تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,958 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,884,716 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,708,435 |
اثر افزودن فیتاز میکروبی و پلی اتیلن گلیکول به جیره حاوی سورگوم بر عملکرد رشد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 53-62 اصل مقاله (615.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علیرضا سقائی1؛ میرداریوش شکوری* 2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
این آزمایش جهت بررسی اثر فیتاز میکروبی و پلیاتیلنگلیکول در جیره حاوی سورگوم بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی انجام شد. از 400 قطعه جوجه یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل جیره حاوی ذرت بدون افزودنی (شاهد)، جیره حاوی سورگوم بدون افزودنی یا مکمل شده با فیتاز (FTU/kg 500)، پلیاتیلنگلیکول (g/kg 1) و مخلوط آنها بودند که طی یک دوره 42 روزه به پرندگان تغذیه شدند. نمونهبرداری از محتویات گوارشی و لاشه به دنبال کشتار در روز 24 صورت گرفت. مطابق نتایج، افزایش وزنِ مشابه جوجهها در اثر سورگوم بدون افزودنی (3/2410 گرم) با شاهد (5/2442 گرم) و بهبود آن به وسیله مواد افزودنی مشاهده شد (01/0P<). pH شیرابه سنگدان و خاکستر استخوان درشتنی جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی سورگوم در اثر فیتاز یا پلیاتیلنگلیکول افزایش یافت (05/0P<). میزان مالوندیآلدئید گوشت سینه و ران در اثر جیره حاوی سورگومِ بدون افزودنی (به ترتیب 22/0 و mg/kg 25/0) و فیتاز (به ترتیب 28/0 و mg/kg 33/0) در مقایسه با شاهد (به ترتیب 34/0 و mg/kg 40/0) کاهش یافت (001/0P<). فیتاز نسبت به شاهد هزینه خوراک را کاهش (15340 در مقابل 16701 ریال) و سود ناخالص را افزایش (20610 در مقابل 15593 ریال) داد (05/0P<). مطابق این یافتهها، سورگوم به خوبی میتواند جایگزین ذرت در جیره جوجههای گوشتی شده و استفاده از فیتاز و یا پلیاتیلنگلیکول باعث بهبود اثرات تغذیهای آن میشود، اما برای حفظ ثبات اکسیداتیو گوشت و اقتصادی بودن پرورش استفاده از فیتاز بهتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
پلی اتیلن گلیکول؛ ثبات اکسیداتیو گوشت؛ جوجه گوشتی؛ سورگوم؛ فیتاز | ||
مراجع | ||
پوررضا ج.، صادقی ق. و مهری، م. 1387. تغذیه مرغ اسکات (ترجمه)، انتشارات ارکان دانش، اصفهان، چاپ سوم، ص 529-540. پوررضا ج. و عبادی م. ر. 1384. اثر مکمل فیتاز بر انرژی قابل سوخت و ساز و قابلیت هضم مواد مغذی سورگوم، ذرت و گندم. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 9: 200-191. عبادی، م. ر.، طورچیان ع.، علامه ع.، فروزنده ا. د.، اسماعیل خانیان س. و مشرف ش. 1387. تاثیر سورگوم پر تانن با و بدون آنزیم در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی، سومین کنگره علوم دامی کشور. مشهد. گلیان ا. و سالارمعینی م. 1382. تغذیه طیور (ترجمه)، سازمان اقتصادی کوثر، ص28 و 39. Angaji L., Souri M. and Moeini M. M. 2011. Deactivation of tannins in raisin stalk by polyethylene glycol-600: Effect on degradation and gas production in vitro. African Journal of Biotechnology, 10: 4478–4483.
Anonymous. 2007. Ross 308 Broiler: Nutrition Specification, Aviagen, Scotland, UK.
Chamba E. B., Halford N. G., Forsyth J., Wilkinson M. and Shewry P. R. 2005. Molecular cloning of kafirin, a methionine-rich protein of sorghum grain. Journal of Cereal Science, 41: 381–383.
Cherian G., Selraraj R. K., Goeger M. P. and Stitt P. A. 2002. Muscle fatty acid composition and thiobarbituric acid– reactive substances of broilers fed different cultivars of sorghum. Poultry Science, 81: 1415–1420.
Cowieson A. J., Acamovic T. and Bedford M. R. 2006. Phytic acid and phytase: Implications for protein utilization by poultry. Poultry Science, 85: 878–885. Cowieson A. J., Bedford M. R., Selle P. H. and Ravindran V. 2009. Phytate and microbial phytase: implications for endogenous nitrogen losses and nutrient availability, World’s Poultry Science Journal, 65: 401–417.
Duke G. E. 1986. Alimentary canal: Secretion, special digestion functions and absorption. Pp. 289–302. In: Avian Physiology. Sturkie P. D., (ed). Springer Verlay, New York, NY.
Du M., Cherian G., Stitt P. A. and Ahn D. U. 2002. Effects of dietary sorghum cultivars on the storage stability of broiler breast and thigh meat. Poultry Science, 81: 1385–1391.
Ebadi M. R., Pourreza H., Jamalian J., Edriss M. A., Samie A. H. and Mirhadi S. A. 2005. Amino acid content and availability in low, medium and high tannin sorghum grain for poultry. International of Poultry Science, 4: 27–31.
Eid Y. Z., Ohtsuka A. and Hayashi. K. 2003. Tea polyphenols reduce glucocorticoid-induced growth inhibition and oxidative stress in broiler chickens. British Poultry Science, 44: 127–132.
Elkin R. G., Arthur E., Hamaker B., Axtell J. D., Douglas M. W. and Parsons C. M. 2002. Nutritional value of a highly digestible sorghum cultivar for meat- type chickens. Journal of Agriculture Food Chemistry, 50: 4146–4150.
Hall L. E., Shirley R. B., Bakalli R. I., Aggrey S. E., Pesti G. M. and Edwards H. M. 2003. Power of two methods for the estimation of bone ash of broilers. Poultry Science, 82: 414–418.
Hassan I. A., Elzuber E. A. and Tinay H. A. 2003. Growth and apparent absorption of minerals in broiler chicks fed diets with low or high tannin contents. Tropical Animal Health Production, 35: 189–196.
Jo C. and Ahn D. U. 1998. Fluorometric analysis of 2-thiobarbituric acid reactive substances in turkey. Poultry Science, 77: 475–480.
Kang K. R., Cherian G. and Sim J. S. 2001. Dietary palm oil alters the lipid stability of polyunsaturated fatty acidmodified poultry products. Poultry Science, 80: 228–234.
Garrido A., Gómez-Cabrera A., Guerrero J. E. and van der Meer J. M. 1991. Effects of treatment with polyvinylpyrrolidone and polyethylene glycol on faba bean tannins. Animal Feed Science and Technology, 35: 199–203.
Kwari I. D., Saleh B., Diarra S. S., Mkighir T. and Umanah M. J. 2011. Nutrient digestibility and carcass characteristics of broiler chickens fed different cultivars of sorghum replacing maize in the semi-arid zone of Nigeria. Research Opinion in Animal and Veterinary Sciences, 1: 578–581.
Longstaff M. A. and McNab J. 1997. The inhibitory effects of hull polysaccharides and tannins of field – been on the digestion of amino acids, starch, lipid and digesta enzyme activity in young chicks. British Journal of Nutrition, 65: 199 –216.
McSweeney C. S., Palmer B., McNeill D. M. and Krause D. O. 2001. Microbial interactions with tannin: nutritional consequences for ruminants, a review. Animal Feed Science and Technology, 91: 83–93.
Mahmood S. and Smithard R. 1993. Acomparison of effects of body weight and feed intake on digestion in broiler cockerels with effect of tannin. British Journal of Nutrition, 70: 701–709.
Makkar H. P. S. 2003. Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin rich feeds. Small Ruminant Research, 49: 241–250.
Mamoudou H., Dicko M., Gruppen H., Alfred S. and Willem J. 2006. Phenolic compounds and related enzymes as determinants of sorghum for food use. Biotechnology and Molecular Biology Reviews, l: 21–38.
Mansoori B., Nodeh H., Modirsanei M., Kiaei M. M. and Farkhoy M. 2007. Influence of dietary tannic acid and polyethylene glycol on growth and intestinal D-xylose absorption of broiler cockerels and activity of serum enzymes. British Poultry Science, 48: 489–495.
Marzo F., Urdaneta E. and Santidrian S. 2002. Liver proteolytic activity in tannic acid-fed birds. Poultry Science, 81: 92–94.
National Research Council. 1994. Nutrient Requirements for Poultry, Washington DC. National Academy Press.
Nyachoti C. M., Atkinson J. L. and Leeson S. 1996. Response of broiler chicks fed a high tannin sorghum diets. Journal of Applied Poultry Research, 5: 239–245.
Oduho G. W. and Baker D. H. 2005. Some tropical high tannin sorghums and their effects on broiler performance. Agricultura Tropica et Subtropica, 38: 3–4.
Osada K., Hoshina S., Nakamura S. and Sugano. M. 2000. Cholesterol oxidation in meat products and its regulation by supplementation of sodium nitrite and apple polyphenol before processing. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 48: 3823–3829.
Ravindran V., Bryden W. L. and Kornegay E. T. 1995. Phytase: occurrence, bioavailability and implications in poultry nutrition. Poultry and Avian Biology Review, 6: 125–143.
Ravindran V., Cabahug S., Ravindran G. and Bryden W. L. 1999. Influence of microbial phytase on apparent ileal amino acid digestibility of feedstuffs for broilers. Poultry Science, 78: 699–706.
Rezaei M., Borbor S., Zaghari M. and Teimori A. 2007. Effect of phytase supplementation on nutrients availability and performance of broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 6: 55–58.
Santos B. C. and Scalbert A. 2000. Proanthocyanidins and tannin-like compounds - Nature, occurrence, dietary intake and effects on nutrition and health. Journal of Food Science and Agriculture, 80: 1094–1117.
SAS Institute. 2002. SAS/STAT User’s guide: Statistics, Version 9.1, 4th ed, SAS Inst, Inc, Cary, NC.
Selle P. H., Cadogan D. J., Li X. and Bryden W. L. 2010. Implications of sorghum in broiler chicken nutrition. Animal Feed Science and Technology, 156: 57–74.
Selle P. H. and Ravindran V. 2007. Microbial phytase in poultry nutrition. Animal Feed Science and Technology, 135: 1–41.
Shakouri M. D., Iji P. A., Mikkelsen L. L. and Cowieson A. J. 2009. Intestinal function and gut microflora of broiler chickens as influenced by cereal grains and microbial enzyme supplementation. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 93: 647–658.
Tandiang D. M., Diop M. T. and Dieng A. 2014.Effect of corn substitution by sorghum grain with low tannin content on broilers production: animal performance, nutrient digestibility and carcass characteristics. International Journal of Poultry Science, 13: 568–574.
Tang S. Z., Kerry J. P., Sheehan D., Buckley D. J. and Morrissey P. A. 2001.Antioxidative effect of dietary tea catechins on lipid oxidation of long-term frozen stored chicken meat. Meat Science, 57: 331–336.
Torres K. A., Pizauro J. M. Jr., Soares C. P., Silva T. G., Nogueira W. C., Campos D. M., Furlan R. L. and Macari M. 2013.Effects of corn replacement by sorghum in broiler diets on performance and intestinal mucosa integrity. Poultry Science, 92: 1564–1571.
Wyatt C., Soto-Salanova M. and Pack M. 1997. Applying enzymes to sorghum based broiler diets. Proceedings of Australian poultry science Symposium, 9: 116–118.
Yokozawa T., Cho E. J., Hara Y. and Kitani K. 2000. Antioxidative activity of green tea treated with radical initiator 2, 2′-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 48: 5068–5073. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,608 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,479 |