تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,995 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,757 |
اثر سطوح مختلف جایگزینی دانه سویای اکسترود شده به جای کنجاله سویا و سطوح مختلف ویتامین E برشاخص تولید و صفات اقتصادی جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 15-25 اصل مقاله (1.19 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد مرادی1؛ شهریار مقصودلو* 2؛ فرامرز رستمی3؛ یوسف مصطفیلو2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبدکاووس | ||
3استادیار گروه شیمی دانشکده علوم پایه، دانشگاه گنبدکاووس | ||
چکیده | ||
مطالعهای بهمنظور بررسی اثر جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامینE ، بر شاخص تولید و صفات اقتصادی جوجههای گوشتی صورت گرفت. تعداد 264 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب به 24 گروه 11 قطعهای تقسیم شدند. تحقیق بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×4 با هشت تیمار و سه تکرار درقالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا (صفر، 25، 50 و 75 درصد) با کنجاله سویا و دو سطح ویتامین E(42 و 75 واحد بینالمللی درکیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا بر شاخص تولید اثر معنیداری نداشت (05/0>P). سطوح توصیه شده ویتامین E بطور معنیداری باعث بهبود شاخص تولید در 28 روزگی شد (05/0>P). اثرات متقابل سطوح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و سطح مکمل ویتامین E، بر هزینه خوراک مصرفی در سن 28 روزگی معنیدار بود (05/0>P). همچنین اثرات متقابل بین تیمارها بر هزینه خوراک به اضافه وزن دورههای مختلف تفاوت معنیداری نشان داد (05/0>P). بهطوریکه افزیش سطوح هریک از آنها باعث افزایش در هزینهها شد. همچنین اثر متقابل بین تیمارها بر سود ناخالص اقتصادی در42 روزگی معنیدار بود (05/0>P) و افزایش در سود ناخالص اقتصادی مشاهده شد. میتوان گفت که سطوح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا در سطح بالاتر ویتامین E جیره تأثیر نامطلوبی بر وضعیت اقتصادی و شاخص تولید جوجههای گوشتی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
بازدهی اقتصادی؛ جوجه گوشتی؛ دانه اکسترود شده سویا؛ شاخص تولید؛ ویتامین E | ||
مراجع | ||
پوررضا ج .، صادقی ق .ع. و مهری م . 1387 . تغذیه مرغ (ترجمه). انتشارات ارکان دانش، ص 249 نصیری مقدم ح .، آزادگان مهر م.، زرتاش ل. و سالمی م . 1390 . تأثیر سطوح مختلف سویای اکسترود شده و آنزیم آویزایم بر 130-121:(2) عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی ایران. 3 Attia A.A., Abou-zeid A.E., Mohamed F.F. and Yakout H.M. 2001. Enhancement of broiler performance and immune response by
α-tocopherol supplemented in diets. Pakistan Journal of Biological Science, 4: 1029- 1035. Ayoola J.B. and Sanda M.E. 2012. An experimental evaluation of the economic efficiency of vitamin supplements in poultry feeds in Kogi state, Nigeria. international Journal of Science and Nature, 3: 604-607. Bartov I. and Frigg M.1992. Effect of high concentration of dietary vitamin E during various age periods on performance plasma vitamin E and meat mutability of broiler chicks at 7 week of age. British Poultry Science, 33: 393-402. Biswas A., Ahmed M., Bharti V.K. and Singh S.B. 2011.Effect of Antioxidants on Physio-biochemical and hematological parameters in broiler chicken at high. Altitude. Asian Australasian Journal of Animal Science, 24: 246 – 249. Carew L.B., Hill J.F.W. and Nesheim M.C. 1961. The comparative value of heated ground unextracted soybeans and heated dehulled soybean flakes as a source of soybean oil and energy for chicks. Journal of American Oil Chemistry Science, 38: 249–253. Cheva-Isarakul B. and Tangtaweewipat. 1995. Utilizing of full fat soybean in poultry diets. Asian Journal of Animal Science. 8: 95-89. Clarke E. and Wiseman J. 2005. Effects of variability in trypsine inhibitor content of soybean meals on true and apparent ileal digestibility of amino acids and pancreas size in broiler chicks. Journal of Animal feed Science and Technology, 121, 125-138. Coetzee G.J . M. and Hoffman LC 2001 .Effect of dietary vitamin E on the performance of broilers and quality of broiler meat during refrigerated and frozen storage. South African Journal of Animal Science, 31: 161- 175. Heinzerling P., Rollin H., Nockles C.F., Quarles C.L. and Tengerdy R.P. 1974. Protection of chicks against Ecoli infection by dietary supplementation with vitamin E. Exploration Biology and Medicine. 146: 279-287. Kennedy D.G., Goodall E.A., McIlroy S.G., Bruce D.W. and Rice D.A. 1992. The effects of increased vitamin E supplementation on profitable commercial broiler production. British Poultry Science, 33: 1015-1023. Leeson S., Atteh J.O. and Summers J.D. 1987. Effects of increasing dietary levels of commercially heated soybeans on performance, nutrient retention and carcass quality of broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 67: 821–828. McDowell L.R. and Ward N.E. 2009. Optimum Vitamin Nutrition for Poultry. International Journal of Poultry Production, 16: 27-34. Monari S. 1994. Fullfat soya handbook 2ª ed. American Soybean Association. Brussels, 44 pp. Moran E.T., Summers J.J. and Larmond E. 1973. Fullfat soybeans for growing and finishing large white turkeys. Poultry Science, 52: 1936–1941. Papadopoulos G. and Vandores S. 1988. Dietary estimation of full fat soybeans on broiler fattening during the Summer. Journal of Nutrition. 7:17-31. Parvu M., Iofciu A., Grossu D. and Iiescu M. 2001. Efficiency of toasted fullfat soybeans utilization in broiler feeding Archiva Zootechnica, 6: 151-153. Popescu, A., Criste R. 2003. Using Full Fat Soy bean in broiler diets and its effect on the production and economic efficiency of fattening. Journal of Central European Agriculture, 4: 168-174. Rajput A.B., Kolte B.R., Shisodiya J.M., Chandankhede J.M. and Chahande J.M. 2009. Effect of vitamin A, vitamin C, vitamin E and levamisole on performance of broilers. Veterinary World, 2: 225-227. Rezaei M., Teimouri A., Pourreza J., Syyahzadeh H. and Waldroup P.W. 2006. Effect of diet dilution in the starter period on performance and carcass characteristics of broiler chicks. Journal of Central European Agriculture, 7: 63-70. Villar P.G., Diaz C.A., Avila G.E., Guinzberg R., Pablos J.L. and Pina E. 2002. Effects of dietary Supplementation with vitamin C or vitamin E on growth performance in broilers. American Journal of Veterinary Research, 63: 573-576. Waldroup P.W. and Cotton T.L. 1974. Maximum usage levels of cooked full fat soybeans in all-mash broiler diets. Journal of Poultry Science, 53: 677- 680. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,151 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,644 |