تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,941 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,883,390 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,702,284 |
بررسی اسیدیته دستگاه گوارش و خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 5، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 1-11 اصل مقاله (206.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مصیب شلایی* 1؛ سید محمد حسینی2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
این مطالعه به منظور بررسی اثر استفاده از مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک بر اسیدیته بخشهای مختلف دستگاه گوارش، مواد معدنی پلاسمای خون و خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 160 قطعه مرغ تخمگذار سویه های-لاین (W-36) از سن 32 تا 42 هفتگی با 5 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه مرغ تخمگذار در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره پایه، بدون افزودنی)، 2- جیره پایه + 150 گرم در تن آنتیبیوتیک اکسی تتراسایکلین، 3- جیره پایه + 3 کیلوگرم در تن مکمل اسید آلی اُرگاسید، 4- جیره پایه + 50 گرم در تن پروبیوتیک پروتوکسین و 5- جیره پایه + 2 کیلوگرم در تن پریبیوتیک مانان الیگوساکارید بودند. نتایج نشان داد اسیدیته چینهدان، دئودنوم و ژژنوم در اثر استفاده از مکمل اسید آلی بطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). غلظت مواد معدنی پلاسمای خون (کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن) و همچنین کلسیم و فسفر استخوان درشتنی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). خاکستر استخوان درشتنی و قطر خارجی آن به وسیله مکمل اسید آلی افزایش معنیداری پیدا کرد (05/0P<). همچنین استفاده از مکملهای اسید آلی و پروبیوتیک باعث بهبود استحکام و مقاومت استخوان درشتنی در برابر ضربه شد. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان میدهد استفاده از مکمل اسید آلی میتواند اثرات مفیدی بر خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
استخوان درشت نی؛ اسیدیته دستگاه گوارش؛ مرغان تخمگذار؛ مکمل های غذایی؛ مواد معدنی خون | ||
مراجع | ||
شلایی م. و حسینی س. م. 1393. بررسی خصوصیات استخوان درشتنی و pH دستگاه گوارش جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک. مجله تحقیقات دام و طیور، 3(3): 34-23. شلایی م.، حسینی س. م.، افضلی ن. و شعبان و. م. 1392. بررسی برخی خصوصیات استخوان درشتنی و مینرالی شدن آن در جوجههای گوشتی تغذیه شده با مکملهای آنتیبیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پریبیوتیک تحت شرایط تنش گرمایی. دومین سمینار ملی مدیریت پرورش دام و طیور، 16 شهریور، دانشگاه شهید باهنر کرمان، 32-28. قهری ح.، شیوازاده م.، فرهومند پ.، اقبال ج. و نجف زاده م. 1386. بررسی اثر استفاده از اسید آلی در جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی. پژوهش و سازندگی، 77: 33-26. Abdel-Fattah S. A., El-Sanhoury M. H., El-Mednay N. M. and Abdel-Azeem F. 2008. Thyroid activity, some blood constituents, organs morphology and performance of broiler chicks fed supplemental organic acids. International Journal of Poultry Science, 7: 215-222.
Abdul-Aziz T. A. 1998. Cage layer fatigue is a complicated problem. World´s Poultry Science, 14: 56-58.
Almeida Paz I. C. L., Mendes A. A., Quinterio R. R., Vulcano L. C., Takahashi S. E., Garcia R. G., Komiyama C. M., Balog A., Pelicia K., Wescheler F. S., Scudeller P. S. O. and Piccinin A. 2006. Bone mineral density of tibia and Femura of broiler breeders: growth, development and production. Brazilian Journal of Poultry Science, 8: 75-82.
Al-Natour M. Q. and Alshawabkeh K. M. 2005. Using varying levels of formic acid to limit growth of Salmonella gallinarum in contaminated broiler feed. Asian-Australian Journal of Animal Science, 18: 390-395.
AOAC. 1995. Official Methods of Analysis, 16th ed. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, VA.
Arican I. 2012. Effects of Saccharomyces cerevisiae yeast on tibia characteristics in rabbits. Journal of animal and veterinary advances, 11: 1518-1521.
Clik K. and Ersoy I. 2003. The using of organic acid in California turkey chicks and its effects on performance before pasturing. Poultry Science, 2: 446-448.
Demigne C., Jacobs H., Moundras C., Davicco M. J., Horcajada M. N., Bernalier A. and Coxam V. 2008. Comparison of native or reformulated chicory fructans, or non-purified chicory, on rat cecal fermentation and mineral metabolism. European Journal of Nutrition, 47: 366-374.
Dennine T. O. C. and Sothern L. L. 2005. The virginiamycin in diets with adequate or reduced dietary calcium or non-phytate phosphorus for broilers. Journal of Poultry Science, 84: 1868-1874.
Eidelsburger U. 1998. Feeding short-chain organic acids to pigs. In: Recent Advances in Animal Nutrition, Garnsworthy P. C. and Wiseman J. 93-106. Nottingham University press, Nottingham.
Fleming R. H., Mccormack H. A. and Whitehead C. C. 1998. Bone structure and strength at differentages in laying hens and effects of dietary particulate limestone, vitamin K and ascorbic acid. British Poultry Science, 39: 434-440.
Garcia V., Catala-Grogori P., Hernandez F., Megias M. D. and Madrid J. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers.Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562.
Giang V. D. and Doan B. H. 1998. Effects of vitamin C supplementation of a diet for 0-4 week old chicks on the absorption of calcium and phosphorus. Livestock Research for Rural Development, 10: article 2.
Gilliland S. E., Nelson C. R. and Maxwell C. 1985. Assimilation of cholesterol by Lactobacillusacidophilus bacteria. Applied Environmental Microbiology, 49: 337-381.
Kocabagli N. 2001. The effect of dietary phytase supplementation at different levels on tibial bone characteristics and strength in broilers. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, 25: 97-802.
Mutus R., Kocabagl N., Alp M., Acar N., Eren M. and Gezen S. S. 2006. The effect of dietary probiotic supplementation on tibial bone characteristics and strength in broilers. Poultry Science Association, 85: 1621-1625.
Orban J. I., Roland D. A., Cummins K. and Lovell R. T. 1993. Influence of large doses of ascorbic acid on performance, plasma calcium, bone characteristics, and eggshell quality in broilers and Leghorn hens. Poultry Science,72: 691-700.
Radcliffe J. S., Zhang Z. and Kornegay E. T. 1998. The effects of microbial phytase, citric acid, and their interaction in a corn-soybean meal-based diet for weanling pigs. Journal of Animal Science, 76: 1880-1886.
Rath N. C., Balog J. M., Huff W. E., Huff G. R., Kulkarni G. B. and Tierce J. F. 1999. Comprative difference in the composition and biochemical properties of the tibiae of seven and seventy-two-week-old male and female broiler breeder chickens. Poultry science, 78: 1232-1239.
Roberfroid M. B. 2000. Prebiotics and probiotics: are they functional foods. American Journal of Clinical Nutrition, 71(6): 1682S-1687S.
Roland S. D. A. 1986. Egg shell quality. II. Importance of time of calcium intake with emphasis on broiler breeders. World´s Poultry Science, 40: 255- 259.
Rowland L. O., Harms R. H., Wilson H. R., Ross I. J. and Fry F. L. 1967. Breaking strength of chick bones as an indication of dietary calcium and phosphorus adequacy. Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine, 126: 399–401.
Sacakli P., Sehu A., Ergun N. A., Genc B. and Selcuk Z. 2006. The effect of phytase and organic acid on growth performance, carcass yield and tibia ash in quails fed diets with low levels of non-phytate phosphorus. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 19: 198-202.
Samik K. P., Gobinda H., Manas K. M. and Gautam S. 2007. Effect of organic acid salt on the performance and gut health of broiler chicken. Poultry Science, 44: 389-395.
SAS Institute. 2004. User’s Guides. Version 9.1: Statistics. SAS Institute, Cary N.C.
Scholz-Ahrens K. E., SchaafsmaVanden G., Heuvel E. and Schrezenmeir J. 2001. Effects of prebiotics on mineral metabolism. American Journal of Clinical Nutrition, 73(2S): 459S-464S.
Snow J. L., Baker D. H. and Parsons C. M. 2004. Phytase, citric acid, and 1-ydroxycholecalciferol improvephytate phosphorus utilization in chicks fed a corn-soybean meal diet. Poultry Science, 83(7): 1187–1192.
Tellez G. , Nava G., Vicente J. L., Donghue A. M., Huff W. E., Balog J., Donoghue D. J., Sutton L. M., Higgins S. and Hargis B. M. 2002. Evaluation of the effect of dietary Aspergillus sp. Meal prebiotic (Fermacto) on poult performance, intestinal strength, tibial diameter and tibial strength: Hatch to 30 days of age. Poultry Science, 83 (4): 142 (Abstr.).
Urist M. 1962. Osteoporosis. Annual Review of Medicine, 13: 273-286.
Viveros A., Brenes A., Arija I. and Centeno C. 2002. Effects of microbial phytase supplementation on mineral utilization and serum enzyme activities in broiler chicks fed different levels of phosphorus. Poultry Science, 81: 1172-1183.
Webster A. B. 2004. Welfare implications of avian osteoporosis. poultry Science, 83: 184-192.
Weiser H., Schlachter M., Probst H. P. and Kormann A. W. 1992. The relevance of ascorbic acid for bone metabolism. In: Wenk, C.; R. Fenster, L. Volker. (eds.). Ascorbic Acid in Domestic animals.2ndSymposium, Zurich, Switzerland, 73-95.
Wilson H. R. 1991. Interrelationships of egg size, chick size, post hatching growth and hatchability. World´s Poultry Science, 47: 5-20. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,714 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,851 |