تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,571 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,135 |
اثر سطوح مختلف اسید بنزوئیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 45-51 اصل مقاله (158.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آیدا جعفری صیادی1؛ اردشیر محیط* 2؛ نریمان میراعلمی3؛ امیر هادیپور1 | ||
1فارغالتحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2استادیارگروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3دامپزشک مسئول آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی گیلان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر سطوح مختلف مکمل اسید بنزوئیک بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی بود. بههمین منظور، 120 قطعه جوجه یکروزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 3 تکرار و 10 مشاهده بهمدت 42 روز پرورش داده شد. تیمارهای غذایی شامل سطوح 0، 25/0، 50/0 و 1 درصد اسید بنزوئیک بود. صفات عملکردی مورد نظر شامل متوسط افزایش وزن، متوسط مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بودند. افزودن اسید بنزوئیک به جیره غذایی موجب کاهش معنیدار (05/0P<) مصرف خوراک جوجههای گوشتی شد، به طوری که بیشترین میزان مصرف خوراک در تیمار شاهد مشاهده شد. از لحاظ متوسط افزایش وزن بدن بین تیمار شاهد و تیمارهای 25/0 و 5/0 درصد اسید بنزوئیک تفاوت معنیداری (05/0<P) مشاهده نشد. مکمل نمودن سطح 1 درصد اسید بنزوئیک در جیره غذایی موجب کاهش معنیدار (05/0P<) افزایش وزن بدن شد. استفاده از سطح 5/0 و 25/0 درصد اسید بنزوئیک در جیره جوجههای گوشتی موجب کاهش معنیدار (05/0P<) ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد شد. همچنین افزودن اسید بنزوئیک به جیره موجب کاهش معنیدار نسبت وزن سینه به وزن لاشه در تیمار 5/0 درصد شد (05/0P<)، اما نسبت وزن ران به وزن لاشه بهطور معنیداری (05/0P<) در تیمار حاوی 5/0 درصد اسید بنزوئیک نسبت به گروه شاهد افزایش داشت. با توجه به نتایج، میتوان دریافت که استفاده از مکمل اسید بنزوئیک در جیره غذایی جوجههای گوشتی تا سطح 5/0 درصد امکانپذیر بوده، بدون اینکه اثرات نامطلوبی بر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید بنزوئیک؛ جوجههای گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ سویه راس 308؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
دهقانیان س . و نصیری مقدم ح. 1376 . تغذیه دام (ترجمه). دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد. Adil S., BandayT.,BhatG.A.,Mir M.S. and Rehman M. 2010.Effect of dietary supplementation of organic acids on performance, intestinal histomorphology, and serum biochemistry of broiler chicken. Veterinary Medicine International, 10: 479-485. Alp M., Kocabagli M., Kahraman R. and Bostan K. 1999.Effects of dietary supplementation with organic acids and zinc bacitracin on ilealmicroflora, pH andperformance in broilers. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 23: 451-455. Bozkurt M., Küçüky
ılmazK., Çatl A.U. and ÇınarM. 2009.The effect of single or combined dietary supplementation of prebiotics, organic acid and probiotics on performance and slaughter characteristics of broilers. South African Journal of Animal Science, 39: 197-205. Bridges J.W., French M.R., Smith R.L. and Williams R.T. 1970. The fate of benzoic acid in various species. Biochemical Journal, 118: 47-51. Canibe N., EnbergR.M. and Jensen B. 2004.An overview of the effect of organic acids on gut flora and gut health. Danish Institute of Agricultural Sciences, Research centrefolum, Denmark, pp. 459-464. Chu S.H.W. and Nesheim M.C. 1979.The relationship of plasma arginine and kidney arginase activity to arginine degradation in chickens. Journal of Nutrition, 109: 1752-1758. Denli M., Okan F. and Celik K. 2003.Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2: 89-91. Dibner J.J. and Buttin P. 2002.Use of organic acids as a model to study the impact of gut microflora on nutrition and metabolism. Poultry Science, 11: 453-463. Galib Al-Kassi A. and Mohssen M.A. 2009.Comparative study between single organic acid effect and synergistic organic acid effect on broiler performance. Pakistan Journal of Nutrition, 8: 896-899. García V., Catalá-GregoriP., Hernández F., Megías M.D. and Madrid J. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562. Isabel B. and Santos Y.2009. Effects of dietary organic acids and essential oils on growth performance and carcass characteristics of broiler chickens. Poultry Science, 18: 472–476. Izat A.L., Tidwell N.M., Thomas R.A., Reiber M.A., Adams M.H., Colberg M. and Waldroup P.W. 1990. Effects of a buffered propionic acid in diets on the performance of broiler chickens and onmicroflora of the intestine and carcass. Poultry Science, 69: 818–826. Józefiac D., Kaczmarek D. and Rutkowski A. 2007.A note on effect of benzoic acid supplementation on the performance and microbiota population of broiler chickens. Journal of Animal and Feed Science, 16: 252- 256. Józefiac D., Kaczmarek D. and Rutkowski A. 2008.The effect of benzoic acid supplementation on the performance of broiler chickens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 94: 29-34. Khosravi A., Boldaji F., Dastar B. and Hasani S. 2008. The use of some feed additives as growth promoter in broilers nutrition. International Journal of Poultry Science, 7: 1095-1099. Mroz Z., Jongbloed A.W., Partanen K.H., VremanK., Kemme P.A. and Kogut J. 2000. The effects of calcium benzoate in diets with or without organic acids on dietary buffering capacity, apparent digestibility, retention of nutrients, and manure characteristics in swine. Journal of Animal Science, 78: 2622-2632. Mroz Z. 2005. Organic acids as potential alternatives to antibiotic growth promoters for pigs. Advances in Pork Production, 16: 169-182. Neu H.C. 1992. The crisis in antibiotic resistance. Serience, 257: 1064-1073. Panda A.K., Rama Rao S.V., Raju M.V.L.N. and Shyam Sunder G. 2009. Effect of butyric acid on performance, gastrointestinal tract health and carcass characteristics in broiler chickens. Asian-Australian Journal of Animal Science, 22(7): 1026-1031. Papatsiros V.G., ChristodoulopoulosG. and Filippopoulos L.C. 2012.The use of organic acids in monogastric animals (swine and rabbits). Journal of Cell and Animal Biology, 6: 154-159. Rick S.C. 2003. Perspectives on the use of organic acids and short chain fatty acids as antimicrobials. Poultry Science, 82: 632-639. SAS (Statistical Analysis System Institute). 2001. SAS Companion for the Microsoft Windows Environment, Version 9.1.SAS Institute Inc., Cary, NC, USA. Talebi E., ZareiA. And Abolfathi M.E. 2010. Influence of three different organic acids on broiler performance. Asian Journal of Poultry Science, 4: 7-11. Wibbertmann A., KielhornJ., Koennecker G., Mangelsdorf I. and Melber C. 2005. Benzoic acid and sodium benzoate. World Health Organization. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,961 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,106 |