تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,976 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,744 |
تعیین تجزیه پذیری شکمبه ای کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز به روش کیسه های نایلونی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 53-61 اصل مقاله (212.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مقداد جهانی مقدم1؛ حمید امانلو* 2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
این آزمایش بهمنظور تعیین تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام کنجاله سویا و کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز در شکمبه، با استفاده از سه راس گاو ماده هلشتاین فیستولاگذاری شده از ناحیه شکمبه به روش کیسههای نایلونی انجام شد. هر کیسه حاوی 5/7 گرم نمونه برای زمان های 0، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت جهت قرار گرفتن در شکمبه بود. در کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز، بخش سریع تجزیه شونده (a) ماده خشک نسبت به کنجاله سویا کمتر بود (21 در برابر 27 درصد). بخش سریع تجزیه شونده (a) پروتئین خام کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز نیز به طور معنیداری کمتر بود (3 در برابر 20 درصد). درصورتیکه بخش کند تجزیه شونده (b) پروتئین خام در کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز افزایش معنیداری را نشان داد (84 در برابر 78 درصد). تجزیهپذیری موثر پروتئین خام در سرعتهای عبور 5 و 8 درصد در ساعت، برای کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز به طور معنیداری کمتر از کنجاله سویا بود (27 و 20 در برابر 62 و 53 درصد). بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در اثر فرایند کنجاله سویا با زایلوز نسبت پروتئین عبوری از شکمبه در مقایسه با کنجاله سویا افزایش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین خام؛ تجزیه پذیری؛ کنجاله سویا فرایند شده با زایلوز؛ ماده خشک | ||
مراجع | ||
Adrian J. 1974. Nutritional and physiologic consequences of the Maillard reaction. World Review of Nutrition and Dietetics, 19:34-71. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis. 15th ed. Assoc. Offic. Anal. Chem., Arlington, VA. Atwal A.S., Milligan L.P. and Young B.A. 1974. Effects of volatile fatty acid treatment on the protection of protein in the rumen
. Canadian Journal of Animal Science, 54: 393-401. Borucki Castro S.I., Phillip L.E., Lapierre H., Jardon P.W. and Berthiaume R. 2007. Ruminal Degradability and Intestinal Digestibility of Protein and Amino Acids in Treated Soybean Meal Products.
Journal of Dairy Science,
90: 810-822. Can A. and Yilmaz A. 2002. Usage of xylose or glucose as non-enzymatic browning agent for reducing ruminal protein degradation of soybean meal. Small Ruminant Research, 46 : 173–178. Chalupa W. 1974. Nitrogen metabolism in ruminant animals. In: Proceedings of Guelph Nutritional Conference on Feed Manufacturers.
Journal of Dairy Science, 58: 1198–1218. Gonzalez J., Ouarti M., Rodr´
ıguez C.A. and Alvir M.R. 2006. Effects considering the rate of comminution of particles and microbial contamination on accuracy of in situ studies of feed protein degradability in ruminants. Animal Feed Science and Technology, 125: 89–98. Gonzalez J., Andres S., Rodr´
ıguez C.A. and Alvir M.R. 2002. In situ evaluation of the protein value of soybean meal and processed full fat soybeans for ruminants. Animal Research, 51: 455–464. Harstad O.M. and Prestlokken E. 2000. Effective rumen degradability and intestinal indigestibility of individual amino acids in solvent-extracted soybean meal (SBM) and xylose-treated SBM (SoyPass) determined
in situ. Animal Feed Science and Technology, 83: 31–47. Kamalaka A., Canbolatb O., Gurbuza Y. and Ozaya O. 2005. In situ ruminal dry matter and crude protein degradability of plant- and animal-derived protein sources in Southern Turkey. Small Ruminant Research, 58: 135–141. Lynch G.L., Berger L.L. and Fahey J. 1987. Effects of ethanol, heat, and lipid treatment of soybean meal on nitrogen utilization by ruminants.
Journal of Dairy Science, 70: 90–97. M'hamed D., Faverdin P. and Verite R. 2001. Efeects of the level and source of dietary protein on intake and milk yield in dairy cows. Animal Research, 50: 205-211. Nakamura T., Klopfenstein T.J., Gibb D.J. and Britton R.A. 1994. Growth efficiency and digestibility of heated protein feed to growing ruminants. Journal of Animal Science, 72: 774–782. Nakamura T., Klopfenstein T.J., Owen F.G., Britton R.A., Grant R.J. and Winowiski T.S. 1992. Nonenzymatically browned soybean meal for lactating dairy cows.
Journal of Dairy Science, 75: 3519-3523. Orskov E.R. and McDonald I. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. Journal of Agricultural Science, 92: 499-503. Sadeghi A.A., Nikkhah A., Shawrang P. and Shahrebabak M.M. 2006. Protein degradation kinetics of untreated and treated soybean meal using SDS-PAGE. Animal Feed Science and Technology, 126: 121–133. SAS Institute. 1997. SAS/STAT User’s Guide: Statistics. Version 6.12. SAS Institute, Inc., Cary, NC. Subuh A.M.H., Rowan T.G. and Lawrence T.L.J. 1996. Effect of heat or formaldehyde treatment on the rumen degradability and intestinal tract apparent digestibility of protein in soybean meal and in rapeseed meal of different glucosinolate content. Animal Feed Science and Technology, 57: 257-265. Tuncer S. and Sacakli D.P. 2003. Rumen degradability characteristics of xylose treated canola and soybean meals. Animal Feed Science and Technology, 107: 211–218. Vander Aar P.J., Berger L.L. and Fahey J. 1982. The effects of alcohol treatments on solubility and in vitro and in situ digestibilities of soybean meal protein. Journal of Animal Science, 55: 1179–1189. Van Soest P.J. 1982. Nutritional Ecology of the Ruminant. O&B Books Inc., Corvallis, OR, pp. 114–117. Waltz D.M. and Stern M.D. 1989. Evaluation of various methods for protecting soya-bean protein from degradation by rumen bacteria. Animal Feed Science and Technology, 25: 111-122. Windschitl P.M. and Stern M.D. 1988. Evaluation of calcium lignosulfonate-treated soybean meal as a source of rumen protected protein for dairy cattle. Journal of Dairy Science, 71: 3310-322. Winowiski T.S. and Stern M.D. 1987. Identification of process factors affecting degradability of lignosulfonatetreated soybean meal by rumen microbes. Journal of Animal Science, 65(suppl.1): 468. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,307 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,296 |