تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,973 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,740 |
تأثیر سطوح چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 1، شماره 2، مهر 1394، صفحه 45-54 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سولماز نوری زاد؛ مسعود ستاری* | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر دو سطح بالا و پایین چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشهبچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به مدت 8 هفته طراحی و انجام شد. بدین منظور تعداد 180 عدد بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان (با میانگین وزنی و طولی g 9/2 ± 95/25 و cm 1/2 ± 27/13) در 6 تانک (تعداد 30 عدد در هر تانک) توزیع شدند. دو جیره آزمایشی با پروتئین یکسان (42%) و دو سطح چربی 10% و 20% (به عنوان سطوح پایین و بالا) فرموله شد. ماهیان در طول دوره پرورش، به صورت دستی 3 بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. نتایج روند رشد در پایان دوره پرورش حاکی از آن بود که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی چربی 20%، به طور معنیداری از وزن کسب شده و نرخ رشد ویژه بالاتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمار حاوی 10% چربی برخوردار بودند (05/0P<)، در حالی که هیچگونه اختلاف معنیداری در مقادیر ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای مورد بررسی مشاهده نشد. همچنین اختلاف معنیداری در مقادیر متوسط چربی، پروتئین و خاکستر لاشه ماهیان در انتهای دوره پرورش دیده نشد (05/0<P). با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان کرد که افزایش سطح چربی در جیره بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان تا سطح 20% سبب بهبود روند رشد و ضریب تبدیل غذایی خواهد شد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگین کمان؛ رشد؛ چربی؛ ترکیب شیمیایی لاشه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,555 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,162 |