تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,044 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,757 |
اثر سیلی مارین بر صفات تولیدی و پاسخهای ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 3، آذر 1392، صفحه 49-58 اصل مقاله (243.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علیرضا مجاهدطلب1؛ مهرداد محمدی* 2؛ محمد روستایی علی مهر3؛ محمد اسدی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
3استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
4دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر مصرف سطوح مختلف سیلیمارین بر صفات تولیدی و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. 288 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه کاب 500 در یک طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار بررسی شدند. مقادیر صفر (شاهد)، 160، 200، 240، 280 و 320 قسمت در میلیون (ppm) سیلیمارین از روز سوم به جیره جوجهها اضافه شد. مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک اندازهگیری شد. به منظور بررسی پاسخ ایمنی هومورال در روزهای 8 و 22 پرورش، ml 1/0 از سوسپانسیون 25 درصد گلبول قرمز گوسفندی (SRBC) به عضله سینه جوجهها تزریق و اندازهگیری تیتر آنتیبادی سرم در روزهای 21، 28، 35 و 42 به روش هماگلوتیناسیون انجام شد. با تزریق ml 1/0 فیتوهماگلوتینین (PHA-P) در روز 16 پرورش به چین پوستی بال جوجهها و با تعیین ضخامت پوست بعد از 24 و 48 ساعت، پاسخ ایمنی سلولی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که مصرف 200، 240، 280 و ppm320 سیلیمارین موجب کاهش خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل خوراک جوجهها شد (05/0P<)، ولی بر افزایش وزن جوجهها تاثیری نداشت (05/0P>). مصرف 200، 240، 280 و ppm320 سیلیمارین موجب افزایش تیتر آنتیبادی تام علیه SRBC وIgG در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<)، ولی بر تیتر IgM و شاخص تحریک پوستی در پاسخ به PHA-P تاثیری نداشت (05/0P>). به طورکلی نتایج این تحقیق نشان داد مصرف مقادیر 200، 240، 280 و ppm320 سیلیمارین در جیره باعث بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال جوجههای گوشتی شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
پاسخهای ایمنی؛ جوجه گوشتی؛ سیلیمارین؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
تیموریزاده ز.، رحیمی ش.، کریمی ترشیزی م. ا. و امیدبیگی ر. 1388. مقایسه اثر عصارههای آویشن(Thymus vulgaris L.)، سرخارگل(Moench. (L.) Echinacea purpurea)، سیر(Allium sativum L.) و آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین بر جمعیت میکروفلور روده و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی. فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25 (1): 39-48. زرگری ع. 1376. گیاهان دارویی. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. چاپ پنجم، جلد سوم، صفحه: 24-38. Agarwal R. Agarwal C. H., Ichikaw H. and Singh R. P. 2006. Anticancer potential of Silymarin: From bench to bed side (Review). Anticancer Research, 26: 4457-4498.
Basiglio C. L., Sanchez Pozzi E. J., Mottino A. D. and Roma M. G. 2009. Differential effects of Silymarin and its active component silibinin on plasma membrane stability and hepatocellular lysis. Chemico-Biological Interaction, 179: 297-303.
Bendich A. 1993. Physiological role of antioxidant in the immune system. Journal of Dairy Science, 76: 2789-2794.
Blevins S., Siegel P. B., Blodgett D. J., Ehrich M., Saunders G. K. and Lewis R. M. 2010. Effects of Silymarin on gossypol toxicosis in divergent lines of chickens. Poultry Science, 89: 1878-1886.
Cook N. C. and Samman S. 1996. Flavonoids-chemistry, metabolism, cardio protective effects, and dietary sources. The Journal of Nutritional Biochemistry, 7: 66-76. Feher J., Lang I., Nekam K., Csomos G., Muzes G. and Deak G. 1987. Effect of silibinin on the activity and expression of superoxide dismutase in lymphocytes from patients with chronic alcoholic liver disease. Free Radical Research Communical, 3: 373-377.
Gawe A., Kotonski B., Madej J. A. and Mazurkiewicz M. 2003. Effect of silymarin on chicken and turkey broilers’ rearing and the production indices of reproduction hen flocks. Medycyna Weterynaryjna, 59 (6): 517-520.
Gharagozloo M., Velardi E., Bruscoli S., Agostini, M., Di Sante M., Donato V., Amirghofran Z. and Riccardi C. 2010. Silymarin suppress CD4+ T cell activation and proliferation: Effects on NF-B activity and IL-2 production. Pharmacological Research, 61: 405-409.
Goel V., Chang C., Slama J. V., Barton R., Bauer R., Gahler R. and Basu T. K. 2002. Alkylimids of Echinacea purpurea stimulate alveolar macrophage function in normal rats. International Journal of Immunopharmacology, 2(3): 381-387.
Grasman K. A. 2010. In vivo functional tests for assessing immunotoxicity in birds (Ed.), Immunotoxicity testing: Methods and Protocols, Methods in Molecular Biology (pp. 387-397). Humana Press, Product.
Johnson V. J., Osuchowski M. F., He, Q. and Sharma R. P. 2002. Physiological responses to a natural antioxidant flavonoids mixture, Silymarin, in BALB/c mice: II Alterations on thymic differentiation correlate with changes in c-myc gene expression. Planta Medica, 68 (11): 289-296.
Kreunkinet M. and Van der Zijpp I. 1990. Effect of different dose of sheep erythrocytes on the humoral immune response of chicken lines selected for high or low antibody production. Poultry Science, 69: 608-614.
Kvasnicka F., Biba B., Sevcik R., Voldrich M. and Kratka J. 2003. Analysis of the active components of Silymarin. Journal of Chromatography, 990: 239-245.
Meroni P. L., Barcellini W., Borghi M. O., Vismara A., Ferraro G., Ciani D. and Zanussi C. 1988. Silybin inhibition of human T-lymphocyte activation. International Journal of Tissue Reactions, 10(3): 177-181.
Morazzoni P., Magistretti M. J., Giachetti C. and Zanolo G. 1992. Comparative bioavailability of Silipide, a new flavanolignan complex, in rats. European Journal of Drug Metabolism and Pharmacokinetics, 17: 39-44.
Muzes G., Deak G., Lang I., Nekam K., Gergely P. and Feher J. 1991. Effect of the bioflavonoid Silymarin on the in vitro activity and expression of superoxide dismutase (SOD) enzyme. Acta Physiologica Hungarica, 78: 3-9.
Quarantelli A., Righi F., Bonomi A., Renzi M., Bruni R. and Fusari A. 2005. La silimarina nell’alimentazione delle galline ovaiole. Congresso della Societa` Italiana, 5 Jun. Italia, pp. 463-464.
Recoquillay F. 2006. Active plant extracts show promise in poultry production. Poultry International, 45 (2): 28-30.
Schiavone A., Righi F., Quarantelli A., Bruni R., Serventi P. and Fusari A. 2007. Use of Silybum marianum fruit extract in broiler chicken nutrition: influence on performance and meat quality. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 91: 256-262.
Schumann J., Prockl J., Kiemer A. K., Vollmar A. M., Bang R. and Tiegs G. 2003. Silibinin protects mice from T cell-dependent liver injury. Journal of Hepatology, 39(3): 333-340.
Soto C., Recoba R., Barron H., Alvarez C. and Favari L. 2003. Silymarin increases antioxidant enzymes in alloxan-induced diabetes in rat pancreas. Comparative Biochemistry and Physiology-Part C: Toxicology and Pharmacology, 136: 205-212.
Suchy P., Strakova E., Kummer V., Herzig I. and Blechova E. 2008. Hepatoprotective effects of milk thistle (Silybum marianum) seed cakes during the chicken broiler fattening. Acta Veterinaria Brno, 77: 31-38.
Takahashi K., Mashiko T. and Akiba Y. 2000. Effect of dietary concentration of xylitol on growth in male broiler chicks during immunological stress. Poultry Science, 79: 743-747.
Tedesco D., Steidler S., Galletti S., Tameni M., Sonzogni O. and Ravarotto L. 2004. Efficacy of Silymarin-phospholipid complex in reducing the toxicity of aflatoxin B[1] in broiler chicks. Poultry Science, 83(11): 1839-1843.
Urbanczyk J., Hanczakowska E. and Swiatkiewicz M. 2002. Herb mixture as an antibiotic substitute in pig feeding. Medycyna Weterynaryjna, 58 (11): 887-889.
Van der zijpp, A. J., Scott T. R. and Glick B. 1986. The effect of different routes of antigen administration on the humoral immune response of the chicks. Poultry Science, 65: 809-811.
Vogle G. 1979. Studies on pharmacodynamics, site and mechanism of action of silymarin the antihepatotoxic principale from Silybum marianum (L.) Gaert. Arzneim Forsch, 25: 179-185.
Wilasrusmee C., Kittur S., Shah G., Siddiqui J., Bruch D. and Wilasrusmee S. K. 2002. Immunostimulatory effect of Silybum marianum (milk thistle) extract. Medical Science Monitor, 8(11): 439-443. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,963 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,356 |