تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,240 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,839 |
بررسی اثر متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 13-24 اصل مقاله (194.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
کیوان شهسواری* | ||
استادیار تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر | ||
چکیده | ||
در این تحقیق به منظور بررسی آثار اصلی و متقابل سطوح مختلف تعادل کاتیون-آنیون جیره و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد جوجه، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی، از 1200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجارتی راس استفاده شد. آزمایش فاکتوریل 3×4 با چهار سطح تعادل کاتیون- آنیون جیره (200، 225، 250 و 275 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) و سه سطح آنزیم فیتاز میکروبی در جیره (صفر، 500 و 750 واحد فیتازی در کیلوگرم جیره) استفاده شد. نتایج نشان داد آثار متقابل بین تعادل کاتیون- آنیون جیره و آنزیم فیتاز باعث تفاوت آماری معنیدار (05/0> P) بر صفات عملکردی (خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن، شاخص تولید و وزن بدن جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون-آنیون جیره و فیتاز میکروبی موجب عدم تفاوت معنیدار (05/0 < P) بین تیمارها از نظر خصوصیات لاشه (وزن لاشه، رانها، سینه، پشت + گردن، کبد، قلب، طحال، سنگدان، بورس فابرسیوس و چربی حفره شکمی و همچنین وزن و طول قسمتهای مختلف روده باریک جوجههای گوشتی) شد. آثار متقابل بین تعادل کاتیون- آنیون جیره و فیتاز میکروبی باعث تفاوت آماری معنیدار (05/0 > P) از نظر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی در دو سن 24 و 34 روزگی شد. به طور کلی، نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که تنوع پاسخ در عملکرد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی به مکمل فیتاز در جیره تا حدی میتواند تحت تأثیر تفاوت در سطوح تعادل کاتیون-آنیون جیره باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بی کربنات سدیم؛ شاخص تولید؛ صفات لاشه؛ فیتاز میکروبی | ||
مراجع | ||
حسینی، س. ع.، شهسواری، ک. و لطفالهیان، ه. 1387. تأثیر سطوح مختلف تعادل کاتیون- آنیون جیره غذایی بر عملکرد و خصوصیات کیفی لاشه جوجههای گوشتی در طی دوره رشد. پژوهش و سازندگی، 21(3): 7-2. Borges S. A., Fischer de Silva A. V., Ariki J., Hooge D. M. and Cummings K. R. 2003. Dietary electrolyte balance for broiler chickens under moderately high ambient temperatures and relative humidities. Poultry Science, 82: 301-308.
Bozsik A., Kokeny S. and Olah E. 2007. Molecular mechanisms for the antitumor activity of inositol hexakisphosphate (IP6). Cancer Genomics Proteomics, 4: 43–51.
Cawley R. W. and Mitchell T. A. 1968. Inhibition of wheat alpha amylase by phytic acid. Journal of Science of Food and Agriculture, 19: 106-108.
Christensen L., Huyghebaert G. and Petterson D. 1996. Phytase in broiler chicken diets. International Poultry Production, 13-14.
Cowieson A. J. and Adeola O. 2005. Carbohydrase, protease, and phytase have an additive beneficial effect in nutritionally marginal diets for broiler chicks. Poultry Science, 84: 1860-1867.
Cowieson A. J. and Ravindran V. 2007. Effect of phytic acid and phytase on the flow and amino acid composition of endogenous protein at the terminal ileum of growing broiler chickens. British Journal of Nutrition, 98: 745–752.
Cowieson A. J., Acamovic T. and Bedford M. R. 2004. The effects of phytase and phytic acid on the loss of endogenous amino acids and minerals from broiler chickens. British Poultry Science, 45: 101–108.
Dilworth L. L., Omoruyi F. O. and Asemota H. N. 2005. Digestive and absorptive enzymes in rats fed phytic acid extract from sweet potato (Ipomoea batatas). Diabetology Croatia, 34: 59–65.
Engelen A. J., Van der Heeft F. C., Randsdorp P. H. G. and Smit E. L. C. 1994. Simple and rapid determination of phytase activity. Journal of AOAC International, 77: 760–764.
Hulan H. W., Randsdorp G. and Smit E. L. C. 1987. Effect of dietary cation-anion balance and calcium content on general performance and incidence of leg abnormalities of broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 97: 165-177.
Jahnson R. J. and Karunajeewa H. 1985. The effects of dietary minerals and electrolyte on thr growth and physiology of the young chick. Journal of Nutrition, 115: 1680-1690.
Katayama T. 1997. Effects of dietary myo-inositol or phytic acid on hepatic concentrations of lipids and hepatic activities of lipogenic enzymes in rats fed on corn starch or sucrose. Nutrition Research, 17: 721–728.
Kettunen H. and Rautonen N. 2005. With betaine and exogenous enzymes towards improved intestinal health and immunity, and better performance of broiler chicks. Poultry Science, 84(Suppl. 1): 47 (Abstr.).
Kornegay E. T., Zhang Z. and Denbow D. M. 1999. Influence of microbial phytase supplementation of a low protein/amino acid diet on performance, ileal digestibility of protein and amino acids, and carcass measurements of finishing broilers, In: Phytase in Animal Nutrition and Waste Management, second revised ed. BASF Corporation. Mount Olive, NJ, pp. 557–572.
Liu N., Ru Y. J., Cowieson A. J., Li F. D. and Cheng X. CH. 2008. Effects of phytate and phytase on the performance and immune function of broilers fed nutritionally marginal diets. Poultry Science, 87: 1105–1111.
Mitchell, R. D. and Edwards Jr. H. M. 1996. Effects of phytase and 1.25-Dihydroxycholecalcifrol on phytate phosphorus utilization and quantitative requirement for calcium and phosphorus in young broiler chickens. Poultry Science, 75: 95-100.
Mongin P. 1989 Recent advances in dietary anion-cation balance in poultry. In: Recent Development in Poultry Nutrition. Edited by: D. J. A. Cole. Butterworths: London.
Namkung H. and Leeson S. 1999. Effect of phytase enzyme on dietary nitrogen-corrected apparent metabolizable energy and the ileal digestibility of nitrogen and amino acids. Poultry Science, 78: 1317-1319.
National Research Council. 1994. Nutrient Requirements of Poultry, 9th revised edition. National Academy Press, Washington DC., USA.
Ojedapo L. O., Akinokun O., Adedeji T. A., Olayeni T. B., Ameen S. A. and Amao S. R. 2008. Effect of strain and sex on carcass characteristics of three commercial broilers reared in deep litter system in the derived savannah area of Nigeria. World Journal of Agricultural Science, 4 (4): 487-491.
Peterson A. L., Qureshi M. A., Ferket P. R. and Fuller J. C. Jr. 1999. Enhancement of cellular and humoral immunity in young broilers by the dietary supplementation of β-hydroxy-β methylbutyrate. Immunopharmacology and Immunotoxicology, 21(2): 307-330.
Ravindran V., Cowieson A. J. and Selle P. H. 2008. Influence of Dietary Electrolyte Balance and Microbial Phytase on Growth Performance, Nutrient Utilization, and Excreta Quality of Broiler Chickens. Poultry Science, 87: 677–688.
Ravindran V., Morel P. C. H., Partridge G. G., Hruby M. and Sands J. S. 2006. Influence of an Escherichia coli-derived phytase on nutrient utilization in broiler starter fed diets containing varying concentrations of phytic acid. Poultry Science, 85: 82–89.
SAS Institute Inc. 2006. SAS/STAT User’s Guide. Version 9.0. SAS Inst., Cary, NC.
Sebastian S., Touchburn, S. P. E., Chavez R. and Lague P. C. 1996. Efficacy of supplemental microbial phytase at different dietary calcium levels on growth performance and mineral utilization of broiler chickens. Poultry Science, 75: 1516–1523.
Selle P. H. and Ravindran V. 2007. Microbial phytase in poultry nutrition. Animal Feed Science and Technology, 135: 1-41.
Selle P. H., Ravindran V., Ravindran G. and Bryden W. L. 2007. Effects of dietary lysine and microbial phytase on growth performance and nutrient utilization of broiler chickens. Asian-australasian Journal of Animal Science, 20: 1100–1108.
Shafey T. M., Aljumaah R. S., Abdelhalim M. A. K., Mady M. M. and Ghannam M. M. 2011. Effects of dietary electrolyte balance on the performance of broiler chickens fed high calcium diets. Journal of Animal and Veterinary Advances, 10 (22): 2902-2908.
Simons P. C. and Versteegh H. A. J. 1993. Role of phytases in poultry nutrition, ln: Enzymes in Animal Production. Wenk, C. and Boessinger, M. (eds). Proceedings of the Symposium, Kartause Ittingen, Switzerland, pp. 181-186.
Simons P. C., Versteegh H. A. J., Jongbloed A. W., Kemme P. A., Slump P., Bos K. D., Wolters M. G. E., Beudeker R. F. and Verschoor G. J. 1990. Improvement of P availability by microbial phytase in broilers and pigs. British Journal of Nutrition, 64: 525-540.
Vucenik I. and Shamsuddin A. M. 2006. Protection against cancer by dietary IP6 and inositol. Nutrition and Cancer, 55: 109–125. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,617 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,293 |