تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,247,134 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,441 |
مقایسه اثر مخمر نانوایی با اسیدهای آلی و آنتی بیوتیک آویلامایسین بر صفات تولیدی و قابلیت هضم موادمغذی در جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 1، خرداد 1393، صفحه 63-72 اصل مقاله (208.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرزاد میرزائی آقجه قشلاق* 1؛ بهمن نوید شاد1؛ محمدرضا ملایی کندلوسی2 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و pH سنگدان و سکوم جوجههای گوشتی، تعداد 256 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. جوجهها با یک جیره پایه حاوی یکی از چهار نوع افزودنی آنتیبیوتیک آویلامایسین، ساکارومایسس سرویزیه، مخلوط اسیدهای آلی و یا هر دو افزودنی ساکارومایسس سرویزیه و اسیدهای آلی تغذیه شدند. در روز 28 پرورش از هر تکرار 2 قطعه پرنده کشتار و محتویات ایلئومی آنها جمعآوری شد. براساس نتایج حاصله، استفاده از آنتی بیوتیک آویلامایسین به میزان 10 میلیگرم در کیلوگرم در مقایسه با جیرههای دارای 5/1 درصد مخمر ساکارومایسس سرویزیه، 15/0 درصد اسیدهای آلی و یا مخلوط آنها سبب بهبود عملکرد رشد و افزایش قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی شد (05/0P<). تیمارهای آزمایشی شامل مخمر، اسیدهای آلی یا ترکیبی از اسید آلی و مخمر ساکارومایسس سرویزیه باعث کاهش pH سنگدان و سکوم شدند (05/0>P). یافتههای این تحقیق نشان داد که مخمر ساکارومایسس سرویزیه و مخلوط اسیدهای آلی نتوانستند نقش مناسبی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک آویلامایسینها در صفات تولیدی جوجههای گوشتی ایفا نمایند و حتی استفاده توام اسیدهای آلی و مخمر نیز منجر به اثری افزایشی در عملکرد جوجههای گوشتی نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدآلی؛ آنتی بیوتیک؛ جوجه های گوشتی؛ ساکارومایسس سرویزیه؛ قابلیت هضم مواد مغذی | ||
مراجع | ||
Al-Natour M. Q., and Alshawabkeh K. M. 2005. Using varying levels of formic acid to limit growth of Salmonella gallinarum in contaminated broiler feed. Asian Australian Journal of Animal Sciences, 18: 390-395.
Ashayerizadeh A., Dabiri N., Ashayerizadeh O., Mirzadeh K. H., Roshanfekr H., and Mamooee, M. 2009. Effect of dietary antibiotic, probiotic and prebiotic as growth promoters, on growth performance, carcass characteristics and hematological indices of broiler chickens. Pakistan Journal of Biological Sciences, 12: 52-57.
Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 2002. Official Methods of Analysis. 17th ed., Association of official analytical chemists, Washington DC., USA.
Bedford M. 2000. Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: Implications and strategies to minimize subsequent problems. World Poultry Science, 56: 347-365.
Bozkurt M., Küçükyilmaz K., Çatli A. U. and Çinar M. 2008. Growth performance and charactreristics of broiler chickens fed with antibiotic, mannan oligosaccharids and dextran oligosaccharide supplemented diets. International Journal of Poultry Science, 7: 969-977.
Castanon J. I. R. 2007. History of the use of antibiotic as growth promoters in European poultry feeds. Poultry Science, 86: 2466-2471.
Castillo C., Benedito J. L., Mendez J., Pereira V., Lopez-Alonso M., Miranda M. and Hernandez J. 2004. Organic acids as a substitute for monensin in diets for beef cattle. Animal Feed Science and Technology, 115: 101- 116.
Chen K. L., Kho W. L., You S. H., Yeh R. H., Tang S. W. and Hsieh C. W. 2009. Effects of Bacillus subtilis var. natto and Saccharomyces cerevisiae mixed fermented feed on the enhanced growth performance of broilers. Poultry Science, 88: 309-315.
Chowdhury R., Islam K. M., Khan M. J., Karim M. R., Haque M. N., Khatun M. and Pesti G. M. 2009. Effect of citric acid, avilamycin and combination on performance, tibia ash and immune status of broilers. Poultry Science, 88: 1616- 1622.
Dallclich B. and Guler T. 2009. The effects of dietary clove extract on carcass characteristics, digestive organ size and total coliform counts of small intestine in broilers. Fýrat Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Dergisi, 23: 153 – 159.
Denli M., Okan F. and Celik K. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2: 89-91.
Fassina G. and Dorigo P. 1969. Transport-inducing antibiotics (Gramicidin and Valinomycin) as inhibitors of catecholamine-stimulated lipolysis in vitro. Advances in Experimental Medicine and Biology, 4, 117-124.
Fenton T. W. and Fenton M. 1979. An improved procedure for the determination of chromic oxid in feedand feces. Canadian Journal of Animal Science, 59: 631-634.
Garcıa V., Catala´-Gregori P., Hernandez F., Megı´as M. D. and Madrid J. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16: 555–562.
Ghazalah A. A., Atta A., Elkloub M., Moustafa M. E .L. and Riry F. H. 2011. Effect of dietary supplementation of organic acids on performance, nutrients digestibility and health of broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 10: 176-184.
Hossain M. D., Bulbul S. M., Nishibori M. and Islam M. A. 2008. Effects of different growth promoters on growth and meat yield of broilers. Journal of Poultry Science, 45: 287-291.
Hosseini S. 2011. The Effect of utilization of different levels of Saccharomysec cerevisiae on broiler chicken’s performance. Global Veterinaria, 6: 233-236.
Isolauri E., Salminen S. and Ouwehand A. C. 2004. Probiotics. Best Practice and Research Clinical Gastroenterology 18: 299- 313.
Jamroz D., Kirchgessner M., Wiliczkiewicz A., Orda J. and Skorupinska J. 1995. Effect of application avilamycin (Maxus) and different levels of crude protein in concentrate mixtures on the nitrogen excretion and retention and on the apparent digestibility of amino acids in broiler chickens. Archiv fuer Gefluegelkunde, 59: 152–157.
Johnson R. J. and Karunajeewa H. 1985. The effects of dietary minerals and electrolytes on the growth and physiology of the young chick. Journal of Nutrition, 115: 1680-1690.
Hersey S. J. 1987. Pepsin secretion. In: Physiology of the gastrointestinal tract (Editor L.R. Johnson). New York: Raven Press, 2: 947-957.
Kalbande V. H., Gaffar M. A. and Deshmukesh S. V. 1992. Effect of probiotic and nitrofurin on performance of growing commercial pullets. Indian Journal of Poultry Science, 27: 116-117.
Kirchgessner M. and Roth F. X. 1982. Fumaric acid as a feed additive in pig nutrition. Pig News Information, 3: 259-263.
Langhout P. 2000. New additives for broiler chickens. Feed Mix, 18: 24-27.
Li P. and Gatlin D. M. 2003. Evaluation of brewers yeast (Saccharomyces cerevisiae) as a feed supplement for hybrid bass (Morone chrysops×M.Saxatilis). Aquaculture, 219: 681-692.
Markovicv R., Šefer D., Krsticv M. and Petrujkicv B. 2009. Effect of different growth promoters on broiler performance and gut morphology. Archive of Medical Vetrinary, 41: 163-169.
Mellor S. 2000. Nutraceuticals-alternatives to antibiotics. World Poultry, 16: 30-33.
Muhammad S., Anjum Abdul S. and Chaudhr B. 2010. Review: Using enzymes and organic acid in broiler diet. Journal of Poultry Science, 47: 97-105.
National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 8th rev.ed. National Academy Press, Washington, DC., USA.
Niewold T. A. 2007. The non-antibiotic anti-inflammatory effect of antimicrobial growth promoters,
the real mode of action? A hypothesis. Poultry Science, 86: 605-609.
Onifade A. A. 1998. Proposing fortification of foods with yeast for optimal nutrition value and salubrious effects. Nutrition and Food Science, 4: 223–226.
Patten J. D. and Waldroup P. W. 1988. Use of organic acids in broiler diets. Poultry Science, 67: 1178–1182.
Piper P., Calderon C. O., Hatzixanthis K. and Mollapour M. 2001. Weak acid adaptation: the stress response that confers yeasts with resistance to organic acid food preservatives. Microbiology, 147: 2635–2642.
Ricke S. C. 2003 Perspectives on the use of organic acid and short chain fatty acid as antimicrobials. Poultry Science, 82: 632-639.
Saegusa S., Totsuka M., Kaminogawa S. and Hosoi T. 2004. Candida albicans and Saccharomyces cerevisiae induce interlukin-8 production from intestinal epithelial-like Caco-2 cells in the presence of butyric acid. FEMS Immunological and Medical Microbiology, 41: 227-235.
Santin E., Paulillo A. C., Krabbe E. L., Alessi A. C., Polveiro W. J. C. and Maiorka A. 2003. Low level of aflatoxin in broiler at experimental conditions. Use of cell wall yeast as adsorbent of aflatoxin. Archives of veterinary science, 8: 51-55.
Santin E., Maiorka A., Macari M., Grecco M., Sanchezi J. C., Okada T. M. and Myasaka, A. M. 2001. Performance and intestinal mucosa development of broiler chickens fed diets containing Saccharomyces cerevisiae cell wall. Journal of Applied Poultry Research, 10: 236-244.
SAS Institute. 2002. SAS/STAT User’s guide: Statistics. Version 9.1. 4th ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Sen S., Ingale S. L., Kim J. S., Kim K. H., Kim Y. W., Khong C., Lohakare J. D., Kim E. K., Kim H. S., Kwon I. K. and Chae B. J. 2011. Effects of supplementation of Bacillus subtilis LS 1-2 grown on citus-juice waste and corn-soybean meal substrate on growth performance, nutrient retention, ceacal microbiology and small intestinal morphologyof broilers. Asian-Australian Journal of Animal Science, 8: 1120-1127.
Steels H., James S. A., Roberts I. N. and Stratford M. 2000. Sorbic acid resistance: the inoculum effect. Yeast, 16: 1173–1183.
Steiner T. 2006. Managing gut health. Natural growth promoters as a key to animal performance. Nottingham University Press, Nottingham, UK.
Wellenreiter R. H., Mowrey D. H. and Assonville, J. A. 2000. Effects of avilamycin on performance of broiler chickens. Veterinary Therapeutics, 1: 118-124.
Wolfenden A. D., Vicente J. L., Higgins J. P., Andreatti F. R. L., Higgins S. E., Hargis B. M. and Tellez, G. 2007. Effect of organic acids and probiotics on Salmonella enteritidis infection in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 6: 403-405. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,010 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,111 |