تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,969 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,739 |
اثر ترکیب جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن و ترکیبات لاشه برههای نر نژاد مغانی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 35-43 اصل مقاله (116.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سعادت صادقی1؛ سید عباس رافت* 2؛ جلیل شجاع3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
این تحقیق جهت بررسی اثر جیره و وزن شروع پروار بر رشد بدن در مقاطع مختلف دوره پروار و ترکیبات لاشه برههای نر نژاد مغانی اجرا شد. بدین منظور 36 راس بره نر مغانی در سه گروه وزنی (سبک، متوسط و سنگین وزن)، با دو نوع جیره (یونجه- کنسانتره به نسبت 70 و 30 (جیره 1) و 30 و 70 (جیره 2) تا کسب وزن زنده 55 کیلوگرم پروار شدند. برای کنترل مقدار خوراک مصرفی روزانه و جمعآوری باقیمانده، برهها در قفسهای انفرادی مستقر شدند. جیرۀ با کنستانتره بیشتر نسبت به جیرۀ با علوفه بیشتر اثر مطلوبتری بر وزن بدن در تمام مراحل پرواری و نیز اضافه وزن روزانه داشت (0۵/0>P). تفاوت معنیداری بین اضافه وزن روزانه برههای سنگین وزن (112 گرم) نسبت به برههای سبک وزن (153 گرم) مشاهده شد (0۵/0>P). جیره مصرفی اثر معنیداری بر راندمان لاشه، وزن لاشه گرم، لاشه سرد، دنبه و وزن جگر (0۵/0>P) و نیز بر درصد نسبت وزن دنبه به لاشه داشت (0۵/0>P). همبستگی منفی بین وزن دنبه با اجزای مختلف لاشه بهویژه با قسمتهای با ارزش آن (ران، راسته، سینه و سردست) وجود داشت. بطورکلی مصرف مواد کنسانترهای بیشتر باعث افزایش ذخایر چربی دنبه شد. پروار برههای نر مغانی در وزن کم، با اضافه وزن روزانه بیشتر ولی در سنین بالاتر با ذخیره بیشتر چربی همراه بود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات لاشه؛ سرعت رشد؛ گوسفند مغانی؛ نسبت کنسانتره به علوفه؛ وزن شروع پروار | ||
مراجع | ||
شجاع ج .، جانمحمدی ح.، تقی زاده ا.، و پیرانی ن. 1379 . تأثیر تغذیه سطوح مواد مغذی پیشنهادی و پایین تر بر عملکرد و . 21-15 : خصوصیات لاشه بره های پرواری گوسفند قزل. مجله دانش کشاورزی، 10 شهرکی ف . 1380 . بررسی توان پرواری گوسفندان نائینی با استفاده از سطوح انرژی و اندازه گیری ضریب هضمی جیر هها. . گزارش نهایی طرح های تحقیقات جهاد کشاورزی، نشریه شماره 198 صادقی س .، رافت ع.، و حاجی حسینلو ع. 1391 . اثر الگوی رشد روی صفات رشد و لاشه گوسفند. مجله دامداران ایران، .13:30-34 ضمیری م ج .، و ایزدیفرد ج. 1372 . رابطه بین وزن دنبه با ابعاد ظاهری دنبه و بعضی از ویژگیهای لاشه در گوسفندان مهربان و .
89- قزل. ویژه نامه سمینار پرورش و اصلاح نژاد گوسفند و بز. امور دام و آبزیان، 86 نیکخواه ع . 1372 . درصد چربی قابل جدا کردن در لاشه گوسفندان ایرانی در مقایسه با گوسفندان خارجی. مجله امور دام و .12-15 : آبزیان، 5 Atefi A., Shodja J., Rafat S.A. and Jahani Maleki Y. 2012. Growth performance and carcass characteristics of Iranian fat-tailed crossbred lambs. Livestock Research for Rural Development, 24 (2). Christodoulou V., Bampidis V.A., Sossidou E. and Ambrosiadis J. 2007. Evaluation of Florida sheep for growth and carcass traits. Small Ruminant Research, 70: 239-274. Donovan P.B. 1984. Compensatory gain in cattle and sheep. Common –wealth Bureau of Nutr. Nutr Ab. Se pp 12-17. Gokdal O. Aygun T. Bingol M. and Karakus F. 2003. The effects of docking on performance and carcass characteristics of male Karakas lambs. South African Journal of Animal Science, 33 (3): 185-192. Macit M. 2002. Growth and carcass characteristics of male Comb of the Morkaraman breed. Small Ruminant Research, 43: 191-194. McClelland T.H. and Russel A.J.F. 1972. The distribution of body fat in Scottish Blackface and Finnish Landrace lambs. Animal Production, 15: 301. Murry D.M. and Slezacek O. 1976. Growth rate and its effect on empty body weight, carcass weight and dissected carcass composition of sheep. Journal of Agriculture Science, 87: 171-179. National Research Council (NRC). 1985. Nutrient requirements of sheep. Sixth rev. ed. National Academy Vpress, Washington, DC, USA. Negussie E. Rottmann O.J. Pirchner F. and Rege J.E. 2003. Patterns of growth and partitioning of fat depots in tropical fat-tailed Menz and Horro sheep breeds. Meat Science, 64:491. Okuyan M.R., Elicin A., Erkus A. and Zincirlioglu M. 1979. Studies on flattening performance carcass quality and prime cost of Akkaraman lambs subjected to intensive feeding of different ages. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 4: 30-35. Pesti G., Miller B.Y. and Hargrave J. 1992. User-Friendly Feed Formulation, Done Again (UFFDA). University of Georgia USA. Santos-Silva J., Mendes I.A. and Bessa R.I.B. 2002. The effect of genotype, feeding system and slaughter weight on the quality of light lambs: Growth, carcass composition and meat quality. Livestock Production Science, 76: 17-25. Searle T.W., Graham N.M. and Donnelly J.B. 1982. The effects at plane of nutrition on the body composition of two breeds of weaner sheep fed a high protein diet. Journal of Agriculture Science, 98: 241-249. Selaive–Villarroel A.B., Maciel M.B. and Manzoni de Oliveira N. 2008. Effect of weaning age and weight on lamb growth rate of Morada Nova breed raised in a tropical extensive production system. Journal of Ciência Rural, 38:784-788. Thompson J.M., Butterfield R.M. and Perry D. 1995. Food intake, growth and body composition in Australian Merino Sheep selected for high and low weaning weight. Partitioning of dissected and chemical fat in the body. Animal Production, 40: 395-401. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,910 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,715 |