تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,239,996 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,721 |
اثرات آنتیبیوتیک، پروبیوتیک، پریبیوتیک و مولتی آنزیم در جیرههای پلت شده بر عملکرد جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 63-72 اصل مقاله (195.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کاظم یوسفی کلاریکلائی1؛ مازیار محیطی اصلی* 2؛ سید عبداله حسینی3؛ حسین یوسفی کلاریکلائی4 | ||
1دانشجوی دکتری علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه تغذیه و فیزیولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
4کارشناس مجتمع مرغ لاین بابل کنار | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثرات آنتیبیوتیک، پروبیوتیک، پریبیوتیک و مولتی آنزیم در جیرههای پلت شده بر عملکرد جوجههایگوشتی و خصوصیات لاشه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی سویه آرین در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد، 2) جیره حاوی اکسیتتراسایکلین (g/kg 1) در 21 روز اول، 3) افزودن لینکومایسین و اسپکتومایسین (g/L 75/0) در آب آشامیدنی تا سن 5 روزگی، 4) پروبیوتیک (g/kg 1)، 5) پریبیوتیک (g/kg 1)، 6) مولتیآنزیم (g/kg 5/0)، 7) لینکومایسین و اسپکتومایسین در آب آشامیدنی برای 5 روز اول و سپس پروبیوتیک، 8) پروبیوتیک و پریبیوتیک، 9) پروبیوتیک و مولتیآنزیم و 10) پریبیوتیک و مولتیآنزیم بودند. وزن جوجهها در تمامی هفتهها در تیمارهای آزمایشی بیشتر از شاهد بود (05/0>P). تیمارهای حاوی مولتیآنزیم به تنهایی یا همراه با پروبیوتیک و پریبیوتیک بیشترین وزن را داشتند. اثر تیمارهای آزمایشی بر خوراک مصرفی در هفتههای مختلف در مقایسه با شاهد معنیدار نبود (05/0<P). جوجههایی که از مولتیآنزیم استفاده نمودند کمترین ضریب تبدیل غذایی را تا سن 35 روزگی داشتند. تیمارهای آزمایشی اثر معنیداری بر درصد لاشه، بال، ران، سینه و پشت نداشتند (05/0<P)، اما درصد چربی حفره بطنی تحت تأثیر افزودنیها قرار گرفت (05/0>P). بیشترین درصد چربی مربوط به گروه مولتیآنزیم و گروه آنتیبیوتیک بود. استفاده توأم پروبیوتیک یا پریبیوتیک به همراه مولتیآنزیم تا سن 21 روزگی وزن بدن را نسبت به سایر گروهها بیشتر افزایش داد اما پس از آن، استفاده آنها به همراه مولتیآنزیم اثر بیشتری نسبت به تیمار مولتیآنزیم نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبیوتیک؛ آنزیم؛ پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
شریعتمداری ف . و محیطی اصلی م. 1387 . افزودنیهای خوراک دام، طیور و آبزیان. تألیف، چاپ اول، مرکز نشر آثار علمی دانشگاه تربیت مدرس، 413 ص. شریفی س . د.، تواضعی ا.، خادم ع. ا. و برین ع. 1389 . اثر سطوح مختلف چربی و نوع افزودنی (آنتی بیوتیک و پروبیوتیک ) بر .20-11 : صفات بیوشیمیایی خون و عملکرد جوجه های گوشتی. تولیدات دامی، 12 فاضلی نسب م .، شریعتمداری ف.، حسینی س. ع. و محیطی اصلی م. 1387 . اثرات آنزیم، پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر عملکرد . و قابلیت هضم مواد مغذی در جوج ههای گوشتی. سومین کنگره علوم دامی کشور، 167 مدیر صانعی م .، فرخوی م. و کیایی س. م. م. 1381 . مقایسه اثر افزودن آنتی بیوتیک و پروبیوتیک به عنوان محرک رشد به .66-61 : جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی، 57 ممتازان ر . مروج ح.، زاغری م.، منصوربهمنی م. 1390 . اثر استفاده همزمان پروبیوتیک و مولتیآنزیم (پری مالاک و کمین) بر .
32-18 : عملکرد جوجه های گوشتی با جیره های بر پایه گندم و جو. دامپزشکی (پژوهش و سازندگی)، 25 Choct M., Hughes R. J. and Bedford M. R. 1999. Effects of a xylanase on individual bird variation, starch digestion throughout the intestine and ileal and caecal volatile fatty acid production in chickens fed wheat. British Poultry Science, 40: 419-422. Cowieson A. J., Acamovic T. and Bedford M. R. 2000. Enzyme supplementation of diets containing
Camelina sativa meal for poultry. British Poultry Science, 41: 689-690. Crawford J. S. 1979. Probiotics in animal nutrition. Proceedings of the Arkansas Nutrition Conference, Arkansas, USA, pp. 45–55. Dibner J. J. and Richards J. D. 2005. Antibiotic growth promoters in agriculture: History and mode of action. Poultry Science, 84:634-643. Eyssen H. and DeSomer P. 1963. Effect of antibiotics on growth and nutrient absorption of chicks. Poultry Science, 42: 1373-1379. Gilliland S. E., Nelson C. R. and Maxwell C. 1985. Assimilation of cholesterol by
Lactobacillus acidophilus. Applied Environmental Microbiology, 49: 377-381. Jin L. Z., Ho Y. W., Abdullah N. and Jalaludin S. 1997. Probiotic in poultry: modes of action. Worlds Poultry Science, 53: 351-368. Kannan M., Karunakaran R., Balakrishnan V. and Prabhakar T. G. 2005. Influence of prebiotic supplementation on lipid of broilers. International Journal of Poultry Science, 4: 994-997. Lesson S., Caston L., Kiaei M. M. and Jones R. 2000. Commercial enzymes and their influence on broiler fed wheat or barley. Journal of Applied Poultry Research, 9: 242-251. Peric L., Kovcin S., Stancev V. and Milosevic N. 2002: Effect of enzymes on broiler chick performance. Buletinul USAMV, 57: 245-249. Peri
ć L., Zikić D. and Lukić M. 2009. Application of alternative growth promoters in poultry production. Biotechnology in Animal Husbandry, 25: 387-397. Prescott J. F. and Baggot J. D. 1993. Antimicrobial Therapy in Veterinary Medicine, Ames, IA: Iowa State University Press. 2nd ed, pp. 564-565. Shinde N. S., Baramase B. S., Ambulkar D. R. and Rekhate D. H. 2005. Effect of probiotic and enzymes supplementation on the performance of broilers. Proceedings of XXIII Annual Conference and National Symposium of Indian Poultry Science, 161: 83-84. Waldroup P. W., Fritts C. A. and Yan F. 2003. Utilization of Bio-Mos mannanoligosaccharide and Bioplex copper in broiler diets. International Journal of Poultry Science, 2: 44-52. Yang Y., Iji P. A. and Choct M. 2009. Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World's Poultry Science Journal, 65: 97-114. Yang Y., Iji P. A., Kocher A., mikkelsen L. L. and Choct M. 2008. Effects of dietary mannanoligosccharide on growth performance, nutrient digestibility and gut development of broilers given different cereal-based diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 92: 650-659. Yeo J. and Kim K. 1997. Effect of feeding diets containing an antibiotic, a probiotic or yucca extract on growth and intestinal urease activity in broiler chicks. Poultry Science, 76: 381-385. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,199 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,300 |