تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,997 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,757 |
اثر سین بیوتیک Biomin IMBO بر عملکرد، چربی سرم خون و پاسخ های ایمنی هومورال در جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 3، آذر 1392، صفحه 59-66 اصل مقاله (201.35 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مرتضی مهری* 1؛ حسینعلی قاسمی2؛ حسین مرادی شهربابک3 | ||
1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر قدس، گروه علوم دامی، تهران | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک | ||
3استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثرات مکمل سینبیوتیک حاوی انتروکوکوس فاسیوم و اینولین بر عملکرد، چربی سرم خون و پاسخ های ایمنی هومورال در برابر گلبول قرمز خون گوسفند (SRBC) آزمایشی با استفاده از 400 قطعه جوجههای گوشتی نر انجام گرفت. جوجه ها به طور تصادفی به 16 واحد آزمایشی (25 پرنده در هر واحد) تقسیم و با جیره بر پایه ذرت و سویا تغذیه شدند. هر 4 واحد برای یک تیمار در نظر گرفته شد و مقدار صفر، 5/0، 1 و 5/1 گرم در کیلوگرم مکمل سین بیوتیک به جیره هر تیمار اضافه شد. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش وزن و ضریب تبدیل کل دوره پرورش در تیمار 1 (به ترتیب 2662 گرم و 72/1) و 5/1 (به ترتیب 2596 گرم و 74/1) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره بیشتر از شاهد بود (05/0>P). همچنین در روز 28 و 42، میزان کلسترول سرم در تیمار 1 (به ترتیب mg/dL 8/156 و 6/107) و 5/1 (به ترتیب mg/dL3/146 و 5/106) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره کمتر از شاهد بود (05/0>P). در روز 41، عیار پادتن علیه گلبول قرمز در تیمار 1 (09/8) و تیمار 2 (69/8) گرم سین بیوتیک در کیلوگرم جیره بیشتر از شاهد بود (05/0>P). به طورکلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح 1 و 5/1 گرم/کیلوگرم سینبیوتیک در جیره غذایی جوجههای گوشتی می تواند باعث بهبود عملکرد رشد، پاسخهای ایمنی و کاهش کلسترول خون گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخ پادتن؛ جوجه های گوشتی؛ سین بیوتیک؛ عملکرد؛ لیپید سرم | ||
مراجع | ||
Awad W. A., Ghareeb K., Abdel-Raheem S. and Bohm J. 2009. Effects of dietary inclusion of probiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, and intestinal histomorphology of broiler chickens. Poultry Science, 88:49–56.
Bengmark S. 2002. Gut microbial ecology in critical illness: is there a role for prebiotics, probiotics, and synbiotics? Current Opinion in Critical Care, 8: 145–151.
Fletcher D. L. 2002 Poultry meat quality. World's Poultry Science Journal, 58: 131–146.
Friedewald W. T., Levy R. I., Fredrickson D. S. 1972. Estimation of concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma without use of the ultra-centrifuge. Clinical Chemistry, 18: 449–502.
Fukushima M. and Nakano M. 1996. Effects of a mixture of organisms, Lactobacillus acidophilus or Streptococcus faecalis on cholesterol metabolism in rats fed on a fat- and cholesterol- enriched diet. British Journal Nutrition, 76: 857-867.
Fuller R. 1989. Probiotics in man and animal. Journal of applied bacteriology, 66: 365-378.
Huang M. K., Choi Y. J., Houde R., Lee J. W., Lee B. and Zhao X. 2004. Effects of Lactobacilli and an acidophilic fungus on the production performance and immune responses in broiler chickens. Poultry Science, 83: 788-795.
Janardhana V., Broadway M. M., Bruce M. P., Lowenthal J. W., Geier M. S., Hughes R. J. and Bean A. G. D. 2009. Prebiotics modulate immune responses in the gut-associated lymphoid tissue of chickens. Journal of Nutrition, 139: 1404–1409.
Kalavathy R., Abdullah N., Jalaludin S. and Ho Y. W. 2003. Effect of lactobacillus cultures on growth performance, abdominal fat deposition, serum lipid and weight of organs of broiler chickens. British Poultry Science, 44: 139-144.
Koenen M. E., Kramer J., van der Hulst R., Heres L., Jeurissen S. H. M. and Boersma W. J. A. 2004. Immunomodulation by probiotic lactobacilli in layer- and meat-type chickens. British Poultry Science, 45: 355-366.
Mohan B., Kadirvel R., Bhaskaran M. and Natarajan A. 1995. Effect of probiotic supplementation on serum/ yolk cholesterol and on egg shell thickness in layers. British Poultry Science, 36: 779-803.
Nelson N. A., Lakshmanan N. and Lamont S. J. 1995. Sheep red blood cell and Brucella abortus antibody responses in chickens selected for multitrait immunocompetence. Poultry Science, 74: 1603–1609.
Niu Z. Y., Liu F. Z., Yan Q. L. and Li W. C. 2009. Effects of different levels of vitamin E on growth performance and immune responses of broilers under heat stress. Poultry Science, 88: 2101–2107.
Ooi L. G. and Liong M. T. 2010. Cholesterol-lowering effects of probiotics and prebiotics: a review of in vivo and in vitro findings. International Journal of Molecular Science, 11: 2499-2522.
Patterson J. A. and Burkhoder K. M. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production.Poultry Science, 82: 627–631.
Pereira D. I. and Gibson G. R. 2002. Effects of consumption of probiotics and prebiotics on serum lipid levels in humans. Critical Reviews in Biochemistry and Molecular Biology, 37: 259-81.
Robertfroid M. B. and Delzenne N. 1998. Dietary fructans. Annual Review of Nutrition, 18: 117–143.
Salma U., Miah A. G., Maki T., Nishimura M. and Tsujii H. 2007.Effect of dietary Rhodobactercapsulatus on cholesterol concentration and fatty acid composition in broiler meat. Poultry Science, 86: 1920-1926.
SAS Institute. 2001. SAS User’s Guide: Statistics. Version 8.SAS Institute Inc., Cary, North Carolina.
Shim K. S., Park G. H., Choi C. J. and Na C. S. 2004. Decreased triglyceride and cholesterol levels in serum, liver and breast muscle in broiler by the supplementation of dietary Codonopsis lanceolata root. Asian-Australian Journal of Animal Science, 17: 511-513.
Velasco S., Ortiz L. T., Alzueta C., Rebole A., Trevio J. and Rodriguez M. L. 2010. Effect of inulin supplementation and dietary fat source on performance, blood serum metabolites, liver lipids, abdominal fat deposition, and tissue fatty acid composition in broiler chickens. Poultry Science, 89: 1651–1662.
Yalcinkaya I., Gungor T., Basalan M. and Erdem E. 2008. Mannan oligosaccharides (MOS) from Saccharomyces cerevisiae in broilers: effects on performance and blood biochemistry. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 32: 43-48.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,907 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,459 |