تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,939 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,870,134 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,698,627 |
تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر عملکرد و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 27-34 اصل مقاله (126.77 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
خسرو پارسائی مهر* 1؛ پرویز فرهومند2؛ محمد افروزیه3؛ رامین نجفی4؛ عباسعلی احمدی نقدهی5 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
2استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، تبریز | ||
4استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
5کارشناس ارشد علوم دامی، مدرس هنرستان کشاورزی شهید اسماعیلی نقده | ||
چکیده | ||
برای انجام این تحقیق،240 قطعه جوجه نـر یک روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار بهازای هر تیـمار و 10 جوجه در هر تکرار استـفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره حاوی 5% چربی گیاهی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، 2) جیره حاوی 5% چربی گیاهی و 300 میلی گرم ال-کارنیتین، 3) جیره حاوی 5% چربی حیوانی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، 4) جیره حاوی 5% چربی حیوانی و 300 میلی گرم ال-کارنیتین، 5) جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی 5/2 درصد) فاقد ال-کارنیتین، 6) جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی 5/2 درصد) با 300 میلی گرم ال-کارنیتین است. در پایان آزمایش (42 روزگی)، یک قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی خونگیری و فراسنجههای خونی آنالیز شد. نتایج نشان میدهد که تیمار حاوی چربی حیوانی و ال-کارنیتین باعث افزایش وزن جوجهها در دوره رشد و کل دوره شد (05/0P<). افزودن ال-کارنیتین در جیره حاوی چربی حیوانی باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک شد (05/0P<). افزودن سطح 300 میلیگرم ال-کارنیتین در مقایسه با سایر تیمارها ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد به 68/1 و کل دوره به 55/1 کاهش داد (05/0P<). استفاده از ال-کارنیتین تاثیر معنیداری بر میزان گلوکز و HDL خون نداشت (05/0<P). ولی افزودن ال-کارنیتین در جیره طیور باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و VLDL خون شد (05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
ال-کارنیتین؛ جوجه های گوشتی؛ عملکرد؛ فراسنجه های خونی؛ نوع چربی | ||
مراجع | ||
گلیان ا . ق. و سالار معینی و. م. 1378 . تغذیه طیور (ترجمه).چاپ دوم. انتشارات واحد آموزش و پژوهش معاونت کشاورزی .83- سازمان اقتصادی کوثر. صفحه 71 .4- مرادی ا.، گرائیلی م. و نیکپور ک. 1383 . ال-کارنیتین در تغذیه حیوانات. چاپ اول. انتشارات ژیان. صفحه 2 دانش مسگران م .، سالار معینی م.، ترکی م.، دستار ب.، خواجه علی ف.، بوجار پور م. و طباطبایی ف. 1378 اسید های آمینه .78- در تغذیه دام. چاپ اول. انتشارات دانشگاه فردوسی. صفحه 57 Barker D. L. and Sell J. L. 1994. Dietary carnitine did not influence performance and carcass composition of broiler chicken and young turkeys fed low- or high- fat diets. Poultry Science, 73: 281-287. Bremer J. 1983 Carnitine metabolism and functions. Physiological Reviews, 63:1421-1480. Biber L. 1988. Carnitine. Annual Review. Biochemistry, 57:261-283. Bish C.L., Beans W.L., Ruszler P.L. and Cherry J.A. 1985.Body weight influence on egg production.
Poultry Science
, 64: 2259-2262. Buyse J., Janssens G.P. and Decuypere E. 2001. The effects of dietary L-Carnitine supplementation on the performance, organ weights and circulating hormone and metabolite concentrations of broiler chickens reared under a normal or low temperature schedule. British Poultry Science, 42 (2): 230–241. Cartwright A. L. 1986. Effect of carnitine and dietary energy concentration on body weight and body lipid of growing broilers. Poultry Science, 65:21-29. Celik L., Ozturkcan O., Inal T.C., Canacankatan N. and Kayrin L. 2003. Effect of L-carnitine and niacin supplied by drinking water on fattening performance, carcass quality and plasma L-carnitine concentration of broiler chicks
. Archiv Tierenahr, 57: 127-136. Daskiran M. and Tetter R.G. 2001. Effect of dietary L-carnitine (Carnicking) supplementation on overall performance and carcass characteristics of seven week-old broiler chickens. Animal Science Research .Report, 1-5. Harmear J. 2002. The Physiolgical role of L-carnitine. Lohmann information, 27: 22-25. Leibetseder J. 1995. Studies on the effects of L-carnitine in poultry. Animal Nutrition, 48: 97-108. Lien T.F. and Horng Y.M. 2001. The effect of supplementary dietary L-carnitne on the performance, serum components, carcass traits, enzyme activities of broiler chickens. British Poultry Science, 42: 92-95. Mast J., Buyse J. and Godderis B. M. 2000. Dietary L-carnitine supplementation increases antigen-specific immunoglobulin G in broiler chickens. British
Journal of Nutrition, 83:161-166. Nitsan Z., Dvorin A., Zoref Z. and Mokady S. 1997. Effect of added soybean oil and dietary energy on metabolizable and net energy of broiler diets. British Poultry Science, 38: 101-106. Owen K.Q., Nelssen J. L., Coodb R.D.,Weeden T.L. and Blum S.A. 1996. Effect of L–carnitine and soybean oil on growth performance and body composition of early weaned pigs. Journal of Animal Science, 74:1612- 1619. Rabie M.H., Szilagyi M. and Gippert T. 1997. Effects of dietary L-carnitine on the performance and egg quality of laying hens from 65-73 weeks of age. British Journal of Nutrition, 78:615-623. Rezaei M., Attr A., Ghodratnama A. and Kermanshahi H. 2007. Study the effect of different levels of fat and Lcarnitine on performance, carcass characteristics and serum composition of broiler chicks. Pakistan
Journal of Biological
Sciences, 10: 1970-1976. SAS Instituute, 1998. SAS/STET Users Guide. Release 6.3 SAS Inc: Carry, NC. Sandor A., Kispal G.Y., Kerner J. and Alkonyi I. 1983. Combined effect of ascorbic acid deficiency and under feeding on hepatic carnitine level in quinea-piqs. Experientia, 39:512-513. Xu Z.R., Wang M.Q., Mao H.X., Zhan X.A. and Hu C.H. 2003 Effect of L–carnitine on growth performance, carcass composition and metabolism of lipids in male broiler. Poultry Science, 82:408-413. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,193 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,685 |