تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,426 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,023 |
اثر افزودن چای سبز و روغن ماهی به جیره جوجههای گوشتی بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال علیه نیوکاسل | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 4، اسفند 1391، صفحه 1-13 اصل مقاله (390.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شقایق زارعزاده1؛ محمد روستائی علیمهر* 2؛ علیرضا علیزاده3؛ محسن محمدیقیصر1 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر چای سبز و روغن ماهی بر عملکرد و عیار پادتن علیه بیماری نیوکاسل، 405 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از آزمون فاکتوریل 3×3 مورد بررسی قرار گرفتند. جوجهها به 9 گروه و هر گروه به 3 دستۀ 15 قطعهای تقسیم شدند. جوجهها با 9 جیره حاوی مقادیر صفر (T0)، 75/0 (T0.75) یا 5/1 (T1.5) درصد پودر خشک چای سبز و مقادیر صفر (F0)، 75/0 (F0.75) یا 5/1 (F1.5) درصد روغن ماهی تغذیه شدند. واکسن نیوکاسل در روز 8 و 17 استفاده شد. جهت تعیین عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل بهوسیله آزمایش ممانعت از هموآگلوتیناسیون (HI) در روزهای 25، 32 و 39، از ورید بال 5 جوجه در هر تکرار نمونه خون گرفته شد. نتایج نشان داد که در کل دوره ضریب تبدیل خوراک بین تیمارها تفاوتی نداشت (05/0<P) و کمترین افزایش وزن روزانه (43/30) و بیشترین مصرف خوراک (25/73) در مقدار 5/1 درصد روغن ماهی و 5/1 درصد چای سبز مشاهد شد (05/0>P). در روز 39، بیشترین عیار پادتن (3) در سطح 5/1 درصد روغن ماهی مشاهده شد (05/0>P). در روزهای 32 و 39 عیار پادتن ضد ویروس نیوکاسل در سطح 5/1 درصد پودر خشک چای سبز (بهترتیب 09/2 و 18/2) کمتر از صفر درصد پودر خشک چای سبز (بهترتیب 64/2 و 84/2) بود (05/0>P). در نتیجه افزودن 5/1 درصد روغن ماهی و 5/1 درصد چای سبز به جیره جوجههای گوشتی بهترتیب سبب تحریک و تضعیف پاسخهای ایمنی هومورال علیه بیماری نیوکاسل میشود (05/0<P). | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ چای سبز؛ روغن ماهی؛ عملکرد؛ نیوکاسل | ||
مراجع | ||
رضاییان م .، غلامی پور س.، صفری ر.، پورغلام ر.، سلمانی جلودار ع. 1387 . مطالعه و بررسی امکان استخراج اسیدهای چرب .100 - 89 : امگا - 3 از روغن ماهی کیلکا، مجله علمی شیلات ایران، 17 بر (Echinacea purpurea) روستائی علی مهر م.، قهرمانی زهرائی ب.، حقیقیان رودسری م. 1392 . اثر عصاره گیاه سرخارگل . 70- 60 : عملکرد و پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال جوجه های گوشتی، مجله دامپزشکی ایران، 9 صفامهر ع .، آقایی ن.، وچگانی آذر س. 1389 . اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد، اجزاء لاشه و فراسنجه های کیفی .131-119 : گوشت در جوجه های گوشتی، مجله پژوهش های علوم دامی، 4 Abo Omar J. 2000. The effect of different levels of olive pulp on the feed intake and digestibility of broilers. Bethlehem University Journal, 19: 97-100. Alizadeh A. R., Alikhani M., Ghorbani G. R., Rahmani H. R., Rashidi L. and Loor J. J. 2012. Effects of feeding roasted safflower seeds (variety IL-111) and fish oil on dry matter intake, performance and milk fatty acid profiles in dairy cattle. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 96: 466–473. Al-Khalifa H., Givens D.I., Rymer C. and Yaqoob P. 2012. Effect of n-3 fatty acids on immune function in broiler chickens. Poultry Science, 91: 74-88. Allan W. H. and Gough R. E. A. 1974. Standard haemagglutination inhibition test for Newcastle disease, a comparison of macro and micro methods. Veterinary Research, 95: 120-123. Babayemi O.J., Hamzat R.A., Bamikole M.A., Anurudu N.F. and Olomola O.O. 2006. Preliminary studies on spent tea leaf: in vitro gas production as affected by chemical composition and secondary metabolites. Pakistan Journal of Nutrition, 5: 497-500. Balevi T. and Coskun B. 2000. Effects of some oils used in broiler rations on performance and fatty acid compositions in abdominal fat. Revue de Médecine Vétérinaire, 151: 937-944. Bharathan M., Schingoethe D.J., Hippen A.R., Kalscheur K.F., Gibson M.F. and Kargest K. 2008. Conjugated linoleic acid increases in milk from cows fed condensed corn distillers soluble and fish oil. Journal of Dairy Science, 91: 2796-2807. Burger R., Torres A., Warren R., Caldwell V. and Hunghes B. 1997. Echinacea induced cytokine production by human macrophages. Intennational Journal of Immunopharmacolology, 19: 371-379. Fritsche K.L. and Cassity N.A. 1992. Dietary n-3 fatty acids reduce antibody-dependent cell cytotoxicity and altereicosanoid release by chicken immune cells. Poultry Science, 71: 1646-57. Gonzalez-Alvarado J.M., Jimenez-Moreno E., Lazaro R. and Mateos G.G. 2007. Effect of type of cereal, heat processing of the cereal, and inclusion of fiber in the diet on productive performance and digestive traits of broilers. Poultry Science, 86: 1705-1715. Han SC., Kang G.J., Ko Y.J., Kang H.K., Moon S.W., Ann Y.S. and Yoo E.S. 2012. Fermented fish oil suppresses T helper 1/2 cell response in a mouse model of atopic dermatitis via generation of CD4+CD25+Foxp3+ T cells. BMC Immunology, 13: 44. Hulan H.W., Ackman R.G., Ratnayake M.N. and Proudfoot, F.G. 1988. Omega-3 fatty acid levels and performance of broiler chickens fed redfish meal or redfish oil. Canadian Journal of Animal Science, 68: 533-547. Jimenez-Moreno E., Gonzalez-Alvarado J.M., Gonzalez-Serrano A., Lazaro R. and Mateos G.G. 2009. Effect of dietary fiber and fat on performance and digestive traits of broilers from one to twenty-one days of age. Poultry Science, 88: 2562-2574. Kaneko K., Yamasaki K., Tagawa Y., Tokunaga M., Tobisa M. and Furuse M. 2001. Effect of dietary Japanese green tea powder on growth, meat ingredient and lipid accumulation in broilers. Journal of Animal Science, 38: 77-85. Khatibjoo A., Kermanshahi H., Golian A. and Zaghari M. 2011. The effect of dietary n-6:n-3 ratio and sex on broiler breeder immunity. Poultry Science, 90: 2209-16. Koreleski J. and Swiatkiewicz S. 2006. The influence of dietary fish oil and vitamin E on the fatty acid profile and oxidative stability of frozen stored chicken breast meat. Journal of Animal and Feed Science, 15: 631- 640. Korver D.R. and Klasing K.C. 1997. Dietary fish oil alters specific and inflammatory immune responses in chicks. Journal of Nutrition, 127: 2039-2046. López-Ferrer S., Baucells M.D., Barroeta A.C. and Grashorn M.A. 1999. n-3 enrichment of chicken meat using fish oil: alternative substitution with rapeseed and linseed oils. Poultry Science, 78: 356-365. Maroufyan E., Kasim A., Ebrahimi M., Loh T.C., Bejo M.H., Zerihun H., Hosseni F., Goh Y.M. and Farjam AS. 2012a. Omega-3 polyunsaturated fatty acids enrichment alters performance and immune, response in infectious bursal disease challenged broilers. Lipids Health Disease, 25: 11-15. Maroufyan E., Kasim A., Ebrahimi M., Loh TC., Hair-Bejo M. and Soleimani A.F. 2012b. Dietary methionine and n-6/n-3 polyunsaturated fatty acid ratio reduce adverse effects of infectious bursal disease in broilers. Poultry Science, 91: 2173-2182
. Mc Nab J. M. 1973. Sources of fiber are digested to different extents depending on the source of the fiber and ingredient. Worlds Poultry Science, 29: 251-263. Nishikawa H., Wakano K. and Kitani S. 2007. Inhibition of NADPH oxidase subunits translocation by tea catechin EGCG in mast cell. Biochemical and Biophysical Research Communications, 362: 504-509. Olmos A., Giner R
.M., Recio M.C., Ríos J.L., Gil-Benso R. and Máñez S. 2008. Interaction of dicaffeoylquinic derivatives with peroxynitrite and other reactive nitrogen species. Archives of Biochemistry and Biophysics, 475: 66-71. Pae M., Meydani S.N. and Wu D. 2012. The role of nutrition in enhancing immunity in aging. Aging and Disease, 3: 91-129. Pae M., Ren Z., Meydani M., Shang F., Meydani S.N. and Wu D. 2010. Epigallocatechin-3-gallate directly suppresses T cell proliferation through impaired IL-2 utilization and cell cycle progression. Journal of Nutrition, 140: 1509-1515. Pike I.H. 1999. Health benefits from feeding fish oil and fish meal. International fishmeal and oil manufacturers association,
Retrieved December 4, 2012. From www.gpfeeds.co.uk/analysis/fish_oil.pdf. Ramon S., Gao F., Serhan C.N. and Phipps R.P. 2012. Specialized proresolving mediators enhance human B cell differentiation to antibody-secreting cells. Journal of Immunology, 189: 1036-42.. Rezaee M.A., Motaharinia Y., Hosseini W., Jalili A., Rashidi A., Mosavi B., Zamini G. and Rahmani M.R. 2012. Natural oils enhance IL-10 and IFN-
γ production by human PBMCs cultured with Malassezia furfur, Iranian Journal of Immunology, 9: 109-118. Romeo L., Intrieri M., D’Agata V., Mangano N.G., Oriani G., OntarioM.L. and Scapagnini G. 2009. The Major green tea polyphenol,(-)-epigallocatechin-3-gallate, induces heme oxygenase in rat neurons and acts as an effective neuroprotective agent against oxidative stress. Journal of the American College of Nutrition, 28: 492-499. Rymer C., Gibbs R.A. and Givens D.I. 2009. Comparison of algal and fish sources on the oxidative stability of poultry meat and its enrichment with omega – 3 polyunsaturated fatty acids. Poultry Science, 89: 150-159. Sahin K., Orhan C., Tuzcu M., Ali S., Sahin N. and Hayirlis A. 2010. Epigallocatechin-3-gallate prevents lipid peroxidation and enhances antioxidant defense system via modulating hepatic nuclear transcription factors in heat- stressed quails. Poultry Science, 89: 2251-2258. Sakagami H., Takeda M., Sugaya K., Omata T., Takahashi H., Yamamura M., Hara Y. and Shimamura T. 1995. Stimulation by epigallocatechin gallate of interleukin-1 production by human peripheral blood mononuclear cells. Anticancer Research
, 15: 971-974. Sarker M.S.K., Kim G.M. and Yang C.J. 2010. Effect of green tea and biotite on performance, meat quality and organ development in Ross broiler. Journal of Egypt Poultry Science, l30:77-88. Selvaraj R.K. and Klasing K.C. 2006. Lutein and eicosapentaenoic acid interact to modify iNOS mRNA levels through the PPARgamma/RXR pathway in chickens and HD11 cell lines. Journal of Nutrition,136: 1610-6. Sharangi A.B. 2009. Medicinal and therapeutic potentialities of tea (Camellia sinensis L.). Food Research International, 42: 529–535. SPSS Inc. 2009. PASW Statistics for Windows, Version 18.0. Chicago: SPSS Inc. Uuganbayar D. 2004. A study on the utilization of green tea for laying hens and broiler chicks. A dissertation for the degree of doctor of philosophy, Sunchon National University,Suncheon, Korea. Wang Y.W., Ajuyah A.O., Sunwoo H.H., Cherian G. and Sim J.S. 2002. Maternal dietary N-3 fatty acids alter the spleen fatty acid composition and bovine serum albumin-induced wing web swelling in broilers. Poultry Science, 81: 1722-1727. Wolfram S. 2007.Effects of green tea and EGCG on cardiovascular and metabolic health. Journal of American College of Nutrition. 26: 373-388. Wu D., Wang J., Pae M. and Meydani S.N. 2012. Green tea EGCG, T cells, and T cell-mediated autoimmune diseases. Molecular Aspects of Medicine
, 33: 107-18. Yang C.J., Yang I.Y., Oh D.H., Bae I.H. and Cho S.G. 2003. Effect of green tea by-product on performance and body composition in broiler chicks. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 16: 867-872. Zollitsch W., Knaus W., Aichinger F. and Lettner F. 1997. Effects of different dietary fat source on performance and carcass characteristics of broiler. Animal Feed Science. 66: 63-73. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,139 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,823 |