تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,331 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,909 |
اثر سطوح مختلف اسانس اسطوخدوس بر عملکرد، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی در جیره بر پایه گندم | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 39-51 اصل مقاله (299.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کبری سلامی1؛ سمیه سالاری* 2؛ محمد بوجارپور3؛ محمد رضا قربانی2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر اسانس اسطوخدوس بر عملکرد و جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی در جیره بر پایه گندم در قالب طرح کاملاً تصادفی و با آرایش فاکتوریل 3×2 با چهار تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارها شامل سطوح مختلف گندم (صفر و 50 درصد جیره) و سطوح مختلف اسانس اسطوخدوس (صفر، 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. تنها در دوره آغازین مصرف خوراک در جیره حاوی گندم و بدون گندم، با افزودن سطح اسانس اسطوخدوس به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). افزایش وزن تحت تاثیر اعمال تیمارها قرار نگرفت (05/0<P). اثر متقابل گندم و اسانس باعث کاهش معنیدار ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد و کل دوره شد (05/0>P). LDL خون نیز تحت تاثیر اعمال تیمارها قرار گرفت (05/0>P)، بطوریکه با افزودن اسانس به جیره بدون گندم و دارای گندم مقدار LDLخون به طور معنیداری کاهش یافت. اعمال تیمارها اثر معنیداری بر خصوصیات لاشه جوجه گوشتی از جمله ران، طحال، پانکراس و سنگدان داشت (05/0>P)، بطوریکه با افزون اسانس وزن ران به طور معنیداری افزایش و وزن طحال، پانکراس و سنگدان کاهش یافت. pH ایلئوم، گرانروی و جمعیت میکروبی سکوم تحت تاثیر اثر متقابل اسانس و گندم قرار نگرفتند (05/0<P). به طور کلی افزودن 400 میلیگرم اسانس اسطوخدوس در کیلوگرم به جیره حاوی گندم ضمن کاهش ضریب تبدیل خوراک و غلظت LDL خون، سبب بهبود عددی جمعیت میکروبی سکوم جوجههای گوشتی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس اسطوخدوس؛ جمعیت میکروبی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,367 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,217 |