تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,941 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,870,607 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,698,953 |
ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی جلبک قهوهای Iyengaria stellata جمعآوری شده از سواحل خلیج فارس | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 3، آذر 1395، صفحه 43-57 اصل مقاله (271.56 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عصمت محمدی* 1؛ بهاره شعبان پور2؛ معظمه کردجزی3 | ||
1کارشناس ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
با توجه به توانایی جلبکها در تولید متابولیتهای ثانویه، میتوان آنها را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات طبیعی برای توسعه تولید دارو و درمان بسیاری از بیماریها به کار برد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره آبی جلبک قهوهای Iyengaria stellata از سواحل قشم انجام شد. برای ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره جلبک، اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتیاکسیدانی کل، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضدباکتریایی عصاره بر چهار سویه باکتری بیماریزا شامل Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus و Staphylococcus aureus، به روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتیبیوتیکهای استاندارد مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنتیاکسیدانی کل (67/1±69/23)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (62/2±84/84) و توانایی شلاته کنندگی یون آهن (45/0±14/91) در جلبک I. stellata بالا بود. اما نتایج حاصل از آزمایشهای ضدمیکروبی نشان داد که عصاره آبی این جلبک فاقد اثر ضدباکتریایی علیه باکتریهای استفاده شده بود. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوهای Iyengaria stellata میتواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتیاکسیدانی در صنایع غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
Iyengaria stellata؛ آنتیاکسیدان؛ ضدباکتریایی؛ خلیج فارس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,626 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,452 |