تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,057 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,774 |
اثر افزودنی باکتریایی تولید کننده اسید لاکتیک ناهمگن بر ترکیبات شیمیایی و خصوصیات تخمیری مخلوط یونجه پلاسیده شده به همراه تفاله پرتقال | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 27-37 اصل مقاله (861.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2017.2171 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی کریمی1؛ مقصود بشارتی* 2؛ اکبر تقی زاده3؛ رشید صفری2 | ||
1دانش آموخنه کارشناسی تغذیه دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز | ||
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودنی باکتریایی لالسیل (لاکتوباسیلوس بوچنری 40788) بر خصوصیات شیمیایی و پایداری هوازی سیلاژ یونجه پلاسیده شده و خرد شده با اندازه متوسط 2 سانتیمتر به همراه تفاله پرتقال، انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) علوفه یونجه پلاسیده (تیمار شاهد)، 2) علوفه یونجه پلاسیده به همراه تفاله پرتقال (با نسبت 70 به 30) بدون افزودنی باکتریایی، 3) تیمار 2 به همراه cfu/g 108×5/1 افزودنی لالسیل، 4) تیمار 2 به همراه cfu/g 108×3 افزودنی لالسیل، 5) تیمار 2 به همراه cfu/g 108×5/4 افزودنی لالسیل بودند و به مدت 90 روز در دمای اتاق سیلو شد. دادههای بدست آمده در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی آنالیز گردیدpH .تمام نمونهها کمتر از 55/4 بود اما pH شاهد در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود (05/0P<). افزودن تفاله پرتقال و مکمل باکتریایی به یونجه پلاسیده سبب افزایش معنی دار کربوهیدرات محلول در آب (WSC) و کل اسیدهای چرب فرار tVFA شد (05/0P<). کمترین مقاومت در برابر فساد پذیری مربوط به تیمار 1 و بیشترین مقدار مربوط به تیمار 5 بود (به ترتیب 56 ساعت و 200 ساعت پس از قرار گرفتن در مجاورت هوا). بطورکلی افزودنی باکتریایی لاکتوباسیلوس بوچنری به همراه تفاله پرتقال با در دسترس قرار دادن کربوهیدرات قابل تخمیر برای لاکتوباسیلها و کاهش سریع pHو محدود نمودن تکثیر مخمرها و قارچها سبب افزایش پایداری هوازی و بهبود کیفیت سیلوی حاصله گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
پایداری هوازی؛ تفاله پرتقال؛ سیلاژ یونجه؛ لاکتوباسیلوس بوچنری | ||
مراجع | ||
اسدی الموتی ع.، علیخانی م.، قربانی غ.ر.، و سمیع ع. ح. 1383. اثر افزودنی های مختلف بر کیفیت تخمیر سیلوی ارزن در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی،3: 149-161. سید مومن، س. م. 1382. مطالعه اثرات سطوح بقایای پوست گیری و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بز کرکی راینی. پایانامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج. Adesogan A. T., Krueger N., Salawu M. B., Dean D. B., and Staples C. R. 2004. The Influence of Treatment with Dual Purpose Bacterial Inoculants or Soluble Carbohydrates on the Fermentation and Aerobic Stability of Bermudagrass. Journal of Dairy Science, 87: 3407–3416.
Aksu T., Baytok E., Karslı M. A. and Muruz H. 2006. Effects of formic acid, molasses and inoculant additives on corn silage composition, organic matter digestibility and microbial protein synthesis in sheep. Small Ruminant Research, 61: 29-33.
Association of offical Analytic chemists (AOAC). 2002. Official method of Analytic. Vol. 1. 17 thed. AOAC, Arilington, VA.Pp: 120-155.
Baytok E., Aksu T., Karsli M. A. and Muruz H. 2005. The effects of formic acid, molasses and inoculant as silage additives on corn silage composition and ruminal fermentation characteristics in sheep. Turkish journal of Veterinary and Animal Science, 29: 469-474.
Bernardes T. F., Reis R. A. and Moreira A. L. 2005. Fermentative and microbiological profile of marandu-grass ensiled with citrus pulp pellets. Science Agriculture, 62(3): 214-220.
Chase L. E. 1988. Controlling silage quality. In: Cornell Nutrition Conference for Feed Manufacture. Cornell University, Ithaca, NY, pp. 41.
Contreras-Govea F. E., Muck R. E., Mertens D. R. and Weimer P. J. 2010. Microbial inoculant effects on silage and in vitro ruminal fermentation, and microbial biomass estimation for alfalfa, BMR corn, and corn silages. Animal Feed Science and Technology, 163: 2-10.
Curtis J. L. 1996. Effect of variety on the forage yield, ensiling characteristics, and nutritive value of alfalfa, and effects of cutting, stage of maturity, and silage additives on the preservation and nutritive value of alfalfa silage. A dissertation. Kansas state university. Department of animal science and industry collage of agriculture.
Dawson L. E. R., Ferris C. P., Steen R. W. J., Gordon F. J. and Kilpatrick D. J. 1999. The effects of wilting grass before ensiling on silage intake. Grass and Forage Science, 54: 237–247.
Driehuis F., Oude Elferink S. J. W. H. and Van Wikselaar P. G. 2001. Fermentation characteristics and aerobic stability of grass silage inoculated with Lactobacillus buchneri, with or without homofermentative lactic acid bacteria. Grass and Forage Science, 56: 330-343.
Dubios A., Giles M. K. A., Hamilton J. K., Ronerts P. A. and Smith F.1956. Colorimetric method for determination of sugars and related substances, Analytical Chemistry, 28: 350-356.
Ely L. O. 1981. Chemical evaluation of lactobacillus addition to alfalfa, corn, sorghum, and wheat forage at ensiling. Journal of Dairy Science, 65: 1041-1046.
Filya I. 2003. The effect of Lactobacillus buchneri and Lactobacillus plantarum on the fermentation, aerobic stability, and ruminal degradability of low dry matter corn and sorghum silages. Journal of Dairy Science, 86: 3575–3581.
Filya I., Muck R. E. and Contreras-Govea F. E. 2007. Inoculant effects on alfalfa silage: fermentation products and nutritive value. Journal of Dairy Science, 90: 5108–5114.
Gordon F. J., Dawson L. E. R., Ferris C. P., Steen R. W. J. and Kilpatrick D. J.1999. Theinfluence of wilting and forage additive type on the energy utilization of grass silage by growing cattle. Animal Feed Science and Technology, 79: 15-27.
Guler T. 2006. Silage and use of animal nutrition. 2001. Conferences. FiratUniversity Veterinary Faculty Publication. Elazig, Turkey. 27-36.
Hashemzadeh-Cigari F., Khorvash M., Ghorbani G. R., Ghasemi E., Taghizadeh A., Kargar S. and Yang W. Z. 2014. Interactive effects of molasses by homofermentative and heterofermentative inoculants on fermentation quality, nitrogen fractionation, nutritive value and aerobic stability of wilted alfalfa (Medicago sativa L) silage. Journal of Animal Physiology and Nutrition, 98: 290–299.
Hashemzadeh-Cigari F., Khorvash M., Ghorbani G.R. and Taghizadeh A. 2011. The effects of wilting, molasses and inoculants on the fermentation quality and nutritive value of lucerne silage. South African Society for Animal Science, 41: 377-388.
Holzer M., Mayrhuber E., Danner H. and Braun R. 2003. The role of Lactobacillus buchneri in forage preservation. Trends in Biotechnology, 21(6): 282-287.
Hu W., Schmidt R. J., McDonell E. E., Klingerman C. M., and Kung Jr. L. 2009. The effect of Lactobacillus buchneri 40788 or Lactobacillus plantarum MTD-1 on the fermentation and aerobic stability of corn silages ensiled at two dry matter contents. Journal of Dairy Science, 92(8): 3907-3914.
Islam M., Enishi O., Purnomoadi A., Higuchi K., Takusari N. and Terada F. 2001. Energy and protein utilization by goats fed Italian ryegrass silage treated with molasses, urea, cellulose or cellulase +lactic acid bacteria. Small Ruminant Research, 42: 49-60.
Khan M. A., Sarwar M., Nisa M., Iqbal Z., Khan M. S., Lee W. S., Lee H. J. and Kim H. S. 2006. Chemical composition, in situ digestion kinetics and feeding value of Oat grass (Avena sativa) ensiled with molasses for Nili-Ravi Buffaloes. Asian-Australian Journal of Animal Science, 19: 1127-1133.
Kizilsimsek M., Schmidt R. J. and Kung Jr. L. 2007. Effects of a Mixture of Lactic Acid Bacteria Applied as a Freeze-Dried or Fresh Culture on the Fermentation of Alfalfa Silage. Journal of Dairy Science, 90: 5698–5705.
Kleinschmit D. H. and Kung L. Jr. 2006. A Meta-Analysis of the Effects of Lactobacillus buchneri on the Fermentation and Aerobic Stability of Corn and Grass and Small-Grain Silages. Journal of Dairy Science, 89: 4005–4013.
Kowsar R., Ghorbani G. R., Alikhani M., Khorvash M. and Nikkhah A., 2008. Corn silage partially replacing short lucerne hay to optimize forage use in total mixed rations for lactating cows. Journal of Dairy Science, 91: 4755-4764.
Kung Jr. L. and Ranjit N. K. 2001. The Effect of Lactobacillus buchneri and Other Additives on the Fermentation and Aerobic Stability of Barley Silage. Journal of Dairy Science, 84: 1149–1155.
Kung Jr. L., Taylor C. C., Lynch M. P. and Neylon J. M. 2003. The Effect of Treating Alfalfa with Lactobacillus buchneri 40788 on Silage Fermentation, Aerobic Stability, and Nutritive Value for Lactating Dairy Cows. Journal of Dairy Science, 86: 336–343.
Kung L. and Muck R. E. 1997. Effects of silage additives on ensiling. Proceedings of the Silage: Field to Feedbunk North American Conference, Hershey, NRAES-99, 187-199.
Markham R. 1942. A steam distillation apparatus suitable for micro-Kjeldahl analysis. Biochemistry Journal, 36, 790.
McAllister T.A., Feniuk R., Mir Z., Mir P., Selinger L. B. and Cheng K. J. 1998. Inoculants for alfalfa silage: Effects on aerobic stability, digestibility and the growth performance of feedlot steers. Livestock Production Science, 53: 171–181.
Miller W. J., Dalton H. L. and Miller J. K. 1959. Immature Forage Mixtures with Citrus Pulp versus More Mature Forage without Additive for Silage. Journal Paper No. 115 of the College Experiment Station University of Georgia, College of Agriculture Experiment Stations.
Muck R. E. 1987. Dry matter level effects on alfalfa silage quality. 1. Nitrogen transformations. Transactions of the ASAE, 30(1): 7–14.
Nadeau E. M. G., Buxton D. R., Russell J. R., Allison M. J. and Young J. W. 2000. Enzyme, bacterial inoculant, and formic acid effect on silage composition of orchard grass and alfalfa. Journal of Dairy Science, 83: 1487–1502.
Nishino N., Wada H., Yoshida M., and Shiota H. 2004. Microbial Counts, Fermentation Products, and Aerobic Stability of Whole Crop Corn and a Total Mixed Ration Ensiled with and Without Inoculation of Lactobacillus casei or Lactobacillus buchneri. Journal of Dairy Science, 87: 2563–2570.
Oude Elferink S. J. W. H., Krooneman J., Gottschal J. C., Spoelstra S. F., Faber F. and Driehuis F. 2001. Anaerobic conversionof lactic acid to acetic acid and 1,2-propanediol by Lactobacillusbuchneri. Applied and Environmental Microbiology, 67: 125–132.
Ranjit N. K. and Kung Jr. L. 2000. The Effect of Lactobacillus buchneri, Lactobacillus plantarum, or a Chemical Preservative on the Fermentation and Aerobic Stability of Corn Silage. Journal of Dairy Science, 83: 526–535.
Schmidt R. J., Hu W., Mills J. A. and Kung Jr. L. 2009. The development of lactic acid bacteria and Lactobacillus buchneri and their effects on the fermentation of alfalfa silage. Journal of Dairy Science, 92: 5005–5010.
Silva A.G., Wanderley R.C., Pedroso A.F. and Ashbell G. 1997. Ruminal digestion kinetics of citrus peel. Journal of Animal Feed Science and Technology, 68: 247-257.
Soltani, A., Ghorbani, G.R., Alikhani, M., Samie, A.H. and Nikkhah, A., 2009. Ground versus steam-rolled barley grain for lactating cows: A clarification into conventional beliefs. Journal of Dairy Science, 92: 3299-3305.
Touqir N. A., Ajmal Khan M., Sarwar M., Nisa M., Lee W. S., Lee H. J. and Kim H. S. 2007. Influence of Varying Dry Matter and Molasses Levels on Berseem and Lucerne Silage Characteristics and Their In situ Digestion Kinetics in Nili Buffalo Bulls. Asian-Australian Journal of Animal Science, 20(6): 887-893.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergentfiber, and nonstarch polysaccharides in relation toanimal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583.
Volanis M., Zoiopoulos P. and Tzerakis K. 2004. Effects of feeding ensiled sliced oranges to lactating dairy sheep. Small ruminant Research, 53: 15-21.
Weinberg Z. G., Ashbell G., Bolsen K. K., Pahlow G., Hen Y. and Azrieli A. 1995. The effect of a prop ionic acid bacterial inoculant applied at ensiling, with or without lactic acid bacteria, on the aerobic stability of pearl-millet and maize silages. Journal of Applied Microbiology, 78: 430-436.
Whiter A.G. and Kung L. 2001. The effect of a dry or liquid application of Lactobacillus plantarum MTD1 on the fermentation of alfalfa silage. Journal of Dairy Science, 84: 2195–2202.
Woolford M. K. 1990. The detrimental effects of air on silage. Journal of Applied Bacteriology, 68: 101–116.
Yanbing L. and Naoki N. 2011. Effects of inoculation of Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus buchneri on fermentation, aerobic stability and microbial communities in whole crop corn silage. Japanese Society of Grassland Science, Grassland Science, 57: 184–191. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,440 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,884 |