تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,182 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,893 |
اثر رطوبت شلتوک، دمای خشک کن و نوع سفیدکن بر درصد برنج سالم و ویژگی های کیفی برخی از ارقام برنج متداول در شمال ایران | ||
تحقیقات غلات | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 4، دی 1395، صفحه 423-435 اصل مقاله (357.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کبری تجددی طلب* 1؛ عاصفه لطیفی2؛ فاطمه حبیبی3 | ||
1استادیار پژوهش،موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران | ||
2کارشناس، موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران | ||
3استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
ارقام مختلف شلتوک بهدلیل ویژگیهای ذاتی متنوع، واکنشهای متفاوتی نسبت به شرایط خشککردن و عملیات تبدیل نشان میدهند. از اینرو، تعیین عوامل مطلوب خشککردن شلتوک و انتخاب سیستم تبدیل مناسب میتواند نقش بهسزایی درکاهش ضایعات در فرآیند تبدیل داشته باشد. در این راستا، بهمنظور مطالعه اثر عوامل خشککردن شلتوک و نوع سفیدکن بر درصد برنج سالم و ویژگیهای کیفی دو رقم برنج محلی و دو رقم پرمحصول شمال ایران، از آزمایش فاکتوریل چهار فاکتوره در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. چهار فاکتور شامل نوع رقم در چهار سطح (هاشمی و طارم، گوهر و کشوری)، نوع سفیدکن در دو سطح (سایشی و مالشی)، رطوبت نهایی شلتوک در دو سطح (10-9 و 12-11 درصد) و دمای خشککن در دو سطح (40 و50 درجه سلسیوس) بودند. نتایج نشان داد که جذب آب ارقام گوهر و کشوری کمتر از ارقام هاشمی و طارم بود، اما اثر نوع سفیدکن بر جذب آب معنیدار نبود. بیشترین و کمترین از دست دادن مواد جامد نیز بهترتیب متعلق به ارقام گوهر و طارم بود. در مجموع مقایسه فاکتورهای مورد مطالعه در این تحقیق نتایج نشان دادکه خشک کردن شلتوک با دمای40 درجه سلسیوس و رطوبت نهایی12-11 درصد و بهکارگیری سفیدکن سایشیبرای تبدیل ارقام محلی و پرمحصولباعث تولید برنج سالم بیشتری شد، امابرای تبدیل شلتوک با سیستم اصطکاکی، رطوبت نهایی10-9 درصد منجر به تولید برنج سالم بیشتری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام پرمحصول؛ ارقام محلی؛ دمای خشککن؛ سفیدکن اصطکاکی؛ سفیدکن سایشی | ||
مراجع | ||
Afzalinia, S. and Shaker, M. 2000. Comparison of different combination of milling system and choose the best. Research Report. Agricultural Research Center of Fars, Iran. (In Persian).##Autrey, H. S., Grigorief, W. W., Altschul, A. M. and Hogan, J.T. 1955. Effects of milling conditions on breakage of rice grains. Journal of Agricultural and Food Chemistry3: 593-599.##Aziz, M. A. and Shafi, M. 1966. Study on the effect of variety on milling. Technical Bulletin No. 1-3. Department of Agriculture, Government of West Pakistan.##Battacharya, K. R. 1980. Breakage of rice during milling: A review. Tropical Science22: 255-276.##Champagne, E. T. 2004. Rice: Chemistry and technology. Thirdedition. American Association of Cereal Chemists, Inc. St. Paul, Minnesota, USA. 639 p.##Fan, J., Siebenmorgen, T. J. and Yang, W. 2000. A study of head rice yield reduction of long and medium grain rice varieties in relation to various harvest and drying conditions. Transactions of the American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASAE) 43: 1709-1714.##FAO. 2015. Food and Agricultural Organization. Statistics: FAOSTAT agriculture. Retrieved June 10, 2015, from http://fao.org/crop/statistics.##Hogan, J. T. and Plank, R. W. 1958. Hydration characteristics of rice as influenced by variety and drying method. Cereal Chemistry35: 469-482.##Hossain, M. S., Singh, A. K. and Fasih-uz, Z. 2009. Cooking and eating characteristics of some newly identified inter sub-specific (indica/japonica) rice hybrids. ScienceAsia 35: 320-325.##Indudhara Swamy, Y. M. and Bhattcharya, K. R. 1982. Breakage of rice during milling and type of cracked in immature grains. Journal of Food Science Technology9:106- 1118.##IRRI. 2015a. Grain quality. Retrieved August 5, 2015, from www.knowledgebank.irri.org/grainquality/module_3/02.htm.##IRRI. 2015b.Rice milling manual. Retrieved August5, 2015, from www.knowledgebank.irri.org/ericeproduction/.../Teaching_Manual_Rice_Milling.pdf.##Jahandideh, H. 1995. Investigation of rice losses reduction in milling step. M. Sc. Dissertation, University of Tarbiat Modares, Tehran, Iran. (In Persian).##Kadan, R.S., Bryant, R. J. and Miller, J.A. 2008. Effects of milling on functional properties of rice flour. Journal of Food Science73: 151-154.##Kent, N. L. 1982. Technology of cereals:An introduction for students of food science and agriculture. Third edition. 185 p.##Kohlwey, D. E. 1992. The quest for the whole grain in rice milling. Cereal Foods World 37: 633-639.#Lisle, A. J., Martin, M. and Fitzgerald, M.A. 2000. Chalky and translucent rice grains differ in starch composition and structure and cooking properties. Cereal Chemistry77: 627-632.##Malik, A., Majid, A. and Ahmad, S. 1980. Effect of different moisture levels and variety on milling quality of rice. Pakistan Journal of Agricultural Research1: 81-85.##Mondoza, E. E. and Rigor, A. C. 1983. Quality deterioration in on-farm level of operation. Naphir project. Research Report of Food Terminal Inc.##Nehus, Z. T. 1997. Milled rice breakage as influenced by environmental conditions, kernel moisture content and starch thermal properties. M. Sc.Dissertation, University of Arkansas, Fayetteville AR, USA.##Patindol, J., Wang, Y., Siebenmorgen, T. J. and Jane, J. 2003. Properties of flours and starches as affected by rough rice drying regime. Cereal Chemistry80(1):30-34.##Payman, S. H., Bagheri, I. and Zareiforoush H. 2012. Milling characteristics of rice grains as affected by paddy mixture ratio and moisture content. International Journal of Biosciences4: 87-97.##Reid, J. D., Siebenmorgen, T. J. and Mauromoustakos, A. 1998. Factors affecting the slope of head rice yield vs. degree of milling. Cereal Chemistry 75:738-741.##Saleh, M. I. and Hean-Francois, M. 2007. Effect of moisture content at harvest and degree of milling (based on surface lipid content) on the texture properties of cooked long-grain. Rice 84: 119-124.##Sandeep, K. 2003. Characterization and genetic analysis of new plant type traits in rice (Oryza sativaL.) IARI, New Delhi, India.##Sidhu, G.S. 1989. Quality rice for export purpose. Annual AICRIP Workshop, CCS HAU Hisar, India.##Singh, N., Kaur, L., Singsadhu, K., Kaur, J. and Nishinari, K. 2006. Relationships between physicochemical, morphological, thermal, rheological properties of rice starches. Food Hydrocolloids 20: 532-542.##Shobha, R.N. 2003. Quality consideration in developing rice hybrids. In: Viraktamath, B. C. (Ed.). Winter school on advance in hybrid rice technology. B Mishra Project Director Directorate of Rice Research Press. pp: 145-159.##Tajaddodi Talab, K. 2000. The effect of drying temperature and final moisture content on milling and cooking quality of rice in an abrasive system. Research Report. Rice Research Institute of Iran, Rasht, Iran. (In Persian).##Tajaddodi Talab, K. 2005. Optimization of the drying condtions for different rice varieties. Research Report. Rice Research Institute of Iran, Rasht, Iran. (In Persian).##Tajaddodi Talab, K., Ibrahim, M. N., Spotar, S., Talib, R. A. and Muhammad, K. 2012. Glass transition temperature, mechanical properties of rice and their relationships with milling quality. International Journal of Food Engineering8: 1- 20.##Thakur, A. K.and Gupta, A. K. 2006. Two stage drying of high moisture paddy with intervening rest period. Energy Conversion and Management47: 3069-3083.##Thomas, R., Wan-Nadiah, W. A. and Bhat, R. 2013. Physiochemical properties, proximate composition, and cooking qualities of locally grown and imported rice varieties marketed in Penang, Malaysia.International Food Research Journal 20 (3): 1345-1351.##Webb, B.F. 1991. Rice quality and grades. In:Luh, B.S. (Ed.).Rice Utilization. Van Nostrand Reihold,New York.##Wimberly, Y. E. 1983. Paddy rice post harvest in developing countries. International Rice Research Institute. Manila, Philippines.##Zhang, Q., Yang, W. and Sun, Z. 2005. Mechanical properties of sound and fissured rice kernels and their implications for rice breakage. Journal of Food Engineering68: 65-72.##Zheng, X. and Lan, Y. 2007. Effects of drying temperature and moisture content on rice taste quality. Agricultural Engineering International: The CIGR Ejournal. Manuscript Fp07 023. Vol IX. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,257 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 999 |