تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,473 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,053 |
اثر اسانس آویشن شیرازی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ثبات اکسیداتیو گوشت در جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 2، شهریور 1392، صفحه 43-53 اصل مقاله (145.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید همدیه1؛ سید عبداله حسینی* 2؛ هوشنگ لطفالهیان2؛ مازیار محیطیاصلی3؛ علی غلامی کرکانی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام دانشگاه آزاد ورامین | ||
2استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
4کارشناس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر عملکرد و ماندگاری گوشت در جوجههای گوشتی، آزمایشی با 500 قطعه جوجه یک روزه، در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (شاهد، جیره پایه +100 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک، جیره پایه +150 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین، جیره پایه +200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس آویشن شیرازی)، چهار تکرار و 25 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. آنالیز اسانس نشان داد که ترکیبات اصلی اسانس آویشن شیرازی شامل تیمول (3/22 درصد)، p- سیمین (2/14 درصد)، لینالول (2/6 درصد)، γ- ترپینن (4/6 درصد)، 1و8- سینئول (3/5 درصد) و کارواکرول (1/3 درصد) هستند. افزودن اسانس آویشن شیرازی به جیره اثر معنیداری بر صفات عملکردی جوجههای گوشتی شامل وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل، ماندگاری و شاخص تولید نداشت (05/0<P). خوراک مصرفی تا 42 روزگی و وزن جوجهها تا 28 روزگی در تیمار آنتیبیوتیک بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). وزن نسبی لاشه و اجزای مختلف لاشه و چربی حفره بطنی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). میزان مواد واکنشدهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) در گوشت ران نگهداری شده به مدت 90 روز پس از کشتار در تیمار اسانس آویشن شیرازی نسبت به تیمار آنتیبیوتیک کمتر بود (05/0>P) اما تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشت. نتایج نشان دادند که اسانس آویشن شیرازی در بهبود عملکرد به اندازه آنتیبیوتیک موثر نبود اما ترکیبات آنتیاکسیدانی آن اثر مطلوبی بر پایداری اکسیداتیو گوشت در بلند مدت داشت و این امر میتواند برای نگهداری گوشت در سردخانهها و ذخیرهسازی آن، مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس آویشن شیرازی؛ جوجههای گوشتی؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد؛ ماندگاری گوشت | ||
مراجع | ||
Thymus ) G2 )'.+ Q4 1.V,.E 8 9 .1389a . %9K .j s*9 F. . %8 F.* 1E 9 %9K 9,12 )TU .7 %G -EE 17 %f 9E ).6< _9 L kotschyanus .607-610 .(o92) 9T ( Thymus kotschyanus) G2 )'.+ Q4 9B. 34 9,12 )TU .E 7 %G -EE 1J 9^f 9U ` 9 %€ %G -&19< 9 17 %f 9E .611 -614 .(o92) 9T 9 )'.+ -(A F12 . G7 L ,'( IXP k1 %*'2 D.9A F9. 34 9,12 )TU .7 %G -EE -c ^W 9834 .627 -630 .(o92) 9T F( Thymus vulgaris L) )'.+ %G Q4 9B -. .1389 . , . . %V9 9834 9 ).1E9. L Allium sativum L) 9 F(Echinacea purpurea (L) Moench) Y7 `9 -264 :26 F9. 9JI . G7 .252 D( 98 b 9B 9 .1388 . %*b .j F%, 3` F.O LE -13Q< .V0 –M3K ;,+ m( .9 -34 9 9,.8. X29 .120-131 :8 F. G7 .11o .Fk ;+ lX .: ;9 - '( .P -./0 . .U F-^W 317 F'2 34 7 Q4 D( (2 (+ 98b 9B .1385 . %1'` .j 9< ^.9 F.@ %Q1 F.O . ^Q .33 -43 :14 F92 8VA 34 ,'( -3& .) 98b 9B .1391 . 9 %9X1K . ;4 . F.+ . F.r Ku F. * (`+ F. 129G F. %( C1 - {e. % %T,( P - 7 92 .9U ;7 E.coli O157: H7 9 %*9 )'.+ D( g .192-197 :10 F9. 6 %TE -'. Y7 Fz9 38 Q4 ..92 b 9B -. 9 .1388 .j %e . , F. % F.r 7. .58-65 :9 F. G7 -13Q< .)3 - :s :223< % 9 %*9 )'.+ Abdulkarimi R. 2011. Immune response of broiler chickens supplemented with Thyme exteract (
thymus vulgaris ) in drinking water. Annals of Biological Research, 2: 208-212. Abdulkarimi R., Aghazadeh A. M. and Daneshyar M. 2011. Growth performance and some carcass charactristics in broiler chickens supplemented with thymus extract (
Thymus vulgaris) in drinking. Journal of American Science, 7: 400-405. Al-kassie G. A. M. and Jameel Y. J. 2009. The effect of adding
thymus vulgaris and cinnamomuim zeylanicum on productive performance in broilers. Proceeding of 9th veterinary scientific conference, College of Veterinary Medicine, University of Baghdad, Iraq. Ciftci, M., Ulku G., Abdurrauf Y., Okkes Y. and Bestami D. 2010. Effects of dietary antibiotic and cinnamon oil supplementation on antioxidative enzyme activities, cholesterol levels and fatty acid composition of serum and meat in broiler chickens. Acta Veterinary, 79: 33-40. Cross D. E., Mcdevitt R. M., Hillman K. and Acamovic T. 2007. The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age.British Poultry Science, 48: 496-506. Deighton N., Gidewell S. M., Deans S. G. and Goodman B. A. 1993. Identification by EPR spectocroscopy of carvacrol and thymol as a major source of free radicals in the oxidation of plant essential oils. Journal of the Science of Food and Agriculture, 63: 221-225. Demir E., Kilinc K., Yildirim Y., Dincer F. and Eseceli H. 2008. comparative effects of mint, sage, thyme and flavomycin in wheat-based broiler diets. Archiva Zootechnica, 11: 54-63. Ebrahimzadeh H., Yamini Y., Sefidkon F., Chaloosi M. and Pourmortazavi S. M. 2003. Chemical composition of the essential oil and supercritical CO
2 extracts of Zataria multiflora Boiss. Food Chemistry, 83: 357-361. Gandomi H., Misaghi A. Akhondzadeh Basti A., Bokaei S., Khosravi A., Abbasifar A. and Jebelli Javan A. 2009. Effect of
Zataria multiflora Boiss essential oil on growth and aflatoxin formation by Aspergillus flavus in culture media and cheese. Food and Chemical Toxicology, 47: 2397-2400. Hsu D. Z. and Liu M. Y. 2004 Sesame oil protects against lipopolysaccharide-stimulated oxidative stress in rats. Critical Care Medicine, 32: 227-231. Jamroz D., Orda J., Kamel C., Williczkiewicz A., Wertelecki T. and skorupin’ska J. 2003. The influence of phytogenic extract on performance, nutrients digestibility, carcass characteristic and gut microbial status in broiler chickens. Journal of Animal and Feed Science, 12: 583-596. Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Frehner M., Losa R. and Beynen A. C. 2003. Effects of dietary essential oli components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. British Poultry Science, 44: 450-457. Manzanillo E. G., Baucelis F., Kamel C., Morales J., Perez J. F. and Gass J. 2001. Effects of plant extracts on the performance and lower gut microflora of early weaned piglets. Journal of Animal Science, 1: 473-476. Najafi P., and Torki M. 2010. Performance, blood metabolites and immunocompetaence of broiler chicks fed diets included essential oils of medicinal herbs. Journal of Animal and Veterinary Advances, 9: 1164-1168. NRC. 1994. Nutrient requirements of poultry. 9
th Ed. Natl. Acad. Sci., Washington DC. Ocak N., Erener F., Burak A. K., Sungu M., Altop A. and Ozmen A. 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (
Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science, 53: 169-175. Rahimi S., Teymouri zadeh Z., Karimi torshizi M. A., Omidbaigi R. and Rokni H. 2011. Effect of the three herbal extracts on growth performance, immune system, blood factors and intestinal selected bacterial population in broiler chickens. Journal of Agricultural Science and Technology, 13: 527-539. Saei-Dehkordi S. S., Tajik H., Moradi M. and Khalighi-Sigaroodi F. 2010. Chemical composition of essential oils in
Zataria multiflora Boiss from different parts of Iran and their antioxidant and antimicrobial efficacy. Food and Chemical Toxicology, 48, 1562-1567. Sengul T., Yurtseven S., Cetin M., Kocyigit A. and Sogut B. 2008. Effect of thyme (
T. vulgaris) extract on fattening performance, some blood parameters, oxidative stress and DNA damage in Japanese quails. Journal of Animal and Feed Science, 17: 608-620. Strange E. D. and Benedict R. C. 1977. Evaluation of rapid tests for monitoring alterations in meat quality during storage. Journal of Food Protection, 40: 843-847. Tessaraud S., Bihan-dural E., Pereson R., Michel J. and Chagueau A. M. 1999. Response of chick lines selected on carcass quality to dietary lysine supply. Poultry Science, 78: 80-84. Toghyani M., Tohidi M., Gheisari A. A. and Tabeidian S. A. 2010. Performance, immunity, serum biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. African Journal of Biotechnology, 9: 6819-6825. Tschirch H. 2000. The use of natural plant extracts as production enhancers in modern animal rearing practices. Zeszyly naukowe akademici rolniczej wroclaw, zootechnik, 376: 25-39. Waibel P. E., Halvorson J. C., Noll L. S. and Hoffbeck S. L. 1991. Influence of Virginiamycin on growth and efficiency of large white turkeys. Poultry Science, 70: 837-847. Yang C. J., Yang I. Y., Oh D. H., Bae I. H., Cho S. G., Kong I. G., Uuganbayar D. and Choi K. S. 2003. Effect of green tea by-product on performance and body composition in broiler chicks. Asian-Australian Journal of Animal Science, 16: 867-872. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,106 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,325 |