تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,250 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,842 |
اثر پودر گیاه خرفه بر عملکرد، کیفیت و ثبات اکسیداتیو گوشت و برخی متابولیت های خونی در بره های پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 15-26 اصل مقاله (306.52 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسن صفری* 1؛ مازیار محیطی اصلی2؛ فاطمه محمد پور1 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه دام، گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
2استادیار گروه علوم دامی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر استفاده از سطوح مختلف پودر خشک شده گیاه خرفه (DPP) بر عملکرد، کیفیت و ثبات اکسیداتیو گوشت و برخی متابولیتهای خونی در برههای نر ترکی قشقایی انجام شد. تعداد 16 راس بره نر ترکی قشقایی 3 ماهه (با وزن زنده 46/0±22 کیلوگرم) به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند و به مدت 60 روز از جیرههای حاوی سطوح صفر (شاهد)، 5، 10 و 15 درصد DPP تغذیه نمودند. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح متفاوت گیاه خرفه اثر معنیداری بر عملکرد رشد برهها در 60 روز پرواربندی نداشت.pH و درصد رطوبت گوشت در زمانهای مختلف (60، 120 و 180 روز) نگهداری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی و زمان قرار نگرفت. افزایش مدت زمان نگهداری سبب افزایش مواد واکنشدهنده با اسید تیوباربیتورک (TBARS) گوشت در تمام تیمارهای آزمایشی شد (05/0P<). تیمارهای حاوی DPP به طور معنیداری TBARS کمتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). افزایش مقدار DPP سبب شد تا تولید TBARS به صورت خطی در زمانهای مختلف نگهداری گوشت کاهش یابد (001/0P<). همچنین با افزایش سطح DPP کاهش خطی در میزان تریگلیسرید و کلسترول خون مشاهده شد (01/0P<)، اما اثری بر میزان گلوکز خون نداشت (05/0P>). به طور کلی سطح 10 درصد DPP برای ثبات اکسیداتیو گوشت برههای پرواری مناسب بود و سطح 15 درصد DPP بیشترین کاهش را در متابولیتهای چربی خون ایجاد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره های نر پرواری؛ ثبات اکسیداتیو گوشت؛ خرفه؛ ذخیره سازی گوشت؛ متابولیت های خونی | ||
مراجع | ||
شهابی ح.، چاشنیدل ی.، تیموری یانسری ا.، رستم نژاد ز. و محمد زاده ه.1391. بررسی اثرات روغن کانولا و عصاره پونه بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، قابلیت هضم مواد مغذی و متابولیتهای خونی برههای نر نژاد آتابای. پنجمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه صنعتی اصفهان،693-689. صفری ح.، محیط ا.، محیطی اصلی م. و محمدپور ف .1393. اثر سطوح مختلف گیاه خرفه بر عملکرد و متابولیتهای خونی جوجههای گوشتی. ششمین کنگره علوم دامی ایران. دانشگاه تبریز. قربانی م.، بوجاری م.، میاحی م.، فیاضی ج.، فاطمی طباطبایی ر. و طباطبایی ص. 1392. تأثیر گیاه خرفه بر عملکرد و خصوصیات لاشهی جوجههای گوشتی. مجله دامپزشکی ایران. 9 (4): 97-88. فیروزرأی م.، سراسگانی م. ر.، حسابی ب. و بندگی ا. ر. 1386. تأثیر ورزش مستمر بر کاهش آسیب پذیر غشاء سلولی، وضعیت دفاع آنتیاکسیداتیو و استرس اکسیداتیو. علوم پزشکی رازی. 14 (56): 136-125. محیطی اصلی م.، میمندی پور ا.، حسینی ع. و مهدوی ع. 1389. گیاهان دارویی در تغذیه دام و طیور. انتشارات مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور. چاپ اول. 40-20 و 190-170. Allen C. D., Russell S. M. and Fletcher D. L. 1997.The relationship of broiler breast color and pH to shelf-life and odour development. Poultry Science, 76: 1042-1046.
Allegra M., Reiter R. J., Tan D. X., Gentile C., Tesoiere L. and Livrea M. A. 2003. The chemistry of melatonin’s interaction with reactive species. Pineal Research, 34: 1–10.
Alvarenga R. R., Rodrigues P. B., Zangeronimo M. G., Freitas R. T. F., Lima R. R., Bertechini A. G. and Fassani E. J. 2011. Energetic values of feedstuffs for broiler determined with in vivo assays and prediction equations. Animal Feed Science Technology, 168: 257- 266.
AOAC International. 2000. Official Methods of Analysis of the AOAC International. 17th ed. AOAC Int., Gaithersburg, MD.
Botsoglou N. A., Christaki E., Fletouris D. G., Florou-Paneri P. and Spais A. B. 2003.Inhibition of lipid oxidation in long-term frozen stored chicken meat by dietary oregano essential oil and α-tocopheryl acetate supplementation. Journal of Food Research International, 36: 207- 213.
Botsoglou N. A., Fletouris D. J., Papageorgiou G. E., Vassilopoulos V. N., Mantis A. J. and Trakatellis A. G. 1994. A rapidsensitive,and specific thiobarbituric acid method for measuring lipid peroxidation in animal tissues, food, and feedstuff samples. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 42: 1931–1937.
Brannan R. G. and. Mah E. 2007. Grape seed extract inhibits lipid oxidation in muscle from dierent species during refrigerated and frozen storage and oxidation catalyzed by peroxy nitrite and iron/ascorbate in apyrogallol red model system. Journal of Meat Science, 77: 540-546.
Changizi-Ashtiyani S., Zarei A., Taheri S., Rasekh F. and Ramazani M. 2013.The effects of Portulacaoleracea alcoholic extract on induced hypercholesteroleomia in Rats. Zahedan Journal of Research in Medical Science, 15(6): 34-39.
Chaves A. V., Stanford K., Dugan M. E. R., Gibson L. L., McAllister T. A., Van Herk F. and Benchaar C. 2008. Effects of cinnamaldehyde, garlic and juniper berry essential oils on rumen fermentation, blood metabolites, growth performance, and carcass characteristics of growing lambs. Journal of Livestock Science, 117: 215–224.
Chen X., Lan Z., Zheng X. and Lou X. 2014. Polysaccharides from Portulacaoleracea L improve exercise endurance and decrease oxidative stress in forced swimming mice. Tropical Journal of Pharmaceutical Research February, 13: 229-234.
Chen C. J., Wang W. Y., Wang X. L., Dong L. W., Yue Y. T., Xin H. L., Ling C. Q. and Li M. 2009.Anti-hypoxic activity of the ethanol extract from Portulacaoleracea in mice. Journal of Ethnopharmacology, 124(2): 246-250.
Corzo A., Schilling M. W., Loar R. E., Jackson V., Kin S. and Radhakrishnan V. 2009.The effects of feed distillers dried grains with solubles broiler meat quality. Journal of Poultry Science, 88: 232-258.
Das A., Rajkumar V. and Dwivedi D. 2011.Antioxidant effect of curry leaf (Murrayakoenigii) powder on quality of ground and cooked goat meat. Journal of International Food Research, 18: 563-569.
Danka S., Dionyz M. and Hanna R. 2007. Effects of dietary rosemary extract and alfatocopherol on the performance of chickens, meat quality and lipid oxidation in meat storaged under chilling conditions. Journal of Bull Veterinary, 51: 585-589.
Dkhil M. A., Abdel-Moniem A. E., Al-Quraishy S. and Saleh R. A. 2011. Antioxidant effect of purslane (Portulacaoleracea) and its mechanism of action. Journal of Medical Plants Research, 5(9): 1563-1589.
Ezekwe M. O., Nyoka Q. E., Besong S. A. and Igbokwe P. E. 2011.Dietary supplements of freezr-dried purslane leaves lower serum cholesterol in growing pigs. Journal of Animal Sciences, 5(3): 27-33.
Fakoory-Jouybari M., Farzanegi P. and Barari A. 2014.The effect of 8-week aerobic exercise with purslane supplementation consumption on peroxidant and antioxidants indicators in women with type 2 diabetes. Journal of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, 22(1): 928-939.
Ganhao R., Morcuende D. and Estevez M. 2010. Protein oxidation in emulsified cooked burger patties with added fruit extracts: Influence on colour and texture deterioration during chill storage. Journal of Meat Science, 85: 402-409.
Heath R. and Packer L. 1968. Photo peroxidation in isolated chloroplast. I kinetics and stoichimotery of fatty acid peroxidation .Journal of Biochemistry and Biophysic,125: 189-198.
Hsu D. Z. and Liu M. Y. 2004.Sesame oil protects against lipopolysaccharide-stimulated oxidative stress in rats. Journal of Critical Care Medicine, 32: 227-231.
Hussain S. A. 2007. Effect of melatonin on cholesterol absorption in rats. Journal of Pineal Research, 42: 267-271.
Liu L., Howe P., Zhou Y. F., Xu Z. Q., Hocart C. and Zhan R. 2000. Fatty acids and beta-carotene in australianpurslane (Portulacaoleracea) varieties. Journal of Chromatography, 893(1): 207-213.
Lopez-Burillo S., Tan D. X., Mayo J. C., Sainz R. M., Manchester L. C. and Reiter R. J. 2003. Melatonin, xanthurenic acid, resveratrol, EGLG, vitamin C and a-lipoic acid differentially reduce oxidative DNA damage induced by Fenton reagents: a study of their individual and synergistic properties. Journal of Pineal Research, 34: 269–277.
Mirshekar R., Dastar B. and Shabanpour B. 2009.Effect of rosemary, echinacea, green tea extracts and ascorbic acid on broiler meat quality. Journal of Biological Science, 12: 1069-1074.
Mitchell M. A. and Sandercock D. A. 1995. Creatine kinase isoenzyme profiles in the plasma of the domestic fowl (Gallus domesticus). Journal of Research in Veterinary Science, 59: 30-34.
Morrey K. M., Mclachan J. A., Serkin C. D. and Bakouch O. 1994. Activation of human monocytes by the pineal hormone melatonin. Journal of Immunology, 153: 2671-2680.
Movahedian A.,Ghannadi A. and Vashirnia M. 2007.Hypocholesterolemic effects of Purslaneextract on serum lipids in rabbits fed with high cholesterol levels. Journal of International Pharmacology, 3 (3): 285-289.
Murray R. K., Bender D. A., Botham K. M., Kennelly P. J., Rodwell V. W. and Weil P. A. 2009.Harper's illustrated biochemistry. USA: McGraw-Hill Press. 250-259.
Nieto G. and Ros G. 2012. Modification of Fatty Acid Composition in Meat Through Diet: Effect on Lipid Peroxidation and Relationship to Nutritional Quality–A Review. Journal of Meat science, 90: 102-117.
NRC, Nutrient Requirements of Sheep. 1985. Subcommittee on Sheep Nutrition Committee on Animal Nutrition Board on Agriculture National Research Council. Sixth Revised Edition. National academy press. Washington.
Rodriguez C., Mayo J. C., Sainz R. M., Antolín I., Herrera F., Martín V. and Reiter R. J. 2004. Regulation of antioxidant enzymes: a significant role for melatonin. Journal of Pineal Research, 36: 1–9.
SAS. 2000. User Guide: Statistics. Release 8.1 Edn, SAS Institute Inc Cary ISBN: 19:158025599X. 576.
Sakanaka S., Tachibana Y. and Okada Y. 2005. Preparation and antioxidant properties of extracts of Japanese persimmon leaf tea (Kakinoha-cha). Journal of Food Chemistry, 89(4): 569-575.
Sallam K. I., Ishioroshi M. and Samejima K. 2004.Antioxidant and antimicrobial effects of garlic in chicken sausage. Journal of Food science technology, 37: 849-855.
Simopoulos A. P. 2004. Omega-3 fatty acids and antioxidants in edible wild plants. Journal of Biological Research, 37(2): 263-277.
Simitzis P. E., Deligeorgis S. G., Bizelis J. A., Dardamani A., Theodosiou I. and Fegeros K. 2008. Effect of dietary oregano oil supplementation on lamb meat characteristics. Journal of Meat science, 79: 217-223.
Solomakos N., Govaris A., Koidis P. and Botsoglou N. 2008.The antimicrobial effect of thyme essential oil, nisin, and their combination against Listeria monocytogenes in minced beef during refrigerated storage. Journal of Food Microbio, 25: 120-127.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis A. 1991.Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583–3597.
Valko M., Rhodes C. J., Moncol J., Izakovic M. and Mazur M. 2006. Free radicals, metals and antioxidants in oxidative stress-induced cancer. Journal of Chemico- Biological Interactions, 160: 1-40.
Wang C. Q. and Yang G. Q. 2010. Betacyanins from Portulacaoleracea L. ameliorate cognition deficits and attenuate oxidative damage induced by D-galactosein the brains of senescent mice. Journal of Phytomedicine, 17(7): 527-532.
Wenk C. 2006. Are herbs, botanicals and other related substances adequate replacements for antimicrobial growth promoters? In: Barug, D., de Jong, J., Kies, A.K., Verstegen, M.W.A. (Eds.), Antimicrobial Growth Promoters. Wageningen Academic Publishers, The Netherlands, pp: 329-340.
Yang C. J., Yang I. Y., Oh D. H., Bae I. H., Cho S. G., Kong I. G., Uuganbayar D., Nou I. S. and Choi K. S. 2003. Effect of green tea by-product on performance and body composition in broiler chicks. Asian-Australian Journal of Animal Science, 16: 867-872.
Young I. S. and Woodside J. V. 2001.Antioxidants in health and disease. Journal of Clincial Patholog, 54: 176-186.
Zhao X. H., He X., Yang X. F. and Zhong X. H. 2013. Effect of Portulaca oleracea extracts on growth performance and microbial populations in ceca of broilers. Poultry Science, 92: 1343-1347. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,055 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,670 |