و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان 42 روزگی و پس از کشتار، نسبت وزنی اجزای لاشه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن زنده اثر معنیدار نداشتند (05/0P>). در دوره رشد با مصرف پروتکسین و پروتکسین با اسید فرمیک، مصرف خوراک به ترتیب 807/141 و 051/141 و در دوره پایانی پروتکسین باعث کاهش مصرف خوراک روزانه تا 40/124 گرم به ازای هر جوجه شد (05/0P<). در دورههای رشد و پایانی ضریب تبدیل تحت تاثیر گروههای آزمایشی بهبود یافت (05/0P<) اما گروه چهارم اختلاف معنیداری با گروههای دوم و سوم نداشت (05/0P>). نسبت وزن بورس و تیموس در همه گروههای آزمایشی نسبت به شاهد افزایش یافت (05/0P<). سایر اجزای لاشه اختلاف معنیداری نداشتند (05/0P>). نتایج این تحقیق نشان داد مصرف پروتکسین و اسید فرمیک باعث کاهش ضریب تبدیل و افزایش وزن بورس و تیموس شد ولی مصرف همزمان آنها تاثیر همافزایی نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید فرمیک؛ پروتکسین؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
قهری ح .، شیوازاد م.، فرهومند پ.، اقبال ج.، و نجف زاده م. 1386 . بررسی استفاده از اسیدهای آلی در جیره بر عملکرد .33 -26 : جوجه های گوشتی. مجله پژوهش و سازندگی، 77 Abdel- Fattah S., Sanhoury A., Mednay N. and Abdel- Azim F. 2008. Thyroid activity, some blood constituents, organs morphology and performance of broiler chicks fed supplemental organic acids. International Journal of Poultry Science, 7 :215-222 Denli M., Okan F. and Celik k. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Journal of Nutrition, 2: 89-91. Dhawale A. 2005. Better eggshell quality with a gut acidifier. Journal of Poultry International, 44: 18-21. Dunham H. and Wiliams C. 1993. Lactobacillus reuteri immunomodulation of stressor associated diseases in newly hatched chickens and turkeys. Poultry Science, 72: 103. Gill H., Rutherfurd G. and Cross M. 2001. Dietary probiotic supplementation enhances natural killer cell activity in the elderly. Journal of Clinical Immunology, 21: 264- 271. Green A. and Sainsbury D. W. B. 2001. The role of probiotic in producing quality poultry products. In: proceeding of XV European Symposium on the quality poultry meat, 9-12 September., Antalya, Turkey, pp. 245-251. Gunal M., Yayli G., Kaya O., Karahan N. and Sulak O. 2006. The effects of antibiotic growth promoter, Probiotic or organic acid supplementation on pereformance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal of Poultry Science, 5: 149-155. Haque M., Islam S., Akbar M. A., Chowdhury R., Khatum Karim M. R. and Kemppainen B. W. 2010. Effect of dietary citric acid, flavomycin and their combinationonthe performance, tibia ash and immune status of broiler. Journal of Animal Science, 90: 57-63
. Jin L. Z., Abdullah N. and Jalaleldin S. 1998. Growth performance, intestinal microbial population and serum cholesterol of broilers diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science, 77: 1259-1265. Kabir S. L. M., Rahman M. M. and Ahmed S. U. 2004. The dynamic of probiotic on growth performance and immune response in broilers. International Journal of Poultry Science, 3: 361- 364. Khaksefidi A. and Ghoorchi T. 2006. Effect of probiotic on performance and immunocompetence in broiler chicks. Journal of Poultry Science, 43: 296-300. Khosravi A., Boldaji F., Dastar B. and Hasani S. 2008. The use of some feed additives as growth promoter in broilers nutrition. International Journal of Poultry Science, 7: 1095- 1099. Lesson S. H., Namkung M., Antongiovanni E. and Lee H. 2005. Effect of butyric acid on the performance and carcass yield on broiler chickens. Poultry Science, 84: 1418- 1422. NRC. 1994. Nutrient requirements of poultry (9 th ed), National Academy Press. Washington. D.C. SAS Institute. 2006. SAS/SATA users guide. Version 9.1. SAS Inst. Cary, N. C. Shoeib H. K. and Sayed A. N. 1997. Response of broiler chicks to probiotic supplementation. Journal of Veterinary Medical, 36:103-116. Taherpour k and Moravej H. 2009. Effect of dietary probiotic, prebiotic and butyric acid glycerides on performance and serum composition in broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 8: 2329-2334. Vali N. 2009. Probiotic in quail nutrition: A Review. International Journal of Poultry Science, 8: 1218- 1222. Zakeri A. and Kashefi P. 2011. The comparative effects of five growth promoters on broiler chickens humoral immunity and perfprmance. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10: 1097-1101. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,989 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,295 |