تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,578 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,137 |
تاثیر سطوح مختلف سینبیوتیک بایومین ایمبو بر پارامترهای رشد، بقا، آنزیمهای گوارشی و پارامترهای ایمنی موکوس ماهی سوروم (Heros severus) | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 49-74 اصل مقاله (426.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پگاه قشلاقی1؛ قاسم رشیدیان2؛ الهه چهارده بالادهی3؛ طاهره باقری* 4؛ حامد غفاری فارسانی5 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، پردیس کرج | ||
3گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4دانشگاه گرگان | ||
5باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف سینبیوتیک بایومین ایمبو در جیره بر عملکرد رشد و بهرهوری غذایی، بازماندگی، فعالیت آنزیمهای گوارشی و برخی از پارامترهای ایمنی موکوس بچه ماهیان سوروم انجام شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی در قالب 1 گروه شاهد (0 گرم سینبیوتیک) و 5 تیمار آزمایشی، شامل سطوح 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 گرم سینبیوتیک در هر کیلوگرم جیره، هر گروه با 3 تکرار و هر تکرار حاوی 15 قطعه بچه ماهی، به مدت 60 روز انجام شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن بیش از یک گرم سینبیوتیک در هر کیلوگرم جیره تاثیر معناداری بر پارامترهای رشد و بهرهوری غذایی داشت (05/0P<). ماهیان تغذیه شده با مکمل غذایی بایومینایمبو تغییرات معنیداری را در پارامترهای ایمنی غیراختصاصی موکوس پوست شامل لیزویم، پروتئین کل و فسفاتاز قلیایی نشان دادند (05/0P<). نتایج بررسی آنزیمهای گوارشی نشان داد که به جز سطح 5/0 گرم سینبیوتیک، در سایر تیمارها فعالیت اختصاصی آنزیم پروتئاز، لیپاز، فسفاتاز و آمیلاز قلیایی افزایش یافت (05/0P<)، به طوری که بالاترین سطح آنزیم پروتئاز، لیپاز، فسفاتاز و آمیلاز قلیایی به ترتیب در گروههای تغذیه شده با سطح 5/1، 2، 5/2 و 5/2 گرم سینبیوتیک بایومین ایمبو مشاهده شد (05/0P<). بنابراین نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از سینبیوتیک بایومین ایمبو تاثیرات سودمندی بر متابولیسم و رشد ماهی سوروم داشته و همچنین باعث افزایش سطح ایمنی بچه ماهیان شده است که قدرت بقای این بچه ماهیان را افزایش میدهد و در مجموع سطح 2 گرم سینبیوتیک بایومین ایمبو در جیره غذایی این گونه پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی موکوس؛ سینبیوتیک؛ سوروم؛ ماهی زینتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,787 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,071 |