تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,956 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,883,412 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,707,690 |
اثر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز بر عوامل فشار اکسایشی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی | ||
سوخت و ساز و فعالیت ورزشی | ||
مقاله 6، دوره 5، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 59-68 اصل مقاله (521.06 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC) license I Open Access I | ||
نویسندگان | ||
احمد عبدی1؛ نسرین رمضانی* 2؛ حسن حاجی3 | ||
1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی | ||
2دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی | ||
چکیده | ||
هدف: فشار اکسایشی یکی از عوامل مؤثر در توسعه مقاومت به انسولین، دیابت و عوارض آن میباشد . افزایش گلوکز خون که در هر دو نوع دیابت 1 و 2 دیده میشود، از عوامل اثرگذار در ایجاد فشار اکسایشی است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تعاملی تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز بر عوامل فشار اکسایشی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی بود. روششناسی: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر دیابتی انجام شد. نمونهها بهطور تصادفی در 4 گروه (1- گروه تمرین ، 2- گروه تمرین - عصاره،3- گروه عصاره و 4-گروه کنترل). قرار گرفتند. القای دیابت از طریق تزریق وریدی 55 میلیگرم استرپتوزوتوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در موشها ایجاد شد. سپس 6 هفته تمرین مقاومتی (5 روز هفته با شدت 30-100 درصد وزن بدن) در هفته اعمال شد. عصاره گشنیز به میزان روزانه 150 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی به موشها خورانده شد. پس از 6 هفته تمرین، آنتیاکسیدان تام (TAC)، سوپراکسیددسموتاز (SOD) و کاتالاز (CAT) سرمی اندازهگیری شد. یافتهها: نتایج نشان داد که تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره دانه گشنیز سبب افزایش معنیدار در سطوح TAC، SOD و CAT میشود (05/0>p). همچنین، سطوح TAC در گروههای تمرین مقاومتی و مصرف عصاره دانه گشنیز بهطور معنیداری افزایش یافته بود (05/0>p). نتیجهگیری: به نظر میرسد شش هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره دانه گشنیز توانسته است با تأثیر بر سیستم دفاع آنتیاکسیدانی بدن در موشهای دیابتی مؤثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تمرین مقاومتی؛ عوامل اکسایشی؛ دیابت؛ عصاره دانه گشنیز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,622 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,487 |